Οι Αμερικανοί πυροβολούν συνεχώς τα πόδια τους: Η κάλυψη που προσφέρουν στην Τουρκία θα αυξήσει τον αντιαμερικανισμό σε Ελλάδα και Κύπρο

0
3

US President Joe Biden walks to the Oval Office after returning from the US Capitol, in Washington, DC, USA, 29 March 2022. EPA, Samuel Corum / POOL



Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Όλες οι χώρες της Δύσης, όλοι οι βασικοί σύμμαχοι και εταίροι των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστήριξαν τις κυρώσεις της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρά το γεγονός ότι πολλοί αμφέβαλλαν για την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων, φαίνεται ότι άρχισαν να «δαγκώνουν» τη ρωσική οικονομία.

Μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και η οποία δουλεύει μονίμως τους Αμερικανούς και δυστυχώς τους πείθει ότι είναι πιστή σύμμαχος, δεν υποστηρίζει τις δυτικές κυρώσεις. Όλες, λοιπόν, οι χώρες εκτός μίας τάχθηκαν εναντίον της ρωσικής εισβολής εμπράκτως. Με κυρώσεις και με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, που είναι το θύμα της ρωσικής εισβολής.

Η Τουρκία αρνήθηκε να επιβάλει κυρώσεις, πόσο μάλλον να τις εφαρμόσει. Και απ’ εκεί και πέρα ξεκίνησε η δημόσια κοροϊδία. Όχι μόνο από τους Τούρκους αλλά και από τους Δυτικούς, οι οποίοι αναζήτησαν απίστευτες ψεύτικες δικαιολογίες για να μας πείσουν ότι το γεγονός πως η Άγκυρα δεν πιστεύει στις κυρώσεις είναι για το καλό της …Ουκρανίας!!! Φαντάζομαι και για το «καλό» της Δυτικής Συμμαχίας.

  • Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι οι Αμερικανοί πυροβολούν συνεχώς τα πόδια τους. Είναι άδικοι στον ύψιστο βαθμό και επιμένουν να στηρίζουν μία χώρα, την Τουρκία, που τους πρόδωσε άπειρες φορές. Ακόμα και τώρα, αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ο Ταγίπ Ερντογάν εξυπηρετεί τη Ρωσία και τον πρόεδρο της, εναντίον της Δύσης και ειδικά εναντίον τη Αμερικής.

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας έχει διαλύσει τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Είναι ένα γεγονός που αναλύσαμε πολύ σε άρθρα μας σε τούτη τη στήλη. Είναι ανύπαρκτη η νότια πτέρυγα. Και πως να μην είναι όταν η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Πως να μην είναι όταν η Τουρκία κατέχει το 40% του εδάφους χώρας εταίρου των ΗΠΑ και μέλους των Ηνωμένων Εθνών.

Η κατοχική δύναμη αποτελεί τον απόλυτο ταραξία στην ανατολική Μεσόγειο. Τα χειρότερα έρχονται για τους Αμερικανούς στην ευρύτερη γειτονιά, όπου η Τουρκία πάλι θα παίξει το παιγνίδι της Ρωσίας, η οποία στο παρελθόν είχε χάσει στον ναυτικό ανταγωνισμό από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα. Η Μόσχα μπήκε ξανά στο στρατηγικό παιγνίδι της Μεσογείου, πάλι με τη βοήθεια της Τουρκίας. Αλλά οι Αμερικανοί έχουν τυφλωθεί από τον «ερντολαγνισμό» των γραφειοκρατών τους.

Και επιστρέφουμε στο θέμα των κυρώσεων. Γιατί οι Αμερικανοί δεν θα ανεχθούν το «σπάσιμο» του εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας από καμία χώρα; Και γιατί ανέχονται να παραβιάζει τις κυρώσεις η Τουρκία και να την επιβραβεύουν. Καλωσορίσατε στον κόσμο των Δημοκρατικών. Απειλούν τους μικρούς και τους αδύνατους και μετατρέπονται σε κότες απέναντι σε χώρες-εκβιαστές;

Το πρόβλημα ήταν ήδη σοβαρό στην Αμερική και η σημερινή κυβέρνηση τα έχει κάνει χειρότερα. Η Ελλάδα και η Κύπρος και άλλες χώρες υπέστησαν τον φιλοτουρκισμό του Ντόναλντ Τραμπ και έλπιζαν ότι η επιστροφή των Δημοκρατικών θα άλλαζε τα πράγματα προς το καλύτερο. Άλλαξαν τα πράγματα, αλλά προς το χειρότερο.

Οι γραφειοκράτες έχουν δώσει στους Τούρκους τα πάντα -ακόμα και τη ψυχή τους – Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου μην πω καμιά βαριά κουβέντα ή χρησιμοποιήσω καμιά κακή λέξη. Έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν… Και ποια ήταν η τουρκική απάντηση; Ούτε που ασχολήθηκε ο Ερντογάν. Ούτε που ίδρωσε το αυτί του. Συνεχίζει να βυσσοδομεί με τον Πούτιν και έχει αναλάβει -οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές- να σπάει τις κυρώσεις για να βοηθήσει τη Ρωσία.

Οι ολιγάρχες σπεύδουν στην Τουρκία για να σώσουν το βρώμικο χρήμα που ξέπλυναν -δυστυχώς και στην Κύπρο. Στην Τουρκία θα γίνουν οι νέες επενδύσεις από τους ταμίες του κ. Πούτιν. Και ποια είναι η αντίδραση των Αμερικανών και των λοιπών δυτικών; Δεν τρέχει τίποτα. Όλα καλά και ωραία. Άλλωστε, η Τουρκία έκανε τα ίδια όταν η Αμερική επέβαλε κυρώσεις στο Ιράν. Οι ταμίες του Ερντογάν, σε αυτή την περίπτωση, ανέλαβαν να σπάνε το εμπάργκο, να εξασφαλίζουν δισεκατομμύρια σε χρυσό για τον αφέντη πρόεδρο της Τουρκίας.

Έχετε φανταστεί αν η Κύπρος, η Ελλάδα ή κάποια άλλη χώρα απαντούσαν αρνητικά στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες για το θέμα των κυρώσεων; Οι χώρες θα ένιωθαν την οργή του πλανητάρχη; Πως απάντησε ο πρόεδρος Μπάιντεν στην άρνηση της Τουρκίας; Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες και να διαψευστώ.

Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές από αυτή τη στήλη, ότι οι γραφειοκράτες είναι η αιτία για να χάνει η Αμερική το δίκιο της. Πλέον το πρόβλημα εξελίχθηκε σε γάγγραινα. Δεν χρειάζεται άλλους εχθρούς η Αμερική. Οι μεγαλύτεροι είναι οι γραφειοκράτες με τις λάθος αποφάσεις.

  • Μερικοί μας θεωρούν δεδομένους επειδή βρισκόμαστε μονίμως εναντίον των δικτατόρων και των αυταρχικών, όπως είναι οι πρόεδροι της Κίνας, της Ρωσίας, της Τουρκίας. Η θέση μας αυτή δεν θα αλλάξει ποτέ, διότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία απειλούνται από αυτούς. Όμως, την ίδια στιγμή, δεν θα ανεχθούμε ποτέ αυτή την «προδοσία» των Δυτικών στους πιο πιστούς συμμάχους τους. Με τις ενέργειες τους οι Αμερικανοί θα αυξήσουν τον αντιαμερικανισμό στην Ελλάδα και την Κύπρος, ο οποίος είχε μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι φίλοι μας οι Αμερικανοί. Η Τουρκία θα τους προδώσει ξανά, όπως έκανε τόσες φορές στο παρελθόν… Και εάν η Δύση εξαναγκαστεί να απαντήσει στρατιωτικά στη Ρωσία, η οποία προτίθεται να χρησιμοποιήσει βιολογικά και χημικά όπλα -όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Μπάιντεν- η Τουρκία θα βρεθεί ξανά στη θέση απέναντι στην Αμερική…

Πάντως, ο τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι ντροπιαστικός. Ποιο μήνυμα μας στέλνει δηλαδή η Ουάσιγκτον; Ότι αν επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα και στην Κύπρο, μιμούμενη τη Ρωσία, θα μας ζητήσουν να παραδοθούμε; Ή θα μας στείλουν πολεμικό υλικό για να αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους; Ας μην επιχειρήσω να δώσω απάντηση…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Πρόεδρος της Βουλής (με την ευκαιρία τα περαστικά μας), έσπευσαν πρώτοι και καλύτεροι να «ευλογήσουν» την υποψηφιότητα του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για την προεδρία της Κύπρου. Και οι δύο ΔΕΝ σεβάστηκαν τους Θεσμούς που υπηρετούν στο όνομα, υποτίθεται, των πολιτών. Και καλά η κ. Αννίτα Δημητρίου… Τόσο ξέρει, δεν περιμένουμε και πολλά. Παίζει ένα ρόλο και είναι κακή ηθοποιός. Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης; Ο έμπειρος Νίκος Αναστασιάδης; Τι ήταν αυτό που είδαμε; Ο Μπρέζνιεφ …ζωντάνεψε! Ο Κύπριος πρόεδρος, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, ότι ο κ. Νεοφύτου έχει σούρτα-φέρτα με τους Εγγλέζους, τους μεγαλύτερους εχθρούς της Κύπρου. Γιατί παίζει, λοιπόν, στο γήπεδο του κ. Νεοφύτου; Δεν είναι ο κ. Αναστασιάδης που έλεγε σε όποιον τον άκουγε πως «ο Αβέρωφ δεν κάνει»; Δεν είναι ο ίδιος που λέει την ιστορία με την πολιτική ισότητα; Ότι του ζήτησαν οι Βρετανοί να ανακοινώσει δημόσια υποστήριξη και επειδή αρνήθηκε, έσπευσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ να ικανοποιήσει την επιθυμία των Εγγλέζων. Και δεν είναι αυτό το μοναδικό πολιτικό «έγκλημα», όπως ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης υποστηρίζει ότι διέπραξε ο εκλεκτός του για την προεδρία. Αλλά θα επανέλθουμε…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ποιος διοικεί την υπερδύναμη; Ποιος αποφασίζει για την Αμερική; Οι σύμβουλοί του κ. Μπάιντεν; Το λεγόμενο «βαθύ κράτος»;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE






Πηγή