Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link

0
21

Με κεντρικό θέμα “A New Era – A New Direction for Greece”, πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο 23rd Annual Capital Link Invest in Greece Forum “A New Era – A New Direction for Greece” τη Δευτέρα 11 Απριλίου, 2022 με φυσική παρουσία, σε συνεργασία με το New York Stock Exchange, μεγάλες Διεθνείς Τράπεζες και Οργανισμούς, με την υποστήριξη των Κορυφαίων Χορηγών CITI & Tsakos Energy Navigation (TEN) Ltd. καθώς επίσης και με την υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής και χρηματοοικονομικής κοινότητας.

Έχοντας πλέον εξελιχθεί σε ένα θεσμό για την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που εμφανίζονται στην Ελλάδα, το Συνέδριο συγκέντρωσε εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς έφερε σε επαφή πλήθος διεθνών επενδυτών, επιχειρηματιών, τραπεζικών στελεχών, τεχνοκρατών, πολιτικών αξιωματούχων από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική και εκπροσώπων μεγάλων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Οργανισμών.

O Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,  απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα της Κυβέρνησης προς τους Επενδυτές μέσω βίντεο:

Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητοί φίλοι,

Με μεγάλη χαρά απευθύνομαι σήμερα σε εσάς με την ευκαιρία του 23ου ετήσιου Capital Link. Το πρώτο που πραγματοποιείται με φυσική παρουσία μετά από δύο διαδοχικά ψηφιακά φόρουμ.

Αποψη από το Ετήσιο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο 23rd Annual Capital Link τη Δευτέρα 11 Απριλίου, 2022. Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας, είμαστε πλέον σε θέση να κάνουμε έναν απολογισμό τόσο των πολιτικών που έχουμε εφαρμόσει όσο και των αποτελεσμάτων που έχουμε πετύχει. Είμαστε τώρα ένα ανθεκτικό έθνος που έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον του.

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2021 ήταν ακόμα πιο δυναμική από ό,τι αναμενόταν, και θα ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το τέλος του έτους. Και η ανεργία μειώθηκε με ταχύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με άλλες χώρες, φτάνοντας πιο χαμηλά από τα προ πανδημίας επίπεδα, στο χαμηλότερο ποσοστό από το 2010.

Γνωρίζουμε βεβαίως ότι έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Το 2022 δεν αποδεικνύεται λιγότερο ταραχώδες από τα προηγούμενα χρόνια. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνιστά σοβαρή πρόκληση σε πολλαπλά μέτωπα. Ο πληθωρισμός επηρεάζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ. Και φυσικά η πανδημία ελλοχεύει πάντα.

Τα καλά νέα είναι ότι η θέση της Ελλάδας στον κόσμο είναι πολύ διαφορετική από εκείνη στην οποία βρισκόμασταν πριν από τρία χρόνια. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε μεγάλες προκλήσεις και να επιφέρουμε αλλαγές προς το καλύτερο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώσαμε ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε όλες τις οφειλές προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι οποίες προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση, δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο.

Μεγάλες πολυεθνικές πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις σε διάφορους τομείς, από τον τουρισμό μέχρι τα data centers, και από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι την τεχνολογία ημιαγωγών.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις γίνονται πιο ανταγωνιστικές, δυναμικές και εξωστρεφείς στην προσπάθειά τους να διαπρέψουν σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Και η χώρα μας μετατρέπεται σε σημαντικό τεχνολογικό κόμβο, με ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτύσσονται ραγδαία και να χτίζουν συνεργασίες με εταιρείες που έχουν ηγετική θέση παγκοσμίως στα αντίστοιχα πεδία.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες που έφυγαν από τη χώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης σκέφτονται να επιστρέψουν -αυτό γίνεται και πράξη. Η εμπειρία τους στο εξωτερικό είναι ένα πολύτιμο πλεονέκτημα για εμάς. Καθώς παρουσιάζονται νέες ευκαιρίες, περισσότεροι Έλληνες της αποκαλούμενης γενιάς του brain drain θα επιλέξουν να τις εκμεταλλευτούν. Και καθώς η δεξαμενή ταλαντούχων ανθρώπων μεγαλώνει, περισσότερες επιχειρήσεις θα επιλέξουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, κάτι που θα οδηγήσει σε έναν ενάρετο κύκλο για την οικονομία και τη χώρα συνολικά.

Κυρίες και κύριοι,

Το 2019, όταν μίλησα για πρώτη φορά στο Capital Link ως Πρωθυπουργός, περιέγραψα τη φιλόδοξη ατζέντα μας σε διάφορους τομείς. Αναφέρθηκα στον στόχο μας να ελαφρύνουμε τη φορολογία και να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές. Αναφέρθηκα στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ, στις προσπάθειές μας να ψηφιοποιήσουμε το κράτος, αλλά και στον στόχο μας να μειώσουμε δραστικά τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στον τραπεζικό τομέα.

Σχεδόν τρία χρόνια έχουν παρέλθει από τότε, και παρά την πανδημία και αρκετές άλλες κρίσεις που προέκυψαν, υλοποιήσαμε τις υποσχέσεις μας. Οι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν, η αξία της μετοχής της ΔΕΗ έχει σχεδόν δεκαπλασιαστεί και η εταιρεία ολοκλήρωσε μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μεγάλη επιτυχία. Η ψηφιοποίηση του κράτους έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες οδεύουν προς μονοψήφια ποσοστά μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων το επόμενο έτος.

Και, βεβαίως, έπονται κι άλλα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η όρεξή μας για μεταρρυθμίσεις παραμένει αμείωτη.

Πέρα από την ήδη φιλόδοξη ατζέντα μας, έχουμε τον επιταχυντή που ακούει στο όνομα «Ελλάδα 2.0», το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας, ένα σύνολο επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων.

Η χώρα θα λάβει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις και χαμηλότοκα δάνεια. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα διευκολύνει τα σχέδιά μας για την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Το σύνολο των δανείων διοχετεύεται στον ιδιωτικό τομέα μέσω του τραπεζικού συστήματος, με διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο.

Πιστεύω ακράδαντα ότι -όπως καταδεικνύει ο τίτλος του φετινού συνεδρίου- η Ελλάδα όντως εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Σε αυτό το σπουδαίο κεφάλαιο, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα – ανεξάρτητα από το πού ζει- μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη συλλογική μας προσπάθεια.

Μαζί χτίζουμε κάτι πολύ σημαντικό.

Και σας είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι κάθε επιτυχία.

—————————————————————————————————————

FORUM OVERVIEW

Αποψη από το Ετήσιο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο 23rd Annual Capital Link τη Δευτέρα 11 Απριλίου, 2022. Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Η ατζέντα, τα θέματα και η δομή του Συνεδρίου μέσα από 14 θεματικές Ενότητες και με τη συμμετοχή 64 Ομιλητών Υψηλού Επιπέδου, διαμορφώθηκαν με τρόπο ώστε να ενημερώσουν και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των διεθνών επενδυτών συνδυάζοντας την ελληνική και την αμερικανική κυβερνητική προοπτική, με την προοπτική των στελεχών του ιδιωτικού τομέα, των διεθνών χρηματοδοτών και επενδυτών. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας είναι ακόμα αισθητός στην παγκόσμια οικονομία. Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι πληθωριστικές τάσεις και οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας είναι προκλήσεις που συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο. Την ίδια στιγμή, ο νέος  πόλεμος στην Ουκρανία επαναχαράσει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη στην Ευρώπη, εντείνοντας τη παγκόσμια αβεβαιότητα.

“A New Era – A New Direction For Greece”: Υπό το φως αυτών των νέων προκλήσεων, η Ελλάδα έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα που δημιουργεί ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον. Ενδεικτικά, ο «Εκσυγχρονισμός και οι Επενδύσεις» βρίσκονται στο επίκεντρο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», του μεγαλύτερου σχεδίου που εκπονήθηκε στην σύγχρονη ελληνική ιστορία στοχεύοντας στην αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, μετατρέποντας το σε ανταγωνιστικό και εξωστρεφές με ψηφιακό και αποτελεσματικό υπόβαθρο. Το ποσό των περίπου 31 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρόκειται να εκταμιευθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – επιπροσθέτως των κονδυλίων που προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά Αναπτυξιακά Προγράμματα και τα οποία περιλαμβάνονται στον νέο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027, μπορεί να αποτελέσει τον απαραίτητο για την Ελλάδα πόλο έλξης σημαντικών και πρόσθετων ξένων επενδύσεων.

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ως Κύριος Ομιλητής του Συνεδρίου, παρουσίασε την αναπτυξιακή οικονομική πολιτική και τους στόχους της Κυβέρνησης, ενώ το θέμα της παρέμβασης του ήταν “Accelerating Growth – Government Economic Policy & Objectives“.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Chairman & Chief Executive Officer της PFIZER,      Dr. Albert Bourla ήταν οι κεντρικοί ομιλητές στο επίσημο μεσημεριανό γεύμα.

Εισαγωγικές Ομιλίες έκαναν : o κ. Stefan Jekel, Head of International Listings– New York Stock Exchange, ο κ. Jay Collins, Managing Director, Vice Chairman Corporate & Investment Banking – Citi, και ο Dr. Nikolas P. Tsakos, Founder, President & CEO – TEN Ltd., που μίλησε σχετικά με το θέμα “The State of Greek & Global Shipping”.

OneOnOne Συναντήσεις

Όπως κάθε χρόνο, το Συνέδριο παρείχε στους ξένους επενδυτές τη δυνατότητα δικτύωσης μέσα από πληθώρα “onetoone meetings” με Θεσμικούς Επενδυτές που εκπροσωπούν μεγάλα ξένα funds με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με εισηγμένες και μη εταιρείες, καθώς και με μέλη της αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε συνεργασία με τις επενδυτικές τράπεζες που υποστηρίζουν το Συνέδριο, διοργανώθηκαν group sessions για τους κύριους υπουργούς της κυβέρνησης:

Tον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, πλαισιωμένο από τον κ. Δημήτριο Τσάκωνα, Γενικό Διευθυντή – Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.), και

Τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη πλαισιωμένο από τους κκ. Νίκο Παπαθανάση, Αναπληρωτή Υπουργό  Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Ιδιωτικές Επενδύσεις & ΣΔΙΤ, Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο και εκτελεστικό μέλος ΔΣ – Υπερταμείο (HCAP), & κ. Δημήτρη Πολίτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο – ΤΑΙΠΕΔ (HRAF).

Ομογενειακά και International Media

Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των εταιρειών που συμμετείχαν στο Συνέδριο συνομίλησαν με τα Ομογενειακά ΜΜΕ της Νέας Υόρκης που έκαναν τη δημοσιογραφική κάλυψη όλων των ενοτήτων καθώς και με τα διεθνή Media που παραβρέθηκαν στο Συνέδριο όπως: Financial Times, Wall Street Journal, Bloomberg, YAHOO Finance, Reuters, New York Times, Tradewinds.

 TEΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ «2021 HELLENIC CAPITAL LINK LEADERSHIP AWARD»

 Το Συνέδριο έκλεισε με επίσημο δείπνο κατά τη διάρκεια του οποίου τιμήθηκε ο κ. Alex Fotakidis, Partner & Head of Greece – CVC Capital Partners, με το “2021 Capital Link Hellenic Leadership Award”, για την εξαιρετική συμβολή του στην Ελλάδα. H Πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ, κα. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πραγματοποίησε την Εισαγωγική Ομιλία/ καλωσόρισμα. Την Κύρια Ομιλία πραγματοποίησε η κα Maria  Olson, Office Director-Office of Southern European Affairs, Bureau of European and Eurasian Affairs – U.S. Department of State. Παράλληλα συμμετείχε ο  κ. George J. Tsunis, Ambassador-Designate of the United States to Greece. Ο κ. Παναγιώτης Μπερνίτσας, Managing Partner – Bernitsas Law πραγματοποίησε Εισαγωγικά Σχόλια. Ο κΓιώργος Παπαδημητρίου, Partner, Accounts & Markets Leader, Central, Eastern and Southeastern Europe & Central Asia – EY, προλόγισε τον κ. Άλεξ Φωτακίδη, Partner & Head of Greece – CVC Capital Partners που έκανε κεντρική ομιλία.

Χορηγός του Dinner ήταν η ΕΥ.

ΤΡΙΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2022

«GREEK AMERICAN ISSUER DAY» at the New York Stock Exchange

“Ημέρα Ελλάδος – Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης”

Στο πλαίσιο του “23ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum”, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση με τίτλο «GREEK AMERICAN ISSUER DAY» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δρ. Νίκος Τσάκος, Founder, President & CEOTEN Ltd. (NYSE: TNP); Και ο Yπουργός Οικονομικών κος Χρήστος Σταϊκούρας χτύπησαν το “Opening Bell”, το καμπανάκι της έναρξης των εργασιών της Τρίτης, 12 Απριλίου, 2022, του NYSENew York Stock Exchange πλαισιωμένοι από Ελληνοαμερικανικές και Ελληνικών συμφερόντων εταιρίες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

 Το φετινό Συνέδριο τίμησαν με τη συμμετοχή τους:

 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  • Ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης (μέσω webcast)
  • Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών
  • Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
  • Ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός  Ανάπτυξης & Επενδύσεων Ιδιωτικές Επενδύσεις & ΣΔΙΤ
  • Ο κ. Πάνος Τσακλόγλου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
  • Ο κ. Γεώργιος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού των Φορολογικών Διοικήσεων (IOTA)
  • Ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος ΔΣ – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ)
  • Ο κ. Δημήτρης Πολίτης, Διευθύνων Σύμβουλος – ΤΑΙΠΕΔ (HRAF)
  • H κα. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ
  • Η κα. Μαρία Θεοφίλη, Πρέσβης της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  • Η κα. Maria Olson, Office Director, Office of Southern European Affairs, Bureau of European and Eurasian Affairs – S. Department of State
  • Ο κ. Geoffrey R. Pyatt, Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα – μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος
  • O κ. George J. Tsunis, Ambassador-Designate of the United States to Greece

 ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ & ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ:

  • H κα. Elizabeth McCaul, Member of the Supervisory BoardEuropean Central Bank
  • Ο Albert Bourla, Chairman & Chief Executive OfficerPFIZER
  • Ο κ. Stefan Jekel, Head of International Listings New York Stock Exchange
  • Ο κ. Δημήτριος Τσάκωνας, Γενικός Διευθυντής – Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.)
ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

  • Ambrosia Capital
  • Axia Ventures Group
  • Barclays
  • BNP Paribas
  • Citi
  • Goldman Sachs
  • HSBC
  • Nomura International

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

  • Alpha Bank
  • Eurobank
  • National Bank of Greece
  • Piraeus Bank
  • Athens Water Supply & Sewage Company SA (EYDAP)
  • ADMIE (IPTO) Holding S.A
  • DESFA S.A. (Hellenic Gas Transmission System Operator)
  • GEK Terna Group
  • Hellenic Petroleum Holdings S.A. – ELPE
  • Lamda Development
  • OTE Group of Companies
  • Public Power Corporation – PPC
  • Trastor REIC

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

  • Bain Capital Credit
  • CVC Capital Partners
  • Grifon Capital Partners / Fortress
  • Partners Group
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

  • AVIS Greece
  • Eldorado Gold
  • EY
  • Flott & Co. PC
  • Hill International
  • Oliver & Wyman
  • NN Hellas
  • PFIZER
  • York Studios

 

ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

  • DECA Investments
  • Dimand Real Estate Development
  • Ellikonos Capital Partners
  • EOS Capital Partners
  • Greek National Tourism Organization (GNTO)
  • Hellenic Medical Society
  • Intrum
  • PPC Renewables
  • Qualco Group
  • SMERemediumCap

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

  • Bernitsas Law
  • D.C. Christopoulos & Partners
  • Dedes & Associates Law Firm
  • Kyriakides Georgopoulos Law Firm
  • Lambadarios Law Firm
  • Machas & Partners Law Firm
  • Millbank
  • POTAMITISVEKRIS
  • Reed Smith LLP

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

  • Navios Maritime Partners
  • Tsakos Energy Navigation – TEN Ltd.

———————————————————————————————————-

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ:

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ: New York Stock Exchange

ΧΟΡΗΓΟΙ:

Lead Sponsors: Η Citi και η Tsakos Energy Navigation – TEN Ltd. είναι Κύριοι Χορηγοί του Συνεδρίου τα τελευταία 13 χρόνια.

Χρυσοί Χορηγοί: Barclays • BNP Paribas • EY • Goldman Sachs • Piraeus Bank

Μεγάλοι Χορηγοί: Alpha Bank • Ambrosia Capital • Athens Water Supply & Sewage Company (EYDAP) • AVIS • AXIA Ventures Group • Bernitsas Law • Eldorado Gold • Greek National Tourism Organisation (GNTO) • Hellenic Petroleum Holdings S.A. • HILL International • HSBC Greece • Kyriakides Georgopoulos Law Firm • Lambadarios Law Firm • Lamda Development • Milbank LLP • National Bank of Greece • NN Hellas • Nomura International • Oliver Wyman • OTE Group of Companies • POTAMITISVEKRIS • Public Power Corporation of Greece – PUBLIC POWER CORPORATION S.A. (PPC S.A.) • PPC Renewables • Qualco Group • Reed Smith

Χορηγοί: D.C. CHRISTOPOULOS & PARTNERS • DEDES & ASSOCIATES LAW FIRM • Eurobank S.A. • GEK TERNA • INTRUM • Machas & Partners Law Firm •  York Studios

Υποστηρικτές Χορηγοί: ADMIE (IPTO) Holding SA • DECA Investments AIFM • Dimand Real Estate • Elikonos Capital Partners • EOS Capital Partners • Flott & Co. PC • SMERemediumCap • Trastor REIC

Χορηγός Cocktail Reception: Navios Maritime Partners L.P.

Dinner Sponsor: EY

 

ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ:  Ministry of Foreign Affairs, General Secretariat for Greeks Abroad and Public Diplomacy, Hellenic Republic • Consulate General of Greece in NY • AHEPA • AHEPA Delphi Chapter 25 • American Hellenic Institute (AHI) • Consulate General of Greece, NY – Trade Office • Cyprus-US Chamber of Commerce • European American Chamber of Commerce, New York • European Financial Management Association (EFM) • Greek American Chamber of Commerce NJ/PA  • Hellenic American Bankers Association – HABA • Hellenic American Chamber of Commerce • Hellenic American Women’s Council (HAWK) • Hellenic Bankers Association UK • Hellenic Corporation of Assets & Participations • Hellenic Lawyers Association  • Leadership 100 • The Hellenic Initiative • World Hellenic Inter-Parliamentary Association

MEDIA PARTNERS: Antenna • Antenna Satellite • AllAboutShipping.co.UK • Anamniseis • Banking News • Εθνικός Κήρυξ – The National Herald • Greek Reporter • Hellenic Daily News – NY • Hellas Journal By Mignatiou.Com • Hellenic DNA • Hellenic News of America • MEGA – TO BHMA – TA NEA – in.gr – ot.gr-Οικονομικός Ταχυδρόμος • NGTV • Oikonomiki Epitheorisi – Greek Business File • Athens – Macedonian News Agency • World Energy News

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε απευθυνθείτε:

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ // κα Όλγα Μπορνόζη  & κα Ελένη Μπέη

Τηλ: +1 212 661 75 66 – Email : obornozi@capitallink.com ; ebej@capitallink.com

ΑΘΗΝΑ // κυρίες Αθηνά Κοσμαδάκη & Ελίζα Τερζίδη & Ιωάννα Γεωργίου

Τηλ. +30 210 6109800

Email : athensoffice@capitallink.comcontentmanager@capitallink.com  ; marketing@capitallink.com ;

Ή επισκεφθείτε:

https://forums.capitallink.com/greece/2021/agenda.html

www.capitallink.com

www.capitallinkforum.com

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ CAPITAL LINK

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Όσλο, η Capital Link δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communication) παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στο τομέα των χρηματοοικονομικών επικοινωνιών και των επιχειρήσεων με στρατηγική εστίαση στους τομείς της ναυτιλίας, των εμπορευμάτων και της ενέργειας, των MLP, των Closed_End Funds καθώς και των ETF.
Η Capital Link είναι μέλος του Baltic Exchange και συνεργάζεται στενά με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το NASDAQ και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς και με σημαντικούς διεθνείς και παγκόσμιους οργανισμούς του κλάδου, εστιάζοντας στους κύριους τομείς της δραστηριότητος της.

Επιπλέον η Capital Link διοργανώνει ετησίως μία σειρά 17 Συνεδρίων και 29 webinars, τα περισσότερα από τα οποία επικεντρώνονται στον ναυτιλιακό τομέα, στις ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία,  στα μεγαλύτερα ναυτιλιακά κέντρα παγκοσμίως όπως: στη Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Όσλο, Αμβούργο, Αθήνα, Λεμεσό, Σαγκάη, Σιγκαπούρη, Τόκυο, και στο Χόνγκ Κόνγκ. Τα Συνέδρια της Capital Link προσελκύουν την ελίτ των οικονομικών, επενδυτικών και ναυτιλιακών κοινοτήτων και παρέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό πληροφοριακού περιεχομένου, ευκαιριών μάρκετινγκ και δικτύωσης.

Εκτός από τα συνέδρια, η Capital Link διοργανώνει Webinars με έμφαση σε επενδυτικές στρατηγικές, σε διάφορους τομείς και  κρίσιμα θέματα ενδιαφέροντος για την επενδυτική κοινότητα και εταιρικές παρουσιάσεις. Η παγκόσμια πλατφόρμα μάρκετινγκ της Capital Link ενισχύει την προβολή και την εμβέλεια αυτών των γεγονότων σε παγκόσμια κλίμακα, με διάρκεια  πέραν της ημερομηνίας κατά την οποία πραγματοποιείται το κάθε γεγονός, καθιστώντας ένα συνεχές σημείο αναφοράς για τους συμμετέχοντες στην αγορά.

Οι προσπάθειες και η συμβολή της Capital Link έχουν αναγνωριστεί το 2011 από τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία Lloyds’s List, το 2012, το 2013 από το περιοδικό InterContinental Finance, το 2016 από το περιοδικό Wealth & Finance. Επίσης, το 2016, από το Propeller Club και το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο AHI στην Washington.                                                                                                                                                                                    

 

Πηγή