Η Nvidia θέλει να διώξει το στοκ των RTX 3000 και ξεκίνησε τα πακέτα προσφορών

0
47

Η κατρακύλα της αγοράς των κρυπτονομισμάτων και η επερχόμενη κυκλοφορία των RX 7000 της AMD και των RTX 4000 της Nvidia, έχουν φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά των καρτών γραφικών. Έπειτα, λοιπόν, από περίπου δύο χρόνια, η παγκόσμια έλλειψη φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της, τα επίπεδα του στοκ σταθεροποιήθηκαν και οι τιμές έγιναν αρκετά πιο φυσιολογικές, την ώρα που δεν έλειψαν και εικόνες που θύμιζαν…παζάρι, με τους miners να πουλάνε στοίβες από μεταχειρισμένες GPUs.

Με τα νέα αυτά δεδομένα, λοιπόν, η Nvidia φαίνεται πως θέλει να διώξει το τελευταίο στοκ των RTX 3000 και έτσι ανακοίνωσε μια νέα προσφορά. Ο λόγος γίνεται για το Face Your Demons bundle, με το οποίο κάθε νέος κάτοχος GeForce RTX 3090 Ti, 3090, 3080 Ti ή 3080 κάρτας γραφικών, είτε πρόκειται για laptop, είτε για έτοιμο desktop, είτε για ανεξάρτητη αγορά GPU θα λάβει δύο παιχνίδια. Αυτά είναι τα Ghostwire: Tokyo και DOOM Eternal της Bethesda, μαζί τα πακέτα επέκτασης DOOM Eternal: The Ancient Gods Parts One και Part Two.

Η Nvidia έχει ήδη ξεκινήσει να διαφημίζει την προσφορά σε Αμερική και Ευρώπη, έχοντας ετοιμάσει μια ειδική ιστοσελίδα που αναγράφει τα συνεργαζόμενα καταστήματα. Μάλιστα, την προσφορά προωθούν και διάφοροι συνεργάτες της, όπως οι Asus ROG, Acer και Zotac.

Δυστυχώς, το πακέτο προορίζεται μόνο για αυτούς που ενδιαφέρονται για τα high-end μοντέλα, ενώ για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για διαθεσιμότητα στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον όμως της υπόθεσης είναι πως η Nvidia εστίασε μόνο στην RTX 3080 και τα ανώτερα μοντέλα της, πράγμα που σημαίνει ότι αυτές είναι μάλλον οι κάρτες γραφικών που μένουν πλέον περισσότερο στα ράφια των καταστημάτων.

Πηγή