ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑEnterprise Greece: Συμμετοχή στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση αμυντικών συστημάτων στη Βόρεια Αμερική...

Enterprise Greece: Συμμετοχή στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση αμυντικών συστημάτων στη Βόρεια Αμερική | ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα συμμετείχε φέτος -για όγδοη φορά- στην AUSA, στην εμπορική έκθεση συστημάτων αμυντικού εξοπλισμού στη Βόρεια Αμερική, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 μέχρι 13 Οκτωβρίου, στην Ουάσινγκτον.

Το περίπτερο διοργανώθηκε και φέτος από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με την ενεργή υποστήριξη της Enterprise Greece και συμμετείχαν εννέα ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ όσοι βρέθηκαν στην έκθεση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις με ομιλητές από σώματα ασφαλείας, ηγέτες της βιομηχανίας, κ.λπ., αλλά και σεμινάρια και συναντήσεις επαγγελματικής ανάπτυξης, παρουσιάσεις εταιρειών και προϊόντων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι, στη φετινή AUSA συμμετείχαν 650 εκθέτες από 80 χώρες και 33.000 επισκέπτες, ενώ διοργανώθηκαν και 150 παράλληλες εκδηλώσεις.

To περίπτερο της EnterpriseGreece στην έκθεση AUSA National - Φωτογραφία: Facebook-Γιάννης Σμυρλής
To περίπτερο της EnterpriseGreece στην έκθεση AUSA National – Φωτογραφία: Facebook-Γιάννης Σμυρλής

Οπως αναφέρει ανακοίνωση, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, ο οποίος συμμετείχε στην έκθεση, δήλωσε: «Η φετινή συνάντηση AUSA 2021 επικεντρώνεται στις προτεραιότητες της αμυντικής βιομηχανίας που αφορούν στους ανθρώπους της, τον εκσυγχρονισμό της, την ετοιμότητα των σωμάτων της και την προώθηση συμμαχιών μεταξύ χωρών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα διατηρούν άριστες σχέσεις στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, οι οποίες επεκτείνονται συνεχώς βάσει της διμερούς Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εντεταλμένη σύμβουλος και μέλος του ΔΣ Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, η οποία συνόδευσε την ελληνική αποστολή στην έκθεση, τόνισε: «Η εγχώρια αμυντική βιομηχανία έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει θετικά στην εθνική οικονομία μέσω των εξαγωγών της ενώ το μέλλον του κλάδου εξαρτάται σημαντικά από τη συμμετοχή των εταιριών σε πολυεθνικά σχήματα. Για αυτό η Enterprise Greece ενισχύει ενεργά τη συμμετοχή των εταιριών του κλάδου στην AUSA -τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση συστημάτων αμυντικού εξοπλισμού- προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συνεργασία με εταιρείες άλλων χωρών που θα συντελέσει στην ανάπτυξη των εξαγωγών τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή

Must Read