“Τα ψέματα τελείωσαν και για την Αμερική και για τον κύριο Μπαϊντενόπουλο”…

0
3
Έχασε ο άνθρωπος του Ερντογάν… μεγάλη η σημασία για την Ελλάδα

Ο Ταγίπ Ερντογάν απειλεί ασύστολα την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας είναι αυτές τις μέρες ένας άνθρωπος εκτός εαυτού. Και όσα λέει τα πιστεύει… Πιστεύει, δηλαδή, ότι οι Αμερικανοί δημιούργησαν τις βάσεις στην Ελλάδα στοχεύοντας την Τουρκία. Είναι παράλογο και να το σκέφτεται εκτός αν γνωρίζει κάτι που όλοι οι υπόλοιποι, πολιτικοί, διπλωμάτες, διεθνείς αναλυτές και δημοσιογράφοι δεν το ξέρουν. Πιστεύει, επίσης, ότι τα ελληνικά νησιά των οποίων αμφισβητεί την κυριαρχία τους, είναι δικά του. Έχει τίτλους ιδιοκτησίας, είναι πεπεισμένος περί αυτού.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Απ’ εκεί και πέρα, στο ταραγμένο του μυαλό, έχει συνδυάσει διάφορα πράγματα μεταξύ τους. Έχει «κολλήσει» στην επιτυχημένη, πράγματι, επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον και ειδικά στην ομιλία του ενώπιον της κοινής συνεδρίασης της Βουλής και της Γερουσίας. Γι’ αυτόν είναι ένα άπιαστο όνειρο.

Προφανώς έχει πληροφορηθεί ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ δεν θα επιτρέψει την αγορά των 40 μαχητικών F-16 που επιθυμεί να αγοράσει η Τουρκία, ούτε την αναβάθμιση των 80 αεροσκαφών ίδιου τύπου που έχει η κατοχική δύναμη στο οπλοστάσιο της.

Την ίδια στιγμή εκνευρίζεται με την ιδέα ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν τον έχει καλέσει στο Λευκό Οίκο. Τον θυμώνει ότι δεν του τηλεφωνεί. Βλέπετε είχε συνηθίσει διαφορετικά με τον Ντόναλντ Τραμπ. Όποτε ήθελε σήκωνε το τηλέφωνο, του μιλούσε και τον …διέταζε.

Ο σημερινός πρόεδρος της Αμερικής, έτσι κι αλλιώς, τον αντιπαθεί. Και ευελπιστεί ότι η τουρκική αντιπολίτευση θα νικήσει τον Ερντογάν στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Όμως, στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Πηγή