Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα: 89-83 – Μπάσκετ – Ευρώπη

0
8

Το… στέμμα της διατήρησε η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 89-83 στον τελικό του Super Cup, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Ισπανία.

Πρόκειται για την 5η συνεχόμενη φορά που κατακτά το Super Cup, ενώ οι «Μπλαουγκράνα » για τέταρτη συναπτή φορά φτάνει στον τελικό και ηττάται, συμπτωματικά όλες από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γουόλτερ Ταβάρες με 24 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 τάπες (!) σε ένα παλικαρίσιο νταμπλ-νταμπλ και μία εξαρετική παρουσία. Κομβικός ήταν και ο Τζάναν Μούσα με 19 πόντους. Σε κρίσιμα μίλησε και ο Γκάμπριελ Ντεκ με 15 πόντους παρέα με 8 ριμπάουντ.

Από την άλλη πλευρά, καταπληκτικός ήταν ο Σερτάτς Σανλί με 21 πόντους. 12 πόντους είχε ο Νίκολας Λαπροβίτολα με 12 πόντους και 14 τελικές πάσες (!) σε μία στατιστική που συναντάς σπανίως. Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτς είχε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε εξ ολοκλήρου στην Μπαρτσελόνα, η οποία κατέβασε τον ρυθμό της αναμέτρησης εκεί που ήθελε και μέσω της άμυνάς της έκοψε τον… παλμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Στην πρώτη περίοδο ειδικότερα ξεχώρισε ο Σερτάτς Σανλί με 11 πόντους. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Τσους Ματέο επιδίωξε να μοιράσει το επιθετικό φορτίο.

Στο επόμενο δεκάλεπτο η «Βασίλισσα» προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ και τον ρόλο του… ήρωα ανέλαβε ο Τζάναν Μούσα και το πολυσύνθετο επιθετικό του ταλέντο, καταγράφοντας 8 πόντους. Οι Καταλανοί παρέμεναν σταθερά στο προβάδισμα και εγγυητής στην συγκεκριμένη συνθήκη ήταν ο Κάιλ Κούριτς, ο οποίος τελευταία στιγμή εντάχθηκε στη 12άδα στη θέση του Κόρι Χίγκινς. Το… σνάιπερ από την Αμερική σημείωσε 8 πόντους (2/3 τριπ.) και δικαίωσε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για την επιλογή του. Η Μπαρτσελόνα ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 37-29, αλλά ακόμα η… παράσταση είχε πολλά να προσφέρει.

Στην επανέναρξη όλο το πλάνο άλλαξε και αυτό οφείλεται στην εμφάνιση του Σέρχιο Γιουλ. Ο μπαρουτοκαπνισμένος κόμπο γκαρντ έδωσε και πάλι το «παρών» σε ένα σημείο που φαινόταν πως τους ξεγλιστράει η αναμέτρηση: ευστόχησε σε τρία τρίποντα και κατέθεσε όλη του την ψυχή. Σε ένα δεκάλεπτο όπου η Ρεάλ ήταν άκρως παραγωγική (26-12), η Μπαρτσελόνα… χάθηκε στα λάθη, τις κάκιστες επιλογές και την αμυντική αστάθεια.

Στο τέλος το ματς φάνταζε σαν μονομαχία δύο παλαιστών βαρέων βαρών, αφού κανένας από τους δεν ήθελε να αφήσει το χέρι του από την κούπα. Η Ρεάλ προσπέρασε στο σκορ στα τέλη της προηγούμενης περιόδου, αλλά με τον Μάικ Τόμπι να σκοράρει 7 πόντους, οδήγησε την Μπαρτσελόνα πίσω στην διεκδίκηση του τίτλου. Η τελευταία επίθεση άνηκε στους εν ενεργεία πρωταθλητές και ο πίνακας έγραφε 71-71. Ο Γκάμπριελ Ντεκ έριξε μία… προσευχή αλλά η μπάλα βρήκε μόνο ταμπλό.

Μπορεί να μην την… σκότωσε με το σουτ του Αργεντινού στο τέλος της κανονικής διάρκειας, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε διάθεση να αφήσει την Μπαρτσελόνα να πιστέψει στην παράταση. Βρήκε λύσεις και επικράτησε με 89-83 με τον Ταβάρες πάντα ακούραστο στρατιώτη στις επάλξεις.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 29-37, 55-49, 71-71, 89-83 (1η παράταση)

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Πηγή