Κυβερνοεπίθεση στο data center της interworks.cloud | Ειδήσεις για την Οικονομία

0
37

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε το data center της interworks.cloud στην Θεσσαλονίκη, είδηση που επιβεβαιώνεται και από πηγές της εταιρείας.

Το γεγονός διαπιστώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ οι συνεργάτες της ενημερώνονται μέσω ενός συγκεκριμένoυ portal και έχουν ήδη γνώση για το ποιες υπηρεσίες έχουν επηρεασθεί.

Μόλις έγινε αντιληπτή η δράση των χάκερ η ομάδα της interworks.cloud κλείδωσε τις προσβάσεις για να προστατέψει τους πελάτες και όπως αναφέρουν πληροφορίες η επίθεση αφορά μόνο το data center της Θεσσαλονίκης και το σκέλος των υπηρεσιών cloud infrastructure και κανένα άλλο business line του ομίλου.

Όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της interworks.cloud, πρόκειται για διανομέα και πάροχο υπηρεσιών cloud με ένα δίκτυο με πάνω από 400 μεταπωλητές cloud και με στρατηγική συνεργασία τόσο με την Microsoft στη διανομή υπηρεσιών cloud, όσο και με εύρος τεχνολογικών παρόχων όπως Acronis, Google, Webroot, Fortinet, Dropsuite.

Το δίκτυο της interworks.cloud εξυπηρετεί τελικούς πελάτες στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει τις δικές της υπηρεσίες cloud – όπως Cloud Servers, Databases, Backup, Security – για χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τέλος, η τρίτη επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας αφορά στην κατασκευή μιας υπερσύγχρονης πλατφόρμας διαχείρισης υπηρεσιών cloud που μετατρέπει τις παραδοσιακές επιχειρήσεις πληροφορικής σε παρόχους λύσεων cloud. Οι ίδιες πηγές μιλούν για προσπάθεια σταδιακής αποκατάστασης του προβλήματος, με την βοήθεια εμπειρογνομώνων από την Ελλάδα και την Αμερική.

Παρατίθεται η επίσημη θέση τοποθέτηση της interworks.cloud, με την εταιρεία να συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστωθούν το μέγεθος και οι λεπτομέρειες της κυβερνοεπίθεσης.

H επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας:

«To κέντρο cloud υποδομών της interworks.cloud στη Θεσσαλονίκη, έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 28/8/2022. Το περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό, κινητοποιήθηκε άμεσα το σύνολο των στελεχών και του προσωπικού της εταιρίας και ξεκίνησε επίσης άμεσα η προσπάθεια αποκατάστασης της λειτουργίας των συστημάτων και της ανάκτησης δεδομένων. Οι συνεργάτες μας και το κοινό, έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα για τις εξελίξεις από τη σελίδα interworks.cloud Services Status, η οποία επικαιροποιείται δυναμικά.

Η εταιρία, στις 24/7 ενέργειές της, πλαισιώνεται από εξειδικευμένους εξωτερικούς εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και τις Η.Π.Α., ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και οι απαιτούμενες για παρόμοια περιστατικά ενημερώσεις στις αρμόδιες αρχές.

Η interworks.cloud θα ήθελε να εκφράσει την ειλικρινή της συγγνώμη για οποιαδήποτε ανησυχία ή ταλαιπωρία έχει προκύψει από αυτό το περιστατικό, και τις θερμές ευχαριστίες για την υποστήριξη και την κατανόηση. Τέλος, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε και να τονίσουμε ότι η διανομή των Microsoft Cloud Services (CSP) δεν έχει επηρεαστεί» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή το νομοσχέδιο

Ειρήνη Αθανασιάδου: Βγαίνει στο σφυρί το «παλάτι» της στο Ελληνικό (pics)

CNBC: Γιατί δεν πρέπει να αγοράσετε iPhone τώρα

Πηγή