Ο εκβιαστής επιθετικός γείτονας: Η ιστορία της περιόδου 1919-1922, δεν έχει διδάξει τίποτα στο πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας

0
27

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία



Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Στις μέρες μας ζούμε έναν πρωτοφανή εκβιασμό της διεθνούς κοινότητας. Εν μέσω ενός πολύνεκρου πολέμου στην Ουκρανία και μιας πρωτοφανούς μεταστροφής της κοινής γνώμης σε δύο ουδέτερες μέχρι σήμερα χώρες, της Σουηδίας και της Φινλανδίας, που επιχειρούν να μετουσιώσουν την ανασφάλεια που ένιωσαν, σε αίτημα για ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, μια χώρα, πια άραγε άλλη, η Τουρκία, να προβάλει βέτο, θέτοντας δέκα όρους προκειμένου να προχωρήσει στην άρση του.

Αλλά δεν έμεινε στους όρους προς τις ενδιαφερόμενες προς ένταξη χώρες, αλλά επεκτάθηκε σε απαιτήσεις και προς τρίτους, στην προκειμένη περίπτωση τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις οποίες ζητάει, ούτε λίγο ούτε πολύ, να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον νόμο Caatsa που απαγορεύει την πώληση όπλων σε χώρες, που προμηθεύτηκαν αμυντικά συστήματα από την Ρωσία.

Η Άγκυρα κατηγορεί τόσο τις υπό ένταξη χώρες, όσο και τις ΗΠΑ ότι υποθάλπουν την τρομοκρατία και σε αυτήν περιλαμβάνουν τους Κούρδους της Συρίας του YPG, που έκαναν τις από ξηράς επιχειρήσεις εναντίον του λεγόμενου ισλαμικού κράτους του ISIS, την ώρα που η Άγκυρα είχε υπόγειες συναλλαγές μαζί τους, αγοράζοντας πετρέλαιο.

  • Το πακέτο του δεκάλογου προς τους Σουηδούς περιλαμβάνει από την έκδοση 32 Κούρδων του PKK, μέχρι την υποχρέωση να πουλάνε με το έτσι θέλω στον Ερντογάν οπλικά συστήματα.

Παριστάνουν τους θεματοφύλακες ασφαλείας του ΝΑΤΟ, την ώρα που απειλούν με πόλεμο ένα άλλο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας την Ελλάδα, αρνούμενοι πεισματικά να αποδεχτούν το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας για την επίλυση της διαφοράς που υπάρχει με την Αθήνα, στο θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.

Ενοχλούνται σφόδρα για την συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για την χρησιμοποίηση της Αλεξανδρούπολης ως βάσης μεταφοράς στρατιωτικού υλικού προς την Ανατολική Ευρώπη. Οι αναλυτές τους στα ελεγχόμενα από το καθεστώς Ερντογάν ΜΜΕ, εν ψυχρώ αναφέρουν ότι η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ εμποδίζει τα στρατεύματά τους να προελάσουν προς την Δ. Θράκη!!!

Την ώρα που επαναλαμβάνουν νυχθημερόν το αφήγημα του εξοπλισμού των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, παρατάσσουν μια ολόκληρη στρατιά στα μικρασιατικά παράλια, με εκατοντάδες αποβατικά σκάφη και συνεχείς ασκήσεις με σενάριο αποβατική επιχείρηση σε νησί. Και δεν έμειναν εκεί. Τώρα πετάνε οπλισμένα αεροσκάφη και drones πάνω από κατοικημένα μεγάλα ελληνικά νησιά προκλητικά και σε χαμηλό ύψος.

Στο σενάριο αυτό αν προσθέσει κανείς την θεωρία της γαλάζιας πατρίδας, που διχοτομεί το Αιγαίο και βάζει όλα τα ελληνικά νησιά της περιοχής υπό την “σκέπη” της Τουρκίας και το εκτός πάσης νομιμότητας τουρκολυβικό μνημόνιο, που αγνοεί κυριαρχικά δικαιώματα Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Καστελόριζου, μπορεί κάλλιστα να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι η Άγκυρα παίζει άτσαλα το επεκτατικό της παιχνίδι.

Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τις όποιες διμερείς συμφωνίες, είτε με την Γαλλία είτε με την Αμερική, η Ελλάδα έχει εθνικό καθήκον, να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις, σε τέτοιο βαθμό που να λειτουργούν αποτρεπτικά απέναντι στον εξ ανατολών επιθετικό γείτονά μας. Με αυτή την έννοια θα έπρεπε όλες οι πολιτικές δυνάμεις, χωρίς εξαιρέσεις, να υποστηρίξουν και τις διμερείς αμυντικές συμφωνίες και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Και όσοι αλληθωρίζουν προς την Μόσχα και μεμψιμοιρώντας, ή λέγοντας, ότι θα έπρεπε να το παίξουμε επιτήδειοι ουδέτεροι όπως η Τουρκία, ας δουν τόσο την προμήθεια των S-400, που και ποιον άραγε στοχεύουν, αλλά και το πρόσφατο μήνυμα της Μόσχας προς την Άγκυρα με αφορμή την απόβαση του Κεμάλ στην Κερασούντα το 1919, στο οποίο αναφέρουν «Τιμούμε με σεβασμό τον Μεγάλο Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και τους συμπολεμιστές του για την 103η επέτειο από την έναρξη του Πολέμου της Ανεξαρτησίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ελληνισμός, τίμησε στις 19 Μαΐου τη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, διεκδικώντας την καθολική αναγνώρισης των εγκλημάτων των ατάκτων του Κεμάλ.

Ήταν ημέρα θρήνου για τους Έλληνες, την ώρα που οι Τούρκοι την εορτάζουν ως την αρχή του Πολέμου της Ανεξαρτησίας τους, που τελείωσε με την Καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Οι απόγονοι των Μογγόλων, που όταν αναφέρονται στην Αγία Σοφία το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που βεβηλώνουν καθημερινά οι ορδές των μουλάδων και την καταστρέφουν σύμφωνα και με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, λένε στην ανθρωπότητα που αντιδρά για την μετατροπή της σε τζαμί και την έλλειψη σεβασμού στον βυζαντινό ναό που στέκεται όρθιος εδώ και 15 αιώνες, ότι την κατακτήσαμε.

  • Από την πλευρά τους κατηγορούν την Ελλάδα για προκλήσεις και προβοκάτσιες και την ίδια ώρα στέλνουν τα πολεμικά τους αεροπλάνα 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη, αλωνίζουν πάνω από τα νησιά του Α. Αιγαίου και ετοιμάζονται να σαλπάρουν στην Α. Μεσόγειο για νέες γεωτρήσεις σε περιοχές, που είτε ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία είτε προς το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο.

Αλλά δεν παραλείπουν και τις μικρότερες προκλήσεις, όπως αυτή στο Βαρώσι της Κύπρου, όπου στήνουν στην παραλία της μέχρι χθες περίκλειστης περιοχής, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Στην Αθήνα οι κομματικοί σχηματισμοί, που διαγκωνίζονται για τα ψηφαλάκια, μια και φτάσαμε στον τέταρτο χρόνο της διακυβέρνησης της ΝΔ, έχουν στήσει ήδη τους προεκλογικούς μηχανισμούς τους και περιοδεύουν πετώντας τα θανατηφόρα βέλη τους ακόμη και για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, που το θετικό αποτέλεσμά του κρίνεται από τις οργισμένες αντιδράσεις του Σουλτάνου και της ομήγυρις του.

Αν η ιστορία της περιόδου 1919-1922, δεν έχει διδάξει τίποτα στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, είμαστε αναγκασμένοι να ξαναζήσουμε μιαν ακόμη τραγωδία …

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ο εκβιαστικός ρόλος του επιτήδειου ουδέτερου: Γιατί αποκτά ιδιαίτερη αξία το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE






Πηγή