Sportdog.gr | “Φορτούνης” του Μεξικού ο Πισάρο – Πιο σταρ και αρτίστας από Πινέδα

0
51

Ο κόουτς χάλασε τις σχέσεις με τη διοίκηση για Ροντόλφο! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τον Μεξικανό μεσοεπιθετικό που έρχεται στην Ελλάδα μόνο για τον Αργεντινό προπονητή, κάνει σύγκριση με τον Πινέδα και δίνει έξτρα πληροφορίες για την υπόθεση του στόπερ.

ΡΟΝΤΟΛΦΟ ΠΙΣΑΡΟ: η ΑΕΚ κάνει μια τεράστια μεταγραφή για τα ελληνικά δεδομένα, αφού μιλάμε για Μεξικάνο διεθνή μεσοεπιθετικό που είναι από τους πιο τεχνίτες αλλά και τους πιο ακριβούς στην χώρα του( έχουν πληρωθεί εγχώρια για χάρη του τα πιο υψηλά transfer fees). Έλληνας, έμπειρος, ατζέντης, που ήταν ίσως και ο πρώτος που έκανε δουλειές στην χώρα των σομπρέρος μας είπε πως ο Πισάρο είναι ο… Φορτούνης του Μεξικού!!!

ΠΙΖΑΡΟ/ΠΙΝΕΔΑ: όσον αφορά στην σύγκριση του Ροντόλφο με τον συμπατριώτη, φίλο και πρώην συμπαίκτη του, Ορμπελίν, τα πράγματα είναι απλά αν και μιλάμε για δυο μέσους τελείως διαφορετικών στυλ : ο Πιζάρο είναι πιο… αρτίστας, πιο σταρ, πιο ακριβός, πιο διάσημος/μεγαλύτερο όνομα, πιο ηγετικός από τον Πινέδα. Ο Πινέδα όμως, είναι πιο σταθερός, πιο πολυσύνθετος, πιο ταχυδυναμικός, πιο “εργάτης”, καλύτερος κεφαλοσφαιριστής και παίζει σε πολύ υψηλότερες εντάσεις από τον Πιζάρο!!!

ΑΛΜΕΙΔΑ:  χωρίς αυτόν ούτε ο Πινέδα πέρσι, ούτε ο Πιζάρο φέτος θα έρχονταν στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Φυσικά και δεν ανακαλύψαμε την… Αμερική αλλά υπάρχει λόγος που το αναφέρουμε. Και οι δυο μεγαλούργησαν στην Τσίβας υπό την τεχνική καθοδήγηση του Αργεντινού κόουτς. Και οι δυο όταν για πρώτη φορά βγήκαν εκτός Μεξικού, ο Πιζάρο στο αμερικάνικο MLS και ο Πινέδα στην Ευρώπη δεν τα κατάφεραν, απέτυχαν ( πχ ο Πιζάρο στην 3ετία του στην Ίντερ Μαιάμι ενδιάμεσα στάλθηκε δανεικός πίσω στο Μεξικό). Ο Πινέδα… σώθηκε ερχόμενος δανεικός πέρσι στην ΑΕΚ. Κι αυτό λειτούργησε σαν το μεγαλύτερο κίνητρο / παράδειγμα για τον Πιζάρο να έρθει στην Ευρώπη και την ΑΕΚ του Αλμέιδα, μάλιστα ρίχνοντας το κασέ του/με λιγότερα χρήματα! Διαφορετικά θα επέστρεφε σε μεξικάνικη ομάδα τώρα. Άλλωστε ο Πιζάρο γνωρίζει και την… γοητεία που εξασκεί στον Αλμέιδα, ο οποίος είχε τσακωθεί χοντρά με την ιδιοκτησία της Τσίβας (Βεργκάρα), όταν αποφάσισαν να τον πουλήσουν στην Μοντερέι. Εκεί χάλασε και η σχέση τους…

ΝΕΣΤΟΡ ΑΡΑΟΥΧΟ: γράφεται και λέγεται από χθες βράδυ, σε μερίδα του ρεπορτάζ, πως η ΑΕΚ καθυστερεί για στόπερ, επειδή ψάχνει κάτι καλύτερο απο τον Μεξικανό κάπταιν!! Και είναι να απορεί κανείς για αυτό αφού δεδομένα ο Αραούχο αποτελεί κι αποτελούσε την Νο 1 επιλογή του Αλμέιδα. Τι να πεις… Επίσης, στην ελληνική πιάτσα agents ξέρουν πως η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει με τον Νέστορ αλλά το… πρόβλημα είναι στην Αμέρικα που… ψήνει το ψάρι στα χείλη της ΑΕΚ. Ίσως γιατί ξέρει πόσο τον θέλει ο Αλμέιδα ενώ στην Αμέρικα πιθανότατα να μην έχουν ξεχάσει την διπλή μεγαλοπρεπή χυλόπιτα που εισέπραξαν στις προτάσεις που έκαναν σε Αλμέιδα και Πινέδα. Τέλος, τα 6,5 εκατ. ευρώ που έσκασε η ΑΕΚ στην Θέλτα για την αγορά του Πινέδα έχουν κάνει την Αμέρικα να μην ρίχνει τις απαιτήσεις της, παρότι στον Μεξικό  ακολουθεί διαφορετική/χαμηλότερη τιμολόγηση για τον Αραούχο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η “χαλάστρα” Σαΐς στην ΑΕΚ και τα 70 εκατ. για αγορές… από Ελλάδα – Μεγάλη πρόταση στον Ολυμπιακό!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Πηγή