Χρειάζονται εκπαίδευση – «Εθνικός Κήρυκας»

0
10

Δεν υπήρχε χειρότερη στιγμή (Bad timing το λέμε στην Αμερική) από αυτή που συνέβη το κακό με τον 16χρονο Ρομά και τον αστυνομικό που τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Σημειώθηκε μία ημέρα πριν την 14η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου που κάθε χρόνο διαδηλώνουν και πορεύονται μαθητές, φοιτητές και κομματικοί, έχοντας επισκιάσει ακόμη και τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Νικολάου που τιμάται την ίδια ημέρα, 6 Δεκεμβρίου.

Ο τραυματισμός του εφήβου, που είναι και πατέρας ενός μικρού παιδιού, θέτει σε δεύτερη μοίρα την παραβατικότητά του καθώς έδωσε την αφορμή να επιτεθούν οι πάντες στην Αστυνομία.
Μάλιστα καθημερινή αντιπολιτευόμενη εφημερίδα είχε τον μεγάλο τίτλο «Ανίκανη κυβέρνηση- ασύδοτη Αστυνομία»!

Ηταν επόμενο η αντιπολίτευση να επιτεθεί στην κυβέρνηση και γι‘ αυτό. Αυτό όμως αφορά την ίδια και τους οπαδούς της.

Αντίθετα σε ένα πολιτισμένο κράτος, η Δημοκρατία θέτει κανόνες και οι πολίτες οφείλουν να τις τηρούν προκειμένου να ζουν σε ευνομία και ισονομία. Και η Αστυνομία είναι ένας θεσμός που κρατά δομημένη την κοινωνία.

Ωστόσο είναι η ίδια η Αστυνομία που είχε η χώρα και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ.

Δεν ήταν ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη πριν. Μία ήταν η διαφορά. Η πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς είχε αφήσει ασύδοτη την κατάσταση, είχε προφανώς τρομοκρατήσει την Αστυνομία που φοβόταν να αντιδράσει και παρέμενε κυρίως άπραγη και μετά γέμισε και τη χώρα με εγκληματίες κάθε είδους που ελευθέρωσε πρόωρα για αποσυμφόρηση των φυλακών.

Επί παρούσης κυβέρνησης είναι η ίδια η Αστυνομία που βεβαίως εμπλουτίσθηκε με νέα στελέχη καθώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα που θέριεψε τα προηγούμενα χρόνια. Και έχει επιτυχίες. Αποκαλύπτει σοβαρά εγκλήματα, συμμορίες, καταφέρνει να φυλάει διαδηλώσεις.

Εχει όμως δύο ατυχίες. Δύο πυροβολισμούς που άφησαν έναν 28χρονο νεκρό Ρομά στο Πέραμα πριν ένα χρόνο και έναν έφηβο Ρομά τώρα στη Θεσσαλονίκη.

Πολλά μπορεί κάποιος να ισχυρισθεί. Αλλά είναι δύο παραδείγματα που δίνουν λαβή για επιθέσεις στην Αστυνομία. Και στην Ελλάδα είναι πολλοί αυτοί που τα έχουν με την Αστυνομία. Αν μπορούσαν θα την καταργούσαν εντελώς και θα προτιμούσαν την ασυδοσία στην επικράτεια.

Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι οι προσπάθειες του πρώην αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του νυν Τάκη Θεοδωρικάκου έχουν αποδώσει, η Αστυνομία είναι πιο αποτελεσματική και όσοι αυθαιρετούν τιμωρούνται χωρίς εισαγωγικά.

Φαίνεται όμως ότι δεν είναι αρκετό. Οι αστυνομικοί οφείλουν να περνούν από ψυχιατρική αξιολόγηση και εκπαίδευση οπλοχρησίας.

Διαφορετικά θα υπάρχουν πάντα ατυχήματα ή δυστυχήματα που οι μεν θα τα λένε εγκληματικές πράξεις και οι δε θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

 

Πηγή