Επιχειρηματίες της Χρονιάς οι συνιδρυτές της Hellas Direct, Αλέξης Πανταζής και Αιμίλιος Μάρκου

0
7

Έχοντας την πρωτιά στην Κύπρο, θα διεκδικήσουν πλέον το βραβείο EY World Entrepreneur Of The Year™, στο παγκόσμιο σκέλος του διαγωνισμού, τον Ιούνιο του 2022 στο Μονακό.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές της Hellas Direct επιλέχθηκαν μεταξύ εννέα υποψηφιοτήτων, που έφτασαν στην τελική φάση. Η τελετή απονομής έγινε το βράδυ της Πέμπτης, στη Λεμεσό, παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, του υπουργού Οικονομικών, του υφυπουργού Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και άλλων κυβερνητικών στελεχών καθώς και της επιχειρηματικής κοινότητας.

«Ευχαριστούμε τους διοργανωτές και τους υπόλοιπους υποψηφίους, μας εντυπωσίασαν και μας ενέπνευσαν όσα κάνουν» δήλωσε ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct Αλέξης Πανταζής παραλαμβάνοντας το βραβείο. «Ευχαριστούμε τις οικογένειές μας, που μας στηρίζουν. Ξέρετε πως χρειάζονται δυνατοί συνεργάτες για να φτιάξεις μια επιχείρηση, κι εμείς έχουμε μια καταπληκτική ομάδα δίπλα μας».

«Το ταξίδι της επιχειρηματικότητας είναι υπέροχο αλλά πολύ μοναχικό, για να το κάνεις ευχάριστο χρειάζεσαι μια καταπληκτική ομάδα και μια υπέροχη οικογένεια. Κάθε μέρα πρέπει να έχεις τη δική σου ομάδα στο πλευρό σου και την οικογένειά σου δίπλα σου. Ευχαριστούμε πολύ» τόνισε ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct Αιμίλιος Μάρκου.

Το πρόγραμμα EY Entrepreneur Of The Year™είναι ένας μοναδικός θεσμός παγκοσμίου κύρους, που αναγνωρίζει τα επιχειρηματικά επιτεύγματα ατόμων με όραμα, ηγετικές ικανότητες και προσωπική ακεραιότητα, που εργάζονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας στις κοινότητες, τις χώρες τους και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία και ευρέως αναγνωρισμένα επιχειρηματικά βραβεία παγκοσμίως, με ιστορία πέραν των 30 χρόνων, και με συμμετέχοντες από περισσότερες από 145 πόλεις και 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ποιοι είναι οι συνιδρυτές της Hellas Direct

Ο Αλέξης Πανταζής είναι συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct. Πριν αναλάβει την θέση αυτή, εργάστηκε ως Εκτελεστικός Διευθυντής στην Goldman Sachs όπου ηγήθηκε επενδύσεων και νέων στρατηγικών πρωτοβουλιών για λογαριασμό της εταιρείας στον τομέα της ευρωπαϊκής διαχείρισης επενδύσεων. Διετέλεσε, επίσης, σύμβουλος στρατηγικής στην Boston Consulting Group, ενώ έχει εργαστεί για τη Miramax Films στη Νέα Υόρκη και τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Ο Αλέξης είναι υπότροφος Fulbright και British Chevening, υπότροφος Robert & Diane Levy και Endeavor Global Entrepreneur.

Ο Αιμίλιος Μάρκου είναι συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct. Πριν αναλάβει την θέση αυτή, διετέλεσε Διευθυντής στην ομάδα European Financial Institutions Structuring στην Barclays Capital. Επίσης, υπήρξε Εκτελεστικός Διευθυντής στο Τμήμα Επενδυτικής Τραπεζικής της Goldman Sachs, όπου ηγήθηκε σειράς έργων στο πλαίσιο του τμήματος ευρωπαϊκής ασφαλιστικής της εταιρείας. Παλαιότερα, ως σύμβουλος στρατηγικής της McKinsey & Company, ο Αιμίλιος συμβούλεψε πελάτες στην Ευρώπη την Αμερική και την Ασία σε μια σειρά από στρατηγικά ζητήματα στους τομείς των ασφαλίσεων, των τραπεζών, της ενέργειας και των μεταφορών. Ο Αιμίλιος είναι Μέλος του Ινστιτούτου Αναλογιστών (FIA) του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και Endeavor Global Entrepreneur.

Λίγα λόγια για την Hellas Direct

Η Hellas Direct είναι μία αμιγώς digital ασφαλιστική εταιρία, που βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία και τη χρήση advanced analytics. Δραστηριοποιείται σε Κύπρο και Ελλάδα, παρέχοντας ασφάλεια κατοικίας και ασφάλεια αυτοκινήτου, μηχανής και κατοικίας αντίστοιχα. Έχει την υποστήριξη κορυφαίων επενδυτών, με τελευταία την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), και το 2022 διακρίθηκε από τους Financial Times για τρίτη φορά ως μία από τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες της Ευρώπης.

Δηλώσεις

«Ως ηγέτες που έχουν αναβαθμίσει τον ασφαλιστικό τομέα, ο Αιμίλιος και ο Αλέξης ενσαρκώνουν πολλές από τις αξίες του Επιχειρηματία της Χρονιάς. Σε μια εποχή πρωτόγνωρων προκλήσεων για τις επιχειρήσεις, οι εθνικοί μας νικητές επέδειξαν εξαιρετικά επίπεδα ανθεκτικότητας και ευελιξίας, και πραγματικό πνεύμα επιχειρηματικής ηγεσίας, διατηρώντας τη δέσμευσή τους προς την κοινωνία στο επίκεντρο της στρατηγικής τους, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να χτίζουν μια επιτυχημένη εταιρεία που αποσκοπεί στην ανύψωση των ανθρώπων της αλλά και όλων των ενδιαφερομένων μερών στην ευρύτερη κοινότητα» δήλωσε ο Στέλιος Δημητρίου, Επικεφαλής του προγράμματος EY Entrepreneur Of The Year™ Cyprus και Επικεφαλής Συναλλακτικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου.

Μιλώντας πριν την απονομή, ο Ronald Attard, Country Managing Partner της EY Κύπρου, δήλωσε: «Τα πρώτα βραβεία Cyprus EY Entrepreneur of the Year έρχονται σε μια περίοδο δραματικών αλλαγών, που θα έχουν δραστικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις μας, τη δουλειά μας, αλλά και την ίδια τη ζωή μας. Σε αυτό το πλαίσιο, τιμούμε τους επιχειρηματίες των οποίων οι επιχειρηματικές αποφάσεις θα συμβάλουν στον μετασχηματισμό της οικονομίας μας και στον επαναπροσδιορισμό των στόχων της για τα επόμενα χρόνια. Επιχειρηματίες που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού, που κατανοούν τη σημασία της αριστείας, που επενδύουν στην καινοτομία, εντοπίζουν ευκαιρίες και έχουν τη δυνατότητα να τις μετατρέψουν σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια».

Ο Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, χαρακτήρισε τα βραβεία ορόσημο στην επιχειρηματική ατζέντα της Κύπρου. «Τα επιτεύγματα των επιχειρηματιών που συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα είναι πραγματικά εξαιρετικά. Αποτελείτε όλοι σας τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, υποστηρίζοντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την ανάπτυξη και βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών μας».

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος που η Κύπρος επιτέλους θα στείλει κάποιον στον τελικό. Οι Κύπριοι έχουν τεράστια αποθέματα επιχειρηματικού πνεύματος. Το να είσαι επιχειρηματίας είναι σημαντικό, καθώς είναι μια επαγγελματική πορεία που οδηγεί την οικονομία» τόνισε από την πλευρά του ο Theo Paphitis, Πρόεδρος του Theo Paphitis Retail Group και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του προγράμματος EY Entrepreneur Of The Year™ Cyprus.

Η επιλογή και οι υπόλοιποι φιναλίστ

Τους νικητές ανέδειξαν διακεκριμένοι κριτές, οι Theo Paphitis, Πρόεδρος του Theo Paphitis Retail Group και ένας από τους Dragons του Dragons’ Den, Άννα Πρωτόπαπα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Mersana Therapeutics, Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, Επικεφαλής Επιστήμονας για την Έρευνα και Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα έξι κριτήρια αξιολόγησης ήταν το επιχειρηματικό πνεύμα, η δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας, ο στρατηγικός προσανατολισμός, η διεθνής και εγχώρια παρουσία, η καινοτομία και η προσωπική ακεραιότητα.

Οι υπόλοιποι φιναλίστ ήταν:

Βίκτωρ Ευθυμιάδης, Εκτελεστικός Διευθυντής, Axiom Consulting Ltd

Μιχάλης Χρίστος Γ. Χαραλαμπίδης, CEO & MD, EcommBX

Κούλης Φυλακτού, Εκτελεστικός Πρόεδρος, FFH Farmer’s Fresh & Healthy Products

Θεόδωρος Κρίγγου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Infocredit

Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της NIPD Genetics

Ελευθέριος Αντωνιάδης, Ιδρυτής και Chief Technology Officer, και Χρίστος Ονουφρίου, Διευθύνων Σύμβουλος, Odyssey Cybersecurity

Νίκος Μεσολογγίτης, Ιδρυτής της OJO Sunglasses

Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, joint CEO του Ομίλου Tototheo Maritime.

Πηγή