Κικίλιας: Ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε την πανδημία, μας καθιέρωσε ως ασφαλή προορισμό

0
9

Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό στη χώρα μας, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια. Οι ιθύνοντες κάνουν λόγω για επιστροφή στα επίπεδα του 2019, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για την τουριστική περίοδο.

«Ήμουν δύο μέρες στη Ρουμανία. Πάνω από 1,5 εκατ. ταξιδιώτες, σύμφωνα με τους Ρουμάνους τουριστικούς πράκτορες, θα έρθουν οδικώς προς την Ελλάδα. Αυτή την εβδομάδα θα πάω στη Σερβία. Οι Σέρβοι αγαπούν την Ελλάδα και έρχονται μαζικά. Ήταν σημαντική και η κίνηση που είχαμε το Πάσχα», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

«Η πανδημία και ο τρόπος που την αντιμετωπίσαμε μάς καθιέρωσε ως ασφαλή προορισμό. Φέτος, μισό εκατομμύριο ταξιδιώτες θα έρθουν από την Αμερική απευθείας στην Ελλάδα», είπε ο ίδιος.

Ο κ. Κικίλιας αρνήθηκε να κάνει προβλέψεις και να μιλήσει για συγκεκριμένους στόχους, λέγοντας ότι «θα κάνουμε “ταμείο” στο τέλος του 2022».

«Προβλέψεις δεν κάνω, και δε θα κάνω ούτε φέτος για τον τουρισμό. “Ταμείο” θα κάνουμε στο τέλος του 2022. Στην Αθήνα, έχουμε πολλούς Αμερικανούς ήδη από τον Απρίλιο, και τουρίστες από άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι επιχειρηματίες του τουρισμού να πληρώσουν καλύτερα τους εργαζόμενους»

Αναφερόμενος στου εργαζόμενους, και στη μεγάλη «έξοδο» που κάνουν αρκετοί από τον τουριστικό τομέα, ο υπουργός τόνισε ότι «Είναι σημαντικό για τους επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού να καταλάβουν ότι οι πρεσβευτές μας είναι οι εργαζόμενοί μας. Συστήνω στους επιχειρηματίες του τουρισμού με θέρμη να δώσουν καλύτερα πληρωμένες δουλειές και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Για αυτούς που δεν είναι σωστοί επαγγελματίες, θα υπάρχουν και έλεγχοι και κυρώσεις».

«30 εκατ. ευρώ για τον Κοινωνικό Τουρισμό»

Σχετικά με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, και τα χρήματα που θα διατεθούν φέτος, ο κ. Κικίλιας περιέγραψε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης είναι λογικός και κοντά στον πολίτη και την κοινωνία. Του είπα ότι το κομμάτι των Ελλήνων που δυσκολεύεται και ζορίζεται πιο πολύ από όλους, το στηρίζουμε ενεργειακά, αλλά πρέπει να το στηρίξουμε και στο κομμάτι των διακοπών, που είναι ιερό. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δοθούν 30 εκατ. ευρώ, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να μπορέσουν οι Έλληνες που δεν έχουν αλλιώς την οικονομική δυνατότητα, από 1η Ιουλίου να πάνε διακοπές σε ελληνικούς προορισμούς. Θα υπάρχει συγκεκριμένο ποσό ως voucher».

Όσον αφορά για τις διακοπές ρεύματος σε τουριστικούς προορισμούς είπε: «Έχω διαβεβαίωση από όλους τους αρμόδιους φορείς, ότι πρώτα θα προασπιστούν ενεργειακά οι τουριστικοί μας προορισμοί και τα νησιά μας», ξεκαθάρισε κλείνοντας ο κ. Κικίλιας.

Πηγή