Ράλι Αμερική και Ευρώπη άνοδος στην Ελλάδα – 1 Voice

0
38

Ράλι ανόδου σε Αμερική και Ευρώπη. Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στις 1.217,86 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 0,73%.

Eβδομαδιαία μεταβολή -0,75% για τον Γ.Δ

Μικρή κινητικότητα στον Γενικό Δείκτη, αυξημένη στους επιμέρους κλάδους.

Aντίθετα με τα διεθνή δεδομένα που είχαμε κινητικότητα, στο ελληνικό χρηματιστήριο βρισκόμαστε κάτω από την μεταβλητότητα που δημιουργούν οι νέες εκλογές. Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να ισορροπήσει σε υψηλότερα επίπεδα απ’ αυτών της Πέμπτης και με ελάχιστη διακύμανση. Ωστόσο η μεταβλητότητα ήταν έντονη για τις επιμέρους δεικτοβαρείς μετοχές και έτσι δημιουργήθηκε μία διελκυστίνδα ανάμεσα σε blue chips που είχαν ανοδική κίνηση και σε blue chips που υποχωρούσαν. Τα εταιρικά αποτελέσματα και οι επιχειρηματικές κινήσεις ήταν αυτές που συντηρούν το θετικό momentum για τις ελληνικές μετοχές.

Στο τέλος της συνεδρίασης , ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1217,86 μονάδες με άνοδο 0,73%. Η αξία συναλλαγών ήταν 87,2 εκατ. Ευρώ , χαμηλότερη απ΄ τον μέσο όρο της εβδομάδας.

Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 73 έκλεισαν ανοδικά και οι 40 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 1,02%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά 0,18%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών προιόντων (2,23%), οι Πρώτες Ύλες (1,85%), τα Ταξίδια-Αναψυχή (1,48%). Την μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι Υγείας (-1,54%), Πετρελαίου και Αερίου (-0,87%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν σε Alpha Bank, ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank, Motor Oil.

Έντονη άνοδο στις αμερικανικές και ευρωπαικές αγορές

Ράλι ανόδου καταγράφουν οι ξένες αγορές εξαιτίας εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα του ορίου του αμερικανικού χρέους και θετικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ και έντονα ανοδικά ακολουθούν οι ευρωπαικές αγορές. Στο ελληνικό χρηματιστήριο είχαμε μία ήπια ανοδική συνεδρίαση που συντήρησε τον Γενικό Δείκτη σε επίπεδα κοντά στις 1.220 μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, στις αμερικανικές αγορές , ο Dow Jones λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος αυξανόταν κατά 1,08%, ο S&P 500 είχε άνοδο 0,59% , ο Nasdaq είχε άνοδο 0,26%. Στην Ευρώπη, οι χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραφαν έντονη ανοδική κίνηση με τον DAX να αυξάνεται κατά 0,92%, ο γαλλικός CAC είχε άνοδο 1,54%, ο Eurostoxx 50 αυξήθηκε κατά 1,18% και ο ιταλικός MIB είχε άνοδο κατά 1,29%

Πηγή