«Δεν θα ψηφίσουμε το κόμμα του

0
6

«Εγώ µε τη μητέρα μου δεν θα ψηφίσουμε τον Βασίλη» ξεκαθάρισε η Ελευθερία Τσιάρτα, αδελφή του Βασίλη Τσίαρτα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Secret των «Παραπολιτικών».

 

Αναφορικά μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν με τη μητέρας της και με την οποία παίρνουν αποστάσεις από τις πολιτικές επιλογές του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, ο οποίος θα πολιτευτεί με το κόμμα των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη, «Εθνική Δημιουργία», τόνισε «Η ανακοίνωση βγήκε για να τιµήσουµε πιο πολύ τη µνήµη του πατέρα µας, γιατί ο Βασίλης έδωσε µια συνέντευξη και αναφέρθηκε στον αείµνηστο πατέρα µας, Αναστάσιο Τσιάρτα. Η δήλωση που κάναμε τα λέει όλα».

«Δεν συμφωνούμε µε τις απόψεις του, τόσο εγώ όσο και η μητέρα µου, τόσο του ίδιου όσο και αυτού του κόµµατος, αλλά και γενικώς µε όλη αυτή τη συμπεριφορά που έχει ο Βασίλης. Δεν τον αναγνωρίζουμε και εμείς. Ο μπαμπάς μου ήταν ένας σπουδαίος δημοσιογράφος για πολλά χρόνια στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και είχε την εφημερίδα “Τα Νέα του Ρουµλουκιού”, η οποία έβγαινε από το 1981 έως το 2007. Ήταν από τα πιο δυναμικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρότι δεν πολιτεύτηκε ποτέ. Ενδεικτικό είναι πως, όταν είχε έρθει ο Ανδρέας Παπανδρέου από την Αμερική, ο πατέρας µου τον είχε επισκεφθεί στο Καστρί. Ο μπαμπάς µου, αν ζούσε, δεν θα αναγνώριζε και δεν θα αποδεχόταν όλη αυτή την κατάσταση µε τον Βασίλη»,πρόσθεσε.

 

Η Ελευθερία Τσιάρτας ξεκαθάρισε ότι τόσο η ίδια όσο η μητέρας της δεν θα ψηφίσουν το κόμμα του αδελφούς  «γιατί πολύ απλά δεν συμφωνούμε µε τις απόψεις του», συμπληρώνοντας ότι «Ο Βασίλης επεδίωξε να επικοινωνήσει µαζί µου, αλλά δεν θέλω να έχω καµία σχέση. Ευτυχώς, που δεν ζει ο πατέρας µου. Κάτι θα ήξερε που “έφυγε”. Εγώ και η µητέρα µου δεν συµφωνούµε µε τις οµοφοβικές και τις ρατσιστικές απόψεις. Από εκεί και πέρα, ο καθένας είναι ενήλικος και κάνει τις επιλογές του. Ο Βασίλης έχει να δει τη µητέρα του τρία χρόνια, οπότε τα υπόλοιπα περισσεύουν.

Καταλήγοντας, διευκρίνισε ότι η δήλωση «βγήκε τη δεδοµένη στιγµή για τον λόγο ότι πολιτεύεται και άφησε σε δηλώσεις του υπονοούμενα ότι και ο πατέρας µου µπορεί να συμφωνούσε µε την πολιτική που ακολουθούσε ο εν λόγω κύριος. Δεν του είπαµε τίποτα, ούτε ότι δεν είναι Ελληνας ούτε ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στους άλλους Ελληνες. Επειδή ζούµε σε µια κλειστή κοινωνία της επαρχίας και εγώ και η μητέρα µου και μεγαλώνω ένα παιδί µε όλες τις αρχές και είμαι και επαγγελματίας στον Νοµό Ηµαθίας, διαχωρίσαμε τη θέση µας µε τη διευκρινιστική δήλωση σε σάιτ της περιοχής. Δεν υπολογίζαµε την έκταση που πήρε. Για τον λόγο ότι στο παρελθόν άτομό της οικογένειάς µας είχε πολιτευτεί µε τον ΛΑΟΣ του κυρίου Καρατζαφέρη, η αντίδραση του πατέρα µας ήταν ακριβώς η ίδια. Είχε διαχωρίσει τη θέση του. Ο κόσµος θα κρίνει».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πηγή