Φοβερή καταγγελία: Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξοπλίζει τους εχθρούς της Αμερικής, την Τουρκία, το Πακιστάν και άλλες χώρες

0
13

US President Joe Biden takes off his coat while delivering remarks during a celebration of the passage of ‘H.R. 5376 the Inflation Reduction Act of 2022’, on the South Lawn of the White House in Washington, DC, USA, 13 September 2022. EPA, MICHAEL REYNOLDS



Ο διάσημος αναλυτής και συνεργάτης της δεξαμενής σκέψης American Enterprise Institute, Michael Rubin, ασκεί δριμύτατη κριτική στην πρόθεση της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν (Biden) να πουλήσει αμερικανικό πολεμικό υλικό σε χώρες οι οποίες εργάζονται κατά των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ).

Γράφει ακόμα ότι οι χώρες αυτές ενισχύουν την τρομοκρατία, και οι ηγέτες τους φαντασιώνονται το να σκοτώνουν Αμερικανούς, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Στο άρθρο του στην ιστοσελίδα του The National Interest, ο Michael Rubin αναφέρεται ιδιαιτέρως στις περιπτώσεις της Τουρκίας και του Πακιστάν.

Αναφορικά με την Τουρκία γράφει ότι μετά τη στροφή του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) προς τη Ρωσία, η Τουρκία έχασε την πρόσβαση στο αμερικανικό αεροσκάφος επόμενης γενιάς F-35.

Η Τουρκία έκτοτε έχει διπλασιάσει τον αντιαμερικανικό ανταγωνισμό της. Την 1η Σεπτεμβρίου, για παράδειγμα, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος Devlet Bahceli, ο κύριος εταίρος του Erdogan στον κυβερνητικό συνασπισμό, αποκάλεσε τις ΗΠΑ, όχι τη Ρωσία, ως την κύρια στρατηγική απειλή της Τουρκίας.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Υπουργός Εσωτερικών Soylu δήλωσε: «Θέλουμε να διαλύσουμε την Αμερική». Ο Erdogan φέρεται να ζητά ρωσικά μετρητά για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία επανεκλογής του.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, ένα δημοφιλές τουρκικό μυθιστόρημα, εξιστορούσε έναν πόλεμο μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ ο οποίος κορυφώθηκε με την έκρηξη μιας πυρηνικής βόμβας στην Ουάσιγκτον.

Όλα αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η ιδέα ότι η πώληση F-16 στην Τουρκία θα πείσει τον Erdogan να γίνει υπεύθυνος παίκτης στην παγκόσμια σκηνή είναι στην καλύτερη περίπτωση αφελής. Ωστόσο, αυτή είναι τώρα η παράλογη θέση που έχει ο Biden, τονίζει ο αρθρογράφος.

Οι πωλήσεις στρατιωτικού υλικού σε αντιπάλους έχουν μεγαλύτερες συνέπειες, συνεχίζει το άρθρο. Καθώς η Τουρκία μεταστρέφεται, είναι πολύ πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει τα F-16 για να απειλήσει την Ελλάδα ή την Αρμενία παρά να υπερασπιστεί το ΝΑΤΟ ενάντια στους Ρώσους που είναι οικονομικοί εταίροι της.

Γράφει ότι παρέχοντας οι ΗΠΑ στρατιωτική τεχνογνωσία στην Τουρκία ή το Πακιστάν είναι σαν να παρέχει έμμεσα αυτή την τεχνογνωσία στη Μόσχα ή το Πεκίνο, τονίζεται.

Το άρθρο καταλήγει συμπεραίνοντας ότι εάν η γραφειοκρατία αφεθεί ανεξέλεγκτη, μπορεί να υπονομεύσει την εθνική ασφάλεια για κοντόφθαλμους λόγους, όπως η αύξηση των κερδών μιας εταιρείας, με τη διαφύλαξη της ασφάλειας να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι καιρός ο Biden να ανακτήσει τον έλεγχο ενός State Department το οποίο καθίσταται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτο.

Στην αντίθετη περίπτωση, είναι καιρός οι ηγέτες της Γερουσίας να διατυπώσουν ένα διακομματικό δόγμα εθνικής ασφάλειας: Οι ΗΠΑ δεν θα εξοπλίσουν τους εχθρούς τους.

ΠΗΓΗ: The National InterestMichael Rubin – Why does Biden want to sell warplanes to unfriendly nations?

Άλλη μία χυδαία κατηγορία από τον Μεβλούτ: Η Ελλάδα χρησιμοποιείται από την Αμερική εναντίον της Τουρκίας, ισχυρίστηκε…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE






Πηγή