Κύκλωμα μαστροπείας στην Αθήνα με τρεις Κουβανές – Ο εφιάλτης που έζησαν

0
8

Εγκατέλειψαν την πατρίδα τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη και κατέληξαν “δέσμιες” στα χέρια αδίστακτων προαγωγών. Οι τρεις αλλοδαποί προαγωγοί από την Κούβα και την Βουλγαρία στρατολογούσαν ευάλωτες γυναίκες από τη Λατινική Αμερική, συνεργάζονταν με διεθνές δίκτυο διακινητών για να τις φέρνουν στην Ελλάδα, παρακρατούσαν τα ταυτοποιητικά έγγραφα των νεαρών θυμάτων και στο τέλος τις εξανάγκαζαν στην πορνεία.

Οι αρχές κατάφεραν να βάλουν τέλος στην δράση τους, απελευθερώνοντας 3 γυναίκες από την Κούβα που είχαν πέσει θύματα εμπορίας από τον περασμένο Νοέμβριο. Το ποσό των 30 ευρώ ζητούσαν για κάθε ημέρα διαμονής από την 24χρονη Tifane και το σύντροφό της τα μέλη του κυκλώματος, που φιλοξενούσαν το ζευγάρι στην Ελλάδα. Όταν τα λεφτά τελείωσαν οι κατηγορούμενοι μαστροποί έπεισαν την νεαρή κοπέλα να εργαστεί σε οίκο ανοχής.

Το ζευγάρι από την Κούβα εγκατέλειψε την πατρίδα του τον Νοέμβριο του 2021, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Προορισμός τους ήταν η Ισπανία και γι αυτό το λόγο πλήρωσαν έναν ομοεθνή τους με το όνομα Ivan που ζούσε στην συγκεκριμένη χώρα για να κανονίσει την μεταφορά τους.

Έπειτα από υποδείξεις αυτού του προσώπου, κατέληξαν στην Ελλάδα στα χέρια των προαγωγών, αφού πρώτα ταξίδεψαν σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Η 24χρονη εξαναγκάστηκε να εργαστεί στον οίκο ανοχής για να μπορέσει να συγκεντρώσει τα χρήματα για το πολυπόθητο εισιτήριο για την Ισπανία. Στην Ιταλία ή την Ισπανία σκόπευε να πάει η 22χρονη Venus, ένα ακόμα θύμα του κυκλώματος. Οι διακινητές από την Κούβα όμως την έστειλαν αρχικά στη Ρωσία και στη συνέχεια στην Ελλάδα, όπου κατέληξε έρμαιο των σκληρών μαστροπών.

Λόγω έλλειψης χρημάτων και νόμιμων εγγράφων διαμονής αναγκάστηκε να εργαστεί στον οίκο ανοχής. Ο ένας από τους κατηγορούμενους μάλιστα σύναψε ερωτική σχέση μαζί της και παρακρατούσε το μόνο έγγραφο ταυτοποίησης της με αποτέλεσμα να την εξωθεί στην πορνεία. Όταν εκείνη αντέδρασε και ζήτησε επίμονα τα χαρτιά της για να ταξιδέψει στην Ισπανία, ο προαγωγός αρνήθηκε εξαναγκάζοντας την για μήνες να εκδίδεται στον οίκο ανοχής της οδού Φυλής.

Διαβάστε Επίσης

Κύκλωμα μαστροπείας στην Αθήνα με τρεις Κουβανές - Ο εφιάλτης που έζησαν

Αξιοποιώντας καταγγελίες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τον οίκο ανοχής από τις αρχές του περασμένου Ιανουάριο, καταγράφοντας τις κινήσεις των 3 μαστροπών. Το πρωί της Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στον χώρο και ταυτόχρονες επιχειρήσεις στις κατοικίες των μελών του κυκλώματος και προχώρησαν σε 3 συλλήψεις.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων εντοπίστηκαν τρεις γυναίκες από την Κούβα, θύματα εμπορίας, στα οποία παρασχέθηκε αρωγή και προστασία. Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 415 ευρώ, 10 φυσίγγια, μεταλλική κάνη όπλου, μικροποσότητα κάνναβης, δελτία μεταφοράς χρημάτων και 4 κινητά τηλέφωνα. Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αρχών το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2021, προβαίνοντας στην γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών Λατινοαμερικανικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα, τα δύο μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει την στρατολόγηση γυναικών σε ευάλωτη οικονομική θέση, αποσπώντας με κάθε λογής τρόπο τη συναίνεση τους να εργαστούν στην Ελλάδα. Ένα τρίτο μέλος που είχε ρόλο ιδιοκτήτη και διαχειριστή του οίκου ανοχής, τις παραλάμβανε και τις εγκαθιστούσε στον χώρο, όπου προέβαινε στη γενετήσια εκμετάλλευση τους. Για να αποτρέψουν πιθανή διαφυγή τους, φρόντιζαν πάντα να παρακρατούν τα νόμιμα έγγραφα τους.

Όσον αφορά τη διαδικασία εισόδου στη χώρα, οι γυναίκες από την Κούβα φαίνεται ότι ακολουθούσαν συγκεκριμένο δρομολόγιο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η συμμορία συνεργάζονταν με δίκτυο διακινητών που βρίσκονταν στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή ενός θύματος στις αρχές για έναν Κουβανό, μόνιμο κάτοικο Ισπανίας, με το όνομα Ivan, που μεθόδευσε τη μετακίνηση της στην Ελλάδα.

Οι 3 συλληφθέντες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή