Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (26/01)

0
8

Η κωμική όπερα «Φάλσταφ», το κύκνειο άσμα του Τζουζέπε Βέρντι, κάνει απόψε πρεμιέρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Στίβεν Λάνγκριτζ, μουσική διεύθυνση Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι και σκηνικά – κοστούμια Γιώργου Σουγλίδη. Στις 7.30 μ.μ., Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα.

Ο κινηματογράφος Τριανόν φιλοξενεί το Untold Φιλμ Φεστιβάλ «Ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί». Πρόκειται για το μοναδικό φεστιβάλ της Αθήνας με σύγχρονες ελληνικές ταινίες. Απόψε, προβάλλεται η μεγάλου μήκους ταινία της Τζάνις Ραφαηλίδου. Στις 8.30 μ.μ., Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101.

Το «Comedy Festival» επιστρέφει με την έκτη διοργάνωση και παρουσιάζει πέντε κωμωδίες από θεατρικές ομάδες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ξεκίνημα με το έργο «Αντε» της Αφροδίτης Ιωάννου και της Ιωάννας Κατσαρού. Από τη θεατρική ομάδα «Διθύραμβος εξ αμάξης». Είσοδος ελεύθερη. Στις 8 μ.μ., Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης – Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Η Μαρία Ηλιού παρουσιάζει το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Η Αθήνα και η Μεγάλη Ιδέα 1896-1922» και την ομώνυμη φωτογραφική έκθεση, στο Μουσείο Μπενάκη. Ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική μιλούν για την ιστορία της πόλης των Αθηνών. Οι Δέσποινα Γερουλάνου και Φίλιππος Μαζαράκης Αινιάν, αφηγούνται προσωπικές ιστορίες. Από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ., Κουμπάρη 1.

Εγκαίνια απόψε για την ομαδική έκθεση «Blast from the Past» με έργα 15 καλλιτεχνών τα οποία παρουσιάζουν διάφορες πτυχές της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς ως διαχρονικής πηγής έμπνευσης. Από τις 6 έως τις 9 μ.μ., Kalfayan Galleries, Χάρητος 11.

Πηγή