Ο Πούτιν φούσκωσε τα μυαλά του Ερντογάν… ΗΠΑ, ΕΕ, “προσεκτικά”

0
8
Έχασε ο άνθρωπος του Ερντογάν… μεγάλη η σημασία για την Ελλάδα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σίγουρα ανησυχούν με τις παράνομες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη βόρεια Συρία, ενώ τους απασχολεί και η πιθανή ανάμειξη της Άγκυρας στην απρόκλητη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας. Και σίγουρα ζητούν, σε μόνιμη βάση, από τους Τούρκους να κατεβάσουν τους τόνους. Όμως, ο Ταγίπ Ερντογάν, ούτε ακούει, ούτε βεβαίως συμμορφώνεται. Βρίσκεται στη φάση που «κάνει του κεφαλιού του» και γι’ αυτό ευθύνονται και οι Βρυξέλλες, και η Ουάσιγκτον, που δεν τον σταματούν με αποφασιστικότητα.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Και βεβαίως ευθύνει φέρει και η Ρωσία που του έχει γεμίσει τα μυαλά αέρα, καθώς τον χρησιμοποιεί, όπως και τον Ορμπάν της Ουγγαρίας, για να σπάει το μέτωπο της Δύσης. Στην Ουάσιγκτον βρέθηκε τουρκική αντιπροσωπεία η οποία συμμετείχε στον στρατηγικό διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι συναντήσεις, που έγιναν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τη συμμετοχή και αξιωματούχων του Πενταγώνου, κυριαρχήθηκαν από τις διαφωνίες που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον.

Και σίγουρα, ένας ανεξάρτητος παρατηρητής θα διαπίστωνε με ευκολία ότι η σχέση κρέμεται από ένα σχοινί. Απλά οι Αμερικανοί διστάζουν να το σπάσουν, καθώς στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν ακόμα μία ελπίδα ότι ο Ερντογάν θα συνετιστεί και θα επιστρέψει στο δυτικό μαντρί. Τα χαμόγελα και οι χειραψίες του προέδρου της Τουρκίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Σιγκαπούρη διαψεύδουν όλες τις ελπίδες των Αμερικανών.

Ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ επισκέφθηκε και το Κογκρέσο όπου συνάντησε άρνηση για τις ενέργειες της χώρας του εναντίον της Ελλάδας στο Αιγαίο. Μερικοί νομοθέτες του μίλησαν και για την κατοχή της Κύπρου. Ο Τούρκος αξιωματούχος φέρεται να είπε στους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα και η Κύπρος κακολογούν την Τουρκία και ότι δήθεν παρασύρουν το Κογκρέσο σε δήθεν αντιτουρκικές ενέργειες. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική όμως, διοτι οι βουλευτές και γερουσιαστές έχουν ιδία γνώμη για τη στάση της Τουρκίας απέναντι στη Δύση και ειδικά την Αμερική.

Εξέφρασε δυσαρέσκεια στους νομοθέτες και το έκανε και στις συναντήσεις του με Αμερικανούς αξιωματούχους, ανάμεσα τους την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Γουέντι Σέρμαν, και την αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις υφυπουργό Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ. Έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι φέρεται να είπε στους συνομιλητές του ότι η Αμερική έχει ταχθεί πλέον με την Ελλάδα, κάτι που θα έλεγα ότι δεν είναι όλη η αλήθεια, διότι σε άλλα θέματα οι Αμερικανοί τηρούν στάση Ποντίου Πιλάτου και σε άλλα, υποστηρίζουν την Ελλάδα διότι αυτό απαιτεί το διεθνές δίκαιο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Πηγή