Ο Ντουράντ, ο Βεζένκοφ και οι φήμες στην Αμερική για το ταξίδι του (vids)

0
42

Δημοσίευμα στις ΗΠΑ άναψε… φωτιές. Η παρουσία του στο Πριγκιπάτο, ο Σάσα Βεζένκοφ που είχε γίνει ντραφτ από τους Νετς και οι παίκτες των Ολυμπιακού – Μονακό, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να παίξουν στο NBA.

«Λάμψη» από NBA είχε το Game 4 των πλέι οφ της Euroleague ανάμεσα στην Μονακό και τον Ολυμπιακό, με τον Κέβιν Ντουράντ να παρακολουθεί από κοντά το σπουδαίο παιχνίδι των δύο ομάδων για την κορυφαία μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο σούπερ σταρ των Μπρούκλιν Νετς τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα, με τα κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία να αναφέρονται στην παρουσία του KD στο «Salle Gaston Médecin» και τα βίντεο από το γήπεδο της Μονακό να γίνονται viral σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η παρουσία του Ντουράντ στο Πριγκιπάτο και το γεγονός ότι παρακολούθησε από κοντά το ματς των Πειραιωτών με τους Μονεγάσκους, άναψε… φωτιές στους Αμερικανούς, με την ιστοσελίδα «fadeawayworld» να αναφέρει ότι ίσως ο 33χρονος σταρ βρέθηκε στο γήπεδο για να «τσεκάρει» παίκτες για τους Μπρούκλιν Νετς!

«Ο Ντουράντ παρακολουθεί αγώνες της Euroleague, που καθορίζουν τις ομάδες που θα πάνε στο Final Four, το οποίο θα γίνει στο Βελιγράδι αυτή τη σεζόν. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο KD υποστηρίζει μία από αυτές τις ομάδες, αν ψάχνει έναν παίκτη για την ομάδα του ή αν απλώς παρακολουθεί τα αθλήματα που αγαπά τόσο πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά η εν λόγω ιστοσελίδα. Ένα δημοσίευμα που έρχεται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Καϊρί Ιρβινγκ ότι θα παραμείνει στο Μπρούκλιν και την επόμενη χρονιά και μαζί με τον KD, τον ιδιοκτήτη των Νετς, Τζο Τσάι και τον GM, Σον Μαρκς, θα δουλέψουν στην offseason για να φέρουν παίκτες, που θα δυναμώσουν την ομάδα ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Η παραμονή του Ιρβινγκ και η παρουσία των Ντουράντ και Σίμονς προκαλούν… ασφυξία στα οικονομικά των Μπρούκλιν Νετς, οι οποίοι θα πρέπει την επόμενη σεζόν να δώσουν στους τρεις super stars περισσότερα από 115 εκατ. δολάρια! Το μεγαλύτερο μέρος του Salary θα πάει σε αυτούς τους τρεις, με τους ανθρώπους της ομάδας να ψάχνουν για… λαβράκια, που θα πλαισιώσουν τη νέα σεζόν τους Ιρβινγκ, Ντουράντ και Σίμονς.

Τα οικονομικά των Νετς και οι δηλώσεις του Ιρβινγκ όπως είναι απόλυτα λογικό έβαλαν… φωτιά στις φήμες, που θέλουν τον Ντουράντ να έχει μετατραπεί σε… scout. Μόνακο και Ολυμπιακός άλλωστε έχουν παίκτες, που θα μπορούσαν να σταθούν στο NBA. Από τους Ερυθρόλευκους εμπειρία από το NBA έχει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε Ατλάντα Χοκς και Μέμφις Γκρίζλις και φυσικά ο Κουίνσι Εισι, που είχε κάνει μεγάλη καριέρα στην άλλη πλευρά του ατλαντικού, με τις φανέλες των Ράπτορς, Κινγκς, Νικς, Μάβερικς, Σανς, αλλά και των Νετς, στους οποίους είχε παίξει τη σεζόν 2017-2018.

Στο NBA είχε αγωνιστεί επίσης ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος μάλιστα είχε μείνει στις ΗΠΑ δύο σεζόν. Το 2014-2015 έπαιξε στους Χιούστον Ρόκετς και το 2015-2016 στους Ντένβερς Νάγκετς, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Παίκτες βέβαια που θα μπορούσαν να απασχολήσουν ενδεχομένως τον Ντουράντ, εάν βέβαια ισχύουν όσα γράφονται στην Αμερική, είναι οι Μουσταφά Φαλ και Αλεξάντερ Βεζένκοφ. Ο θηριώδης Γάλλος είναι ένας από τους κορυφαίους σέντερ στην Ευρώπη και χωρίς αμφιβολία θα μπορούσε να σταθεί στον μαγικό κόσμο του NBA. Ο 28χρονος πριν από περίπου 2 μήνες ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Ερυθρόλευκους μέχρι τον Ιούνιο του 2025, αλλά στη συμφωνία των δύο πλευρών περιλαμβάνεται NBA out κάθε καλοκαίρι.

Οσον αφορά στον Βεζένκοφ, ο διεθνής φόργουορντ των Πειραιωτών είχε γίνει ντραφτ το 2017 από τους Νετς, αλλά το 2021 τα δικαιώματά του είχαν γίνει μέρος μιας ανταλλαγής, στην οποία είχαν εμπλακεί πολλές ομάδες και είχε ως κορυφή του… παγόβουνου τον Τζέιμς Χάρντεν. Μια ανταλλαγή που μετέφερε τα δικαιώματά του στους Καβαλίερς, στους οποίους ανήκει μέχρι τώρα. Πάντα υπάρχουν επίσης οι περιπτώσεις των ΜακΚίσικ και Ουόκαπ.

Από τη Μονακό υπάρχει φυσικά ο Μάικ Τζέιμς. Ο σούπερ σταρ των Μονεγάσκων, ο οποίος μάλιστα είναι πολύ καλός φίλος του Ντουράντ. Οι δύο τους είχαν συνυπάρξει στους Νετς (2021), ενώ ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού είχε αγωνιστεί επίσης σε Σανς και Πέλικανς.

Ενας παίκτης που είναι επιπέδου NBA, που μπορεί χωρίς καμία αμφιβολία να σταθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Υπάρχουν επίσης οι Πάρις Λι και Ντουέιν Μπέικον, οι οποίοι κάνουν μεγάλα παιχνίδια στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague με τον Ολυμπιακό, αλλά και οι Αλφα Ντιαλό, Γουίλ Τόμας και Ντόντα Χολ…

Πηγή