Αρχική Uncategorized Μεθώνη: Θρίλερ με την εξαφάνιση του ζευγαριού – Το μυστηριώδες σημείωμα και...

Μεθώνη: Θρίλερ με την εξαφάνιση του ζευγαριού – Το μυστηριώδες σημείωμα και οι φόβοι για το «κακό που έχει συμβεί» | ενότητες, κοινωνία

0
4

Κορυφώνεται η αγωνία για το ζευγάρι των Αμερικανών που ζούσαν τα τελευταία χρόνια στη Μεθώνη και αγνοούνται από τις 23 Ιανουαρίου.

Ο 83χρονος David Harrison Robinson και η 80χρονη σύζυγός του Lukretia Robinson από τις ΗΠΑ, εξαφανίστηκαν από το σπίτι τους στη Μεθώνη Μεσσηνίας στις 23 Ιανουαρίου 2023, όμως η εξαφάνισή τους δηλώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, για την οποία μάλιστα εκδόθηκε Silver Alert.

Οι ηλικιωμένοι ήταν λάτρεις της Eλλάδας και αφού συνταξιοδοτήθηκαν από τις δουλειές τους, αποφάσισαν να αφήσουν τη χαώδη και γεμάτη άγχος ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και να εγκατασταθούν μόνιμα στη Μεθώνη, απ’ όπου και χάθηκαν.

Την ίδια ώρα, η κόρη τους στην Αμερική είναι σίγουρη ότι έχουν αυτοκτονήσει και ήδη αναζητά δικηγόρο για τα κληρονομικά. Νεκρούς, εξάλλου, τους θεωρεί και ο ανιψιός τους, βάσει αναρτήσεων στα social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα που τους πρόσεχε επικοινώνησε μαζί τους τελευταία φορά στις αρχές του Φεβρουαρίου. Μετά δεν είχε νέα τους για ημέρες και επισκέφθηκε ξανά το σπίτι, ωστόσο δεν τους βρήκε. Παράλληλα, διαπίστωσε πως έλειπε και το αυτοκίνητό τους. Ενημέρωσε την κόρη τους που ζει στην Αμερική, η οποία δεν γνώριζε κάτι και στη συνέχεια, απευθύνθηκε στην Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό τους.

«Πρέπει να έχει συμβεί κάτι πολύ κακό…»

Σύμφωνα με φιλικά τους πρόσωπα «έφυγαν ξαφνικά»… με τον προβληματισμό να εντείνεται μετά και το σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι τους.

«Πρέπει να έχει συμβεί κάτι πολύ κακό…» σημειώνει την ίδια ώρα φίλος του ζευγαριού, περιγράφοντάς τους ως δύο ανθρώπους που ξεχώριζαν για τη διακριτικότητα, τη μόρφωση και την ευγένειά τους.

«Υποψιάζομαι το χειρότερο. Ή τους λήστεψαν και τους έχουν απαγάγει ή κάτι έχουν κάνει. Δεν μπόρεσαν να αντέξουν αυτό το βαρύ πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η Λουκρητία…», πρόσθεσε, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα best-tv.gr.

Το μυστηριώδες σημείωμα

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε φίλη του ζευγαριού, από το σπίτι έλειπε μόνο το αυτοκίνητό τους, ενώ το σημείωμα που βρέθηκε έλεγε: «Τζουλιάνα (κόρη του ζευγαριού), θα σε αγαπάμε για πάντα. Μαμά και μπαμπάς…».

«Η μητέρα μου έχανε τη μνήμη της…»

Η κόρη του ζευγαριού, Τζουλιάνα–Λουκρίσια Ρόμπινσον, απευθύνθηκε στο «Τούνελ» αποφασισμένη να εντοπίσει τους γονείς της στη ζωή ή νεκρούς, κάνοντας παράλληλα έκκληση για τον εντοπισμό τους. «Ειλικρινά αυτό που φοβάμαι είναι πως είναι νεκροί. Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με να τους βρούμε, αναζητήστε τους ίδιους και το αμάξι. Ακόμα και για τα άψυχα σώματα τους, αν τους έχει συμβεί κάτι κακό. Βοηθήστε με απλώς να φέρω πίσω σ’ εμένα τους γονείς μου… όπως κι αν είναι…»

«Οι γονείς μου γνωρίστηκαν στη Γερμανία. Αυτό που τους συνέδεε ήταν η αγάπη τους για την Ελλάδα και την ελληνική ιστορία. Αυτό που έκαναν συνέχεια, ήταν να αποταμιεύουν χρήματα και να ταξιδεύουν σε ολόκληρη τη χώρα, ανακαλύπτοντας τα πάντα. Όταν συνταξιοδοτήθηκαν, αποφάσισαν ότι θέλουν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους εκεί. Θα γιόρταζαν φέτος τα πενήντα τέσσερα χρόνια τους παντρεμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια μίλησε και για την τελευταία επικοινωνία που είχαν πριν τα ίχνη τους χαθούν. «Στις 21 Ιανουαρίου έλαβα ένα e-mail από τη μητέρα μου σχετικά με κάποια οικονομικά μας θέματα. Στη συνέχεια της έστειλα κάποια e-mail μέσα στην εβδομάδα, δεν έλαβα όμως κάποια απάντηση. Στο μεταξύ επικοινώνησε μαζί μου μία οικογενειακή μας φίλη από την Ελλάδα, η οποία με ενημέρωσε πως προσπαθούσε να τους εντοπίσει και πέρασε από το σπίτι. Έλειπε το αμάξι και οι ίδιοι, αλλά τα κλειδιά βρίσκονταν έξω από το σπίτι. Κάτι το οποίο μας ανησύχησε πολύ, γιατί δεν είναι κάτι το οποίο συνήθιζαν να κάνουν. Η τελευταία φορά που υπήρξε κάποια κίνηση στον τραπεζικό τους λογαριασμό ήταν στις 23 Ιανουαρίου.»

Η Τζουλιάνα αναφέρθηκε και στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα της το τελευταίο διάστημα. «Πρόσφατα έχασε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα σημαντικό ποσοστό της νοητικής της ικανότητας. Είναι μία σπουδαία γυναίκα, ήταν δασκάλα και της άρεσε να μαθαίνει συνεχώς. Το μυαλό της σήμαινε τα πάντα για εκείνη. Όταν άρχισε να χάνει την ικανότητα απλώς του να διαβάζει ένα βιβλίο ή να γράφει ένα e-mail, ήταν καταστροφικό. Επέστρεψαν λοιπόν στην Αμερική με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν οι γιατροί να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά. Αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να ζήσουν όσο διάστημα τους απέμενε. Τουλάχιστον αγκαλιαστήκαμε και φιληθήκαμε πολλές φορές πριν αποχαιρετιστούμε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορούσε να ζήσει ο ένας χωρίς τον άλλον. Αγαπιόντουσαν τόσο, μα τόσο πολύ.».

Οι αναρτήσεις της κόρης στα social media

«Από σήμερα, οι γονείς μου αγνοούνται επισήμως και θεωρούνται νεκροί από δική τους θέληση (λεπτομέρειες δεν είναι διαθέσιμες, καθώς ήταν πολύ κλειστοί άνθρωποι). Βρίσκονταν στην Ελλάδα όταν συνέβη- δεν ξέρω πού πήγαν για να βάλουν τέλος στη ζωή τους, οπότε μέχρι να βρεθούν τα πτώματά τους χρειάζομαι τη βοήθεια της κοινότητάς μου για να παραμείνω λειτουργική.Όσο περιμένω, δεν θέλω ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ή ΟΙΚΤΟ! ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ να ακούσω καλά πράγματα από τις ζωές σας, και πάρα πολλές φωτογραφίες κατοικίδιων ζώων. Όλες τις φωτογραφίες κατοικίδιων ζώων. Προετοιμάζομαι για ψυχική και συναισθηματική κατάρρευση όταν τους βρούμε και βγάλουμε από τη μέση τον τεράστιο όγκο της γραφειοκρατίας σε δύο χώρες, αλλά μέχρι τότε πρέπει να μείνω συγκεντρωμένη», έγραψε, η κόρη του ζευγαριού.

Παράλληλα, σε άλλη της ανάρτηση, ζητά από τους φίλους της στα social media να της προτείνουν δικηγόρο που εξειδικεύεται σε διαθήκες και κληρονομικά, για να κληρονομήσει τους γονείς της που παραμένουν εξαφανισμένοι στην Ελλάδα.

«Κάποιες συστάσεις για δικηγόρο κληρονομικής διαθήκης; Η διαθήκη είναι πολύ απλή και αφήνει τα πάντα σε μένα, αλλά με περιουσία τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στην Ελλάδα, θέλω να βεβαιωθώ ότι το κάνω σωστά. Έχω γκουγκλάρει και έχω βρει επιλογές, αλλά αναρωτιόμουν αν κάποιος από την κοινότητα έχει προσωπική θετική εμπειρία με κάποιον που θα συνιστούσε», αναφέρει.

Πηγή