Εκσυγχρονισμός και στην κάλπη… – Ελεύθερος Τύπος

0
5
«Η πατρίδα ψήφισε ένα νόμο που μας αποξενώνει. Ουσιαστικά, μας αφαιρεί το δικαίωμα να συμμετέχουμε ισότιμα στις αποφάσεις που παίρνονται στη μητροπολιτική Ελλάδα. Περιμέναμε ότι ο νόμος ψηφιζόταν για να κρατήσει η Ελλάδα τα ξενιτεμένα παιδιά της. Ετσι όπως κατέληξε, εμποδίζει τους Ελληνες της Διασποράς να ψηφίσουν. Κι είναι ένας νόμος που μας είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός, πριν γίνει πρωθυπουργός».ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ αν έχουν δίκιο ή άδικο που εκφράζουν τον θυμό και το παράπονό τους. Ωστόσο, ένας αριθμός τούς δικαιώνει: Στην Αμερική ζουν, εργάζονται, μεγαλώνουν τα παιδιά τους πάνω από ένα εκατομμύριο συμπατριώτες μας. Από αυτούς μόνον 3.880 κατάφεραν να μαζέψουν τα δικαιολογητικά ώστε να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, στα προξενικά γραφεία. Ο νόμος, με τις περιπτώσεις των υποπεριπτώσεων που προωθούσε η αντιπολίτευση κι έγιναν αποδεκτές, βάζει συστηματικά «εμπόδια» στη συμμετοχή τους. Μήπως με το νομοσχέδιο αυτό ο υπουργός επί των Εσωτερικών έπρεπε να εφεύρει την πυρίτιδα; Κάθε άλλο. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και η πέραν του Ατλαντικού, εδώ και δεκαετίες έδωσαν τη δυνατότητα στους πολίτες τους να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, όπου κι αν βρίσκονται. Ποτέ δεν δημιουργήθηκε θέμα φαλκίδευσης του αποτελέσματος.

ΘΥΜΙΖΩ ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνωρίζοντας την αγάπη των απόδημων για την πατρίδα και τιμώντας την προσφορά τους, έφερε στη Βουλή σχέδιο νόμου δίνοντάς τους το δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους για όσα γίνονται και αποφασίζονται στην Ελλάδα. Η ψήφος των «εντός» με την ψήφο των «εκτός» θα ήταν ισότιμη! Ωστόσο, προκειμένου να γίνει αμέσως αποδεκτός ο νόμος, χρειαζόταν επαυξημένη πλειοψηφία. Βρέθηκαν οι 200 ψήφοι όχι επειδή τα κόμματα συμφώνησαν, αλλά επειδή ο τότε υπουργός αποδέχθηκε τόσες τροπολογίες της αντιπολίτευσης, ώστε όταν ψηφίστηκε, ο νόμος «διαφωνούσε» με την κοινή λογική!

Η ΕΜΦΥΤΗ καχυποψία της Αριστεράς, πρωτοστατούντος του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσβαλε τους Ελληνες, καθώς υποστήριξε ότι υπήρχε κίνδυνος νόθευσης και αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος! Γιατί; Επειδή οι εκτός Ελλάδας, λόγω των εμπειριών τους, πιθανόν να μην προτιμούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη. Και πώς να τον προτιμήσουν, όταν πρωτοστατεί στη δυσφήμιση της Ελλάδας, κατασκευάζοντας, ανακυκλώνοντας και προωθώντας διεθνώς τερατώδεις ιστορίες. Η κυβέρνηση θέλοντας να καθιερώσει τη συμμετοχή στις εκλογές των Ελλήνων της Διασποράς, δέχθηκε την τροπολογία αποκλεισμού της αποστολικής ψήφου! Σκέφθηκε κανείς πόσοι Ελληνες μπορούν να ταξιδέψουν, από τις άκρες του κόσμου, για να ψηφίσουν στο μητροπολιτικό κέντρο; Και δεν είναι μόνο το κόστος. Είναι πολλοί οι παράγοντες που καθιστούν απαγορευτικό ένα τέτοιο ταξίδι.

ΝΟΜΙΖΩ ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προβεί σε «διόρθωση» μετά τις εκλογές. Η επιστολική ψήφος με την οποία θα εκλέγεται ένας συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών που θα εκπροσωπούν τους Ελληνες που ζουν έξω από τα σύνορα, θα αποτελέσει τον εκσυγχρονισμό της εκλογικής διαδικασίας…

Πηγή