Θρησκευτική κατάνυξη και ατμόσφαιρα Χριστουγέννων στο Μέγαρο Μουσικής, στις 19/11

0
8
Θρησκευτική κατάνυξη και ατμόσφαιρα Χριστουγέννων στο Μέγαρο Μουσικής, στις 19/11

Θρησκευτική κατάνυξη και ατμόσφαιρα Χριστουγέννων στο Μέγαρο Μουσικής, στις 19/11

Εορταστική μύηση στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων που πλησιάζουν επιφυλάσσει το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο διακεκριμένος Χορός Ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης», με χοράρχη τον Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Η πρωτότυπη αυτή εκδήλωση του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» είναι μια πανήγυρις μέλους, λόγου και εικόνας, καθώς τους υμνογραφικούς ψαλμούς διαδέχεται η απαγγελία πατερικών και εόρτιων κειμένων, ενώ επί σκηνής εικονουργεί με ψηφιακή τεχνική και με άμεση προβολή στην οθόνη, ο γνωστός αγιογράφος Γιώργος Κόρδης.

Το διεθνώς γνωστό καλλιτεχνικό σχήμα «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης» ιδρύθηκε το 1983 από τον Γρηγόριο Στάθη, ενώ από το 2004 και εξής, την ευθύνη, διδασκαλία και διεύθυνσή του ανέλαβε ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης του ΕΚΠΑ Αχιλλέας Χαλδαιάκης. «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης» έχουν μέχρι τώρα πραγματοποιήσει περισσότερες από 500 παραστάσεις ανά τον κόσμο (Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αυστραλία) κι έχουν παρουσιαστεί επανειλημμένα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχουν ψάλει σε φημισμένους συναυλιακούς χώρους (μεταξύ των οποίων, στα Μέγαρα Μουσικής Ελλάδας, Ρουμανίας, Ρωσίας, Εσθονίας, Ν. Κορέας, Όπερα του Σίδνεϊ κα), αλλά και σε πολλούς μνημειακούς βυζαντινούς ναούς, σε διάφορες εορτολογικές ή άλλες επετειακές περιστάσεις. Έως τώρα έχουν ηχογραφήσει πάνω από 25 ψηφιακούς δίσκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή