Περιορισμένη συμμετοχή στην Πανομογενειακή για την παρέλαση της Νέας Υόρκης

0
28

Περιορισμένη συμμετοχή στην Πανομογενειακή για την παρέλαση της Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη

Μικρή ήταν η συμμετοχή στην πανομογενειακή συγκέντρωση για την προετοιμασία της παρέλασης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να απευθύνουν έκκληση για μαζικότερη παρουσία της Ομογένειας, αρχής γενομένης από τη διαδικασία της προσεχούς εβδομάδας, που θα λάβει χώρα στις 29 του μήνα, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, εκκρεμεί, επί του παρόντος, η είσπραξη ενός συνολικού ποσού ύψους 80.000 δολαρίων από πλευράς τεσσάρων «μεγάλων δωρητών» (Grand Benefactors), καθένας εκ των οποίων θα προσφέρει 20.000 δολάρια για τις ανάγκες της παρέλασης. Πρόκειται για έναν τύπο δωρεάς ο οποίος εισάγεται για πρώτη φορά φέτος και αναμένεται να συνδράμει σημαντικά στο έργο της Επιτροπής, με δεδομένο ότι θα χρειαστεί αγώνας δρόμου για τη συγκέντρωση των περίπου 500.000 δολαρίων, ούτως ώστε να καλυφθούν τα κόστη της φετινής παρέλασης.

Ειδικότερα, αυτοί οι μεγάλοι δωρητές είναι η AHEPA, ο ραδιοφωνικός σταθμός WABC -ιδιοκτησίας Τζον Κατσιματίδη- η ΠΣΕΚΑ και ο Ομιλος Libra (Libra Group), του περσινού Μεγάλου Τελετάρχη της παρέλασης, Γεωργίου Λογοθέτη (George Logothetis).

Την ίδια στιγμή, το ταμείο της δεξίωσης του «Χίλτον» έχει συγκεντρώσει 38.000 δολάρια, με την ΠΣΕΚΑ, την Ελένη Ψαρά και τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων να έχουν καταβάλει από 6.000 δολάρια και τις εταιρείας MG, Global, Panarcadia, και τον Γεώργιο Μαραγκό από 5.000 δολάρια. Παράλληλα, εκ μέρους του Συλλόγου Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά», παρέδωσε μια επιταγή των 5.000 δολαρίων για τη δεξίωση, όπως επίσης και μια δεύτερη των 1.450 δολαρίων. Οπως τονίζεται, η επιταγή αυτή περιελάμβανε 400 δολάρια για συμμετοχή, 300 δολάρια για το λεύκωμα, 500 δολάρια για το λαχείο αλλά και μια δωρεά 250 δολαρίων για έπαθλο του λαχείου.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως ο Ραδιομαραθώνιος για την ενίσχυση της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Hellas FM» στις 18 Μαρτίου, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, υπό την επιμέλεια του Δήμου Σιώκη.

 

Πηγή