Κορκόντζελος στον bwinΣΠΟΡ FM: Πάω σχολείο για το μπάσκετ – Μπάσκετ – Ελλάδα

0
40

Στο στούντιο του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Κορκόντζελος και μίλησε στους Μπάμπη Χριστόγλου και Σταύρο Χονδροθύμιο για την παρουσία του στο τουρνουά στη Λιουμπλιάνα, με την ομάδα Next Generation ως ο μόνος Έλληνας που επιλέχθηκε.

«Ήταν δύσκολη η δουλειά του Βασίλη Σπανούλη να μαζέψει παιδιά από όλη την Ευρώπη. Καταφέραμε να βγούμε τρίτοι, σε ένα πολύ δύσκολο τουρνουά. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αντιλήφθηκα ότι στο επίπεδο αυτό μπορώ να ανταπεξέλθω», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Είχα τις εμπειρίες από την Εθνική ομάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν πιο δύσκολα από όσο περίμενα. Στην αρχή δεν πίστεψα ότι με κάλεσε στην ομάδα. Είναι τεράστια τιμή. Ειδικότερα από έναν άνθρωπο που τα έχει ζήσει όλα και πλέον είναι Euroleague Legend. Όταν το έμαθα, προσπάθησα κάθε μέρα να βελτιώνομαι για το τουρνουά».

Φυσικά, αναφέρθηκε στους αθλητές που του έκαναν εντύπωση στο τουρνουά, όπως οι Ισπανοί και οι Σλοβένοι, τονίζοντας παράλληλα την κυριαρχία των ψηλών.

«Περιμέναμε τους Ισπανούς και τους Σλοβένους. Ξεχώρισα τους ψηλούς, αθλητικοί… Τα έκαναν όλα».

Μάλιστα, τοποθετήθηκε τόσο γύρω από τη σχέση του για το μπάσκετ, όπου ονειρεύεται να μετατρέψει το χόμπι του σε επάγγελμα και την απαρχή της επαφής του με τον αθλητισμό γενικότερα.

«Το μπάσκετ είναι ένας τρόπος να ξεφεύγω, όταν έχω ελεύθερο χρόνο, πάντα τον περνάω στο μπάσκετ. Είναι όνειρο ζωής να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα. Μου αρέσει το ψάρεμα πέρα από το μπάσκετ, γενικότερα παρακολουθώ όλα τα αθλήματα. Παλαιότερα έπαιζα λίγο ποδόσφαιρο, αν και ξεκίνησα με τένις, αλλά είδα πως δεν μπορούσα να το συνδυάσω με το μπάσκετ».

Πλέον, ο Κωνσταντίνος Κορκόντζελος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής του, καθώς όντας μαθητής της τρίτης λυκείου καλείται να διαχειριστεί πολλά. Παρότι, όπως υπογράμμισε, επιθυμεί οι σπουδές του να συνδυαστούν με το μπάσκετ.

«Πάω σχολείο για να παίξω μπάσκετ (γέλια). Προσπαθούσα να είμαι πάντα καλός μαθητής, δεν αντιμετώπιζα πρόβλημα. Σκέφτομαι να συνδυάσω τις σπουδές με το μπάσκετ στην Αμερική, σε κάποιο κολλέγιο, αν δεν προκύψει κάτι εδώ».

Όσον αφορά την παρουσία του στην ανδρική ομάδα του Δούκα -παρόλο που είναι μόλις 18 ετών- επισήμανε την ορθή καθοδήγηση που λαμβάνει από τον προπονητή Κώστα Σορώτο και τις γενικότερες διαφορές ανάμεσα σε ανδρικό και εφηβικό μπάσκετ.

«Στον Δούκα έχω εξελιχθεί ως παίκτη. Πλέον, με την καθοδήγηση του κόουτς Σορώτου που μας βοηθάει αρκετά. Σίγουρα, στην αντρική ομάδα αγωνίζεται με έτοιμους παίκτες, ενώ στο εφηβικό υπάρχουν περισσότερες ευθύνες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Πηγή