Πάει για ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα – Ποιος ο λόγος;

0
33

Προς ρεκόρ οδεύει ο τουρισμός στην Ελλάδα για τη φετινή περίοδο. Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Ελλάδος, Γρηγόριος Τάσιος, ο οποίος μίλησε για τις τουριστικές ροές του φετινού καλοκαιριού.

Αρχικά ανέφερε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας, υπήρχε προβληματισμός για το πώς θα κινηθεί ο τουρισμός, ενώ προέκυψε και ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Μετά τον Μάιο βλέπουμε υψηλή πληρότητα παντού, περίπου 80% σχεδόν σε όλους τους προορισμούς». Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν κρατήσεις μέχρι τον Οκτώβριο.

Όσον αφορά τις εθνικότητες ανέφερε ότι η Αγγλία αποτελεί την πρώτη χώρα σε αφίξεις μετά τη Γερμανία. «Ακολουθεί η Γαλλία και οι τουρίστες από τα Βαλκάνια και ειδικά από τη Ρουμανία», είπε.

Σημείωσε για πρώτη φόρα μετά από 40-50 χρόνια καταγράφονται τόσες πολλές αφίξεις από την Αμερική. «Έχουμε επτά πτήσεις την βδομάδα προς την Αθήνα. Έχει δώσει μεγάλη ώθηση στην Αττική, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη». Πρόσθεσε ότι έρχονται περίπου 2000 άνθρωποι την βδομάδα.

Επεσήμανε ότι καταγράφεται ένα καλό εισόδημα πελατών, ενώ η παρουσία δημοφιλών προσώπων βοηθά στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος. «Βοηθά η παρουσία και η διαφήμιση που κάνει ο Γιάννης Αντετοκούμπο, αλλά και τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας».

Ο κ. Τάσιος διευκρίνισε ότι ο τουρισμός κυμαίνεται κοντά στο 2019. «Εκείνη τη χρονιά καταγράφηκαν 18 δισεκατομμύρια έσοδα. Μπορεί να ξεπεράσουμε αυτό το ποσό».

Συμπλήρωσε ότι το 2019 καταγράφηκαν 30 εκατομμύρια αφίξεις, ενώ υπάρχει και 30% αύξηση στα λειτουργικά κόστη. Ακόμη, μίλησε για τις τιμές, τονίζοντας ότι υπάρχει μία αύξηση 5%-10%.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Απλησίαστες οι διακοπές σε Ελλάδα – Πτώση στις τιμές ξενοδοχείων στην Κύπρο

Πηγή