Στον Νέο Κόσμο, ο Τόμας έχει κάνει το κεμπάπ επιστήμη

0
10
Στον Νέο Κόσμο, ο Τόμας έχει κάνει το κεμπάπ επιστήμηΓαστρονόμος

Το κεμπάπ του Tomas έχει μεγάλη ιστορία που ξεκινάει από την Αρμενία, απ’ όπου κατάγεται ο Τόμας, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, περνάει από τη Συρία και τον Λίβανο, όπου μεγάλωσε και έμαθε πολλά για την τοπική κουζίνα, και καταλήγει στην Αθήνα. Στην Ελλάδα ήρθε για να συναντήσει την αρραβωνιστικιά του και να φύγουν μαζί στην Αμερική, σε συγγενείς της. Αλλά το ειδύλλιο δεν εξελίχθηκε και οι δρόμοι τους χώρισαν.

Ο Τόμας έμεινε στην Αθήνα, όπου έπρεπε να επιβιώσει χωρίς να γνωρίζει κανέναν και χωρίς καθόλου χρήματα. Ενώ ήταν άστεγος και πεινασμένος, βρήκε δουλειά σε μια από τις μεγαλύτερες βιοτεχνίες κατασκευής γυναικείων τσαντών και πολύ γρήγορα έγινε ένας από τους πιο περιζήτους τεχνίτες της αγοράς – είχε μάθει την τέχνη στο Λίβανο, όπου και εξασκούσε το επάγγελμα.

Εκεί γνώρισε τη μετέπειτα γυναίκα του, με την οποία πολύ γρήγορα παντρεύτηκαν. Στη δεκαετία του 1980, όμως, πολλές βιοτεχνίες στην Αθήνα έκλεισαν εξαιτίας των εισαγόμενων προϊόντων που κατέκλυσαν την αγορά και ο Τόμας αναγκάστηκε να ξεκινήσει από την αρχή.

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

Πηγή