Οι μεγάλοι «σταρ» και οι «κομπάρσοι» στο ελληνικό «Τhe Crown» (Εικόνες)

0
3

Ο πολύτεκνος «πρίγκιπας» Παύλος, η πρωτότοκη Αλεξία, που ζει μακριά από τη δημοσιότητα, και ο Βενιαμίν Φίλιππος, που παντρεύτηκε πρόσφατα την Νίνα Φλορ

Δεν ξέρουμε πόσες σεζόν θα ήταν αν γυριζόταν το ελληνικό «The Crown»
. Πήραμε μια ιδέα με την κηδεία, τις λαμπερές αφίξεις και αναχωρήσεις στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, τον αποχαιρετισμό σε live αναμετάδοση στη Μητρόπολη των Αθηνών κι ύστερα στο Τατόι. Μέχρι να σκοτεινιάσει ο ουρανός και να γυρίσουν οι κάμερες στα σύννεφα. Γιατί στο τέλος δεν υπάρχει σκηνοθέτης. Είναι μονοπλάνο.

Η Άννα Μαρία δεν χρειάστηκε να μιλήσει. Μίλησαν τα μάτια της, τα χέρια της, η στάση του σώματος, το περπάτημά της, η σιωπή της. Η δύναμη της ευαλωτότητας. Και κάπου εκεί τριγύρω, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, παιδιά και εγγόνια, νύφες και γαμπροί, συγγενείς από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, φωτογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν για τα ιστορικά ντοκουμέντα της εποχής.

Ανάμεσα σε αληθινούς βασιλιάδες με τις συζύγους τους, μαυροντυμένοι, φειδωλοί στις εκφράσεις τους, σε μια τελετή αποχαιρετισμού στα ελληνικά και τα αγγλικά, με συγκρατημένο συναίσθημα, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο, έναν επικήδειο, πολλά καπέλα και διπλά ονόματα για αγόρια και κορίτσια που ζουν εκτός συνόρων σαν αληθινοί πρίγκιπες και πριγκίπισσες. Με ή χωρίς τίτλους. Και στέμματα.

Τα σενάρια

Coming soon to a church near you; Oι φήμες πολλές. Το σενάριο που θέλει τον Παύλο να μετακομίζει με την πολυπληθή οικογένειά του στη χώρα μας παραμένει το κυρίαρχο σενάριο των ημερών. Το διέψευσε όμως η εκπρόσωπος των Greek Royals, Ήβη Μακρή. Ο ίδιος αρκέστηκε να πει στο Κολωνάκι, όπου εντοπίστηκε, πως θα μιλήσει μετά τα 40ήμερο μνημόσυνο του τέως… Η δε Άννα Μαρία -το είπε πάλι η κυρία Μακρή- δεν πρόκειται να φύγει για το παλάτι της αδελφής της στη γενέτειρά της, τη Δανία.

Ιστορίες γαλαζοαίματων σε συνέχειες και με ονόματα-σιδηρόδρομους… Πώς λέμε «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία»; Έχει προηγηθεί ο γάμος του μικρότερου γιου της οικογένειας, και πάλι στη Μητρόπολη των Αθηνών (εκεί όπου παντρεύτηκαν το 1964 και οι γονείς του Φίλιππου, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη 18χρονη τότε τριτότοκη του βασιλιά της Δανίας, Άννα Μαρία, αλλά αυτό είναι άλλο επεισόδιο).

Διεθνή ΜΜΕ

Είναι από τις φορές που αισθάνεται κανείς πως οι ξένοι, σίγουρα ο διεθνής Τύπος που ασχολείται με το βασιλικό ρεπορτάζ, γνωρίζουν περισσότερα για τη Maria Olympia of Greece και τον Αχιλλέα Ανδρέα. Ευκαιρία λοιπόν να τους γνωρίσουμε καλύτερα, τώρα που η τιάρα είναι ξανά της μόδας. Το παραμύθι εικονογραφείται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως και στα περιοδικά που καλύπτουν ιστορίες με γαλαζοαίματους.

Οικογένεια Παύλου

Μια φορά κι έναν καιρό… Ήταν ο πρωτότοκος γιος, ο Παύλος. Και η Μαρί-Σαντάλ Μίλερ, γνωστή και ως Marie-Chantal of Greece. Ο Παύλος Γκλύξμπουργκ γεννήθηκε στα θερινά ανάκτορα του Τατοΐου. Ο 56χρονος σήμερα Παύλος έχει ζήσει στη Ρώμη και το Λονδίνο, ενώ έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην Αμερική. Παντρεύτηκε στο Λονδίνο τη Μαρί-Σαντάλ Μίλερ, κόρη του Αμερικανού ιδρυτή των Duty Free, Ρόμπερτ Μίλερ, η οποία δηλώνει σχεδιάστρια μόδας, φιλάνθρωπος, εικονογράφος, σύζυγος, μητέρα, influencer, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Σήμερα ζουν στη Νέα Υόρκη κι έχουν πέντε παιδιά: τη Μαρία Ολυμπία, τον Κωνσταντίνο Αλέξιο, τον Αχιλλέα Ανδρέα, τον Οδυσσέα Κίμωνα, τον Αριστείδη Σταύρο, όλα τα παιδιά με ελληνικά ονόματα. Στις αναρτήσεις τους μοιάζουν χαρούμενοι, πολυταξιδεμένοι, δραστήριοι, μια ενωμένη οικογένεια που δεν χάνει ευκαιρία για εκδρομές, ομαδικές φωτογραφίσεις σαν καρτ-ποστάλ, ως είθισται.

Νικόλαος – Τατιάνα

Και έπειτα είναι ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ. Ο Νικόλαος, που γεννήθηκε στη Ρώμη, είναι σήμερα 54 χρονών, έχει ζήσει στο Λονδίνο, στην Κοπεγχάγη, στο Κένσινγκτον, στην Αμερική. Παντρεύτηκε την Τατιάνα Μπλάτνικ στις Σπέτσες, η οποία έχει γράψει βιβλίο μαγειρικής, συμμετείχε σε ένα brand με ρούχα κι έχει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα.

Οι δυο τους μένουν στην Αθήνα και δεν έχουν αποκτήσει παιδιά. «Είναι μάλλον αδύνατο να ανεβάσεις μια φωτογραφία που θέλεις να πεις τόσα πολλά και δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να περιγράψεις πόσο υπέροχος άνθρωπος υπήρξατε και πόσο μεγάλη ευλογία και τιμή νιώθω που είμαι μέλος της τόσο αγαπημένης και ενωμένης οικογένειάς σας», γράφει η Τατιάνα Μπλάτνικ στο προσωπικό της ημερολόγιο στο instagram. «Αλλά υπάρχουν και τόσα άλλα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, έμαθα τι σημαίνει να αγαπάει κανείς τη χώρα του και πώς περνάει αυτό ακριβώς το συναίσθημα στα παιδιά του, και μέσα από τον Νικόλαο σε μένα. Ήταν τιμή μου να είμαι νύφη σας. Χρυσέ Ολυμπιονίκη για την Ελλάδα στα 20 σας χρόνια, βασιλιά, σύζυγε, αδερφέ, πατέρα, παππού, κάτοχε μαύρης ζώνης στο καράτε, φίλε, πεθερέ και με τόσες ακόμη ιδιότητες, θείε Τίνε. Μας λείπετε τόσο πολύ και θα σας αγαπάμε παντοτινά».

O Βενιαμίν Φίλιππος

Ο 36χρονος Φίλιππος εργάζεται για την Ortelius Capital Partners. Είναι ο μικρότερος σε ηλικία από τα πέντε παιδιά της οικογένειας. Η σύζυγός του, η 34χρονη Νίνα Φλορ, δηλώνει επιχειρηματίας. Έχει εργαστεί στο παρελθόν σαν creative director στην εταιρεία του πατέρα της και η μητέρα της έχει υπάρξει, εκτός από διευθύντρια μόδας στα περιοδικά, καλλιτεχνική διευθύντρια στον Faberge, και πιο πρόσφατα στον οίκο Santi Jewels. Τι άλλο ξέρουμε για τη Νίνα Ναστάζια Φλορ; Είναι ιδιοκτήτρια ενός πολυτελούς resort στη Μοζαμβίκη και κόρη του Ελβετού δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της αεροπορικής εταιρείας VistaJet. Η νύφη από την Ελβετία λατρεύει τη φύση, έχει αδυναμία στον μπαμπά της, μεγάλωσε διαβάζοντας το «National Geographic», περηφανεύεται για τη βράβευσή της για το Κisawa Sanctuary, την ξενοδοχειακή μονάδα που δημιούργησε στη Μοζαμβίκη, με το «Βest Ιsland Εscape» για το 2021.

Λατρεύει όμως και το glamping on the beach, όπως γράφει στις αναρτήσεις της. Και την «όμορφη Αθήνα», σε «απευθείας σύνδεση» με Σύνταγμα και Βουλή. «Μαθαίνω κάθε μέρα και κάτι καινούργιο γι’ αυτή την υπέροχη χώρα, τους ανθρώπους και την ιστορία που φωνάζει Ελλάδα. Η καρδιά μου της ανήκει από την πρώτη μέρα». Οι δυο τους ζουν στη Νέα Υόρκη.

Μακριά από τα φώτα

Η Αλεξία και ο Κάρλος Μοράλες Κιντάνα δεν απασχολούν τόσο τα φώτα της δημοσιότητας όσο άλλα μέλη της οικογένειας τους. Η Αλεξία γεννήθηκε στην Κέρκυρα, μεγάλωσε με την οικογένειά της στη Ρώμη και το Λονδίνο, ενώ σπούδασε στο Σάρεϊ και τη Βαρκελόνη. Είναι σήμερα 58 χρονών, το μεγαλύτερο παιδί του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας. Παντρεύτηκε τον Ισπανό αρχιτέκτονα και αθλητή Κάρλος Μοράλες Κιντάνα. Κατοικούν μόνιμα στα Κανάρια Νησιά κι έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Η Θεοδώρα

Και για το τέλος, η Θεοδώρα Γκλύξμπουργκ, η μικρότερη κόρη. Γεννήθηκε στο Λονδίνο, είναι 40 χρονών και δηλώνει ηθοποιός. Συστήνεται πλέον ως Θεοδώρα Γκρις (Theodora Greece) ή Princess Theodora και ζει στο Λος Άντζελες με τον σύντροφό της, δικηγόρο στο επάγγελμα, Μάθιου Κούμαρ. Έχει παίξει στην «Τόλμη και γοητεία» το 1987. Και στο «The Great Awakening» το 2022, μια ταινία για έναν κόσμο που αλλάζει. Kαι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή της Κυριακής στις 29 Ιανουαρίου 2023.

Πηγή