Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού: Σε επίπεδα του 2019 οι κρατήσεις για την Ελλάδα

0
8

Έκρηξη σημειώνεται στα εισερχόμενα διεθνή ταξίδια στην Ευρώπη, με της διεθνείς αφίξεις στην περιοχή να παρουσιάζουν αύξηση 350% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Όπως αποκαλύπτει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού, WTTC, τα δεδομένα από το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο της εφετινής χρονιάς εμφανίζουν τριψήφιο ποσοστό ανάπτυξης όσον αφορά τις κρατήσεις εισερχόμενων πτήσεων σε όλο τον κόσμο, σε σύγκριση με τα επίπεδα 2021, σε περιοχές όπως η Αμερική, η Ευρώπη και η Ασία.

Οι ταξιδιώτες προτίθενται να δαπανήσουν περισσότερα στα ταξίδια έπειτα από τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, με αυξημένη ζήτηση για premium θέσεις το 2022, ενώ κορυφαία τάση παραμένουν και για φέτος οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής.

Οι κρατήσεις για Ελλάδα σε επίπεδα 2019

Όσον αφορά τις προοπτικές για το καλοκαίρι του 2022, στην Ευρώπη προορισμοί όπως η Ελλάδα, η Ισλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία παρουσιάζουν ισχυρή ανάκαμψη, με τις κρατήσεις για ταξίδια να διαμορφώνονται σε επίπεδα ελάχιστα χαμηλότερα από του 2019.

Σύμφωνα με την ForwardKeys, οι προορισμοί που παρουσιάζουν τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως για το καλοκαίρι είναι η Κόστα Ρίκα, η Αρούμπα, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Τζαμάικα. Για αυτές τις περιοχές, οι κρατήσεις έχουν ήδη ξεπεράσει τα επίπεδα 2019.

tornosnews.gr

Πηγή