ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Σήμερα το «βασιλικό» ετάπ με σιρκουί στα Μετέωρα

0
32

Η πέμπτη και τελευταία ημέρα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, είναι εκείνη που θα κρίνει τον νικητή της γενικής κατάταξης.

Πρόκειται για το «βασιλικό» ετάπ της διοργάνωσης. Παρότι χιλιομετρικά είναι το πιο μικρό – 154,5 χλμ. – είναι το δυσκολότερο, με 2.627 υψομετρικά και το πέρασμα από την Κατάρα στα 1700μ. (υψηλότερο σημείο γύρου)!

Εκεί ακριβώς θα κριθεί και η φανέλα και το αν ο Άαρον Γκέιτ της Equities Black Spoke την κρατήσει ως το τέλος.

Το τελευταίο ετάπ, το «βασιλικό» του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι το μικρότερο σε απόσταση, αλλά ίσως αποδειχτεί το ταχύτερο χάρη στην κλίσης που παρουσιάζει το ανάγλυφο της διαδρομής που οδηγεί στην Λίμνη των Ιωαννίνων.

Πρόκειται επίσης για μία συναρπαστική διαδρομή που αναμένεται να «θαμπώσει» τους λάτρεις της αγωνιστικής ποδηλασίας διεθνώς

Η εκκίνηση λαμβάνει χώρα από την πόλη της Καλαμπάκας με φόντο τους βράχους των Μετέωρων, όπου οι ποδηλάτες ανεβαίνουν σε ένα από τα εντυπωσιακότερα και πιο ιδιαίτερα γεωλογικά μνημεία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά του κόσμου.

Το πελοτόν θα κάνει έναν εντυπωσιακό σιρκουϊ στην δεύτερη μοναστηριακή κοινότητα στον Ορθόδοξο Ελλαδικό Χώρο, μετά το Άγιον Όρος, της βραχώδους σειράς των Μετεώρων. Θα ξαναπεράσει από το κέντρο της Καλαμπάκας για να κατευθυνθεί πλέον προς την οροσειρά της Πίνδου, με το πέρασμα της Κατάρας, να υψώνεται μπροστά από τους ποδηλάτες. Η ορεινή διαδρομή θρύλος, οδηγεί το γκρουπ στα 1700m, τον Αυχένα της Κατάρας, το ψηλότερο σημείο όλων των διαδρομών του φετινού Γύρου.

Καλαμπάκα – Ιωάννινα

ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Καλαμπάκα
ΠΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Ιωάννινα
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 154,5χλμ
ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ: 2788μ.

16.7χλμ.: 1ο ενδιάμεσο σπριντ / Μετέωρα
69.0χλμ.: ΚοΜ 1 – Κατ. 1 / Κατάρα
120.9χλμ.: ΚοΜ 2 – Κατ. 3 / Μαζιά
136.0χλμ.: 2ο ενδιάμεσο σπριντ / Λίμνη Παμβώτιδα

Τηλεοπτική κάλυψη 14:00 (est) – ERTFlix

Live streaming: https://www.facebook.com/touro…

Αυτή η συγκλονιστική εικόνα θα ταξιδέψει σε 5 Ηπείρους ως εικόνα, καθώς η τηλεοπτική παραγωγή της EBU που διανείμει τη διοργάνωση έχει κατορθώσει τα… ακατόρθωτα, κυρίως χάρη στις ομορφιές της χώρας μας που όλα τα διεθνούς εμβέλειας κανάλια θέλουν στους δέκτες τους.

Έχουν ήδη συναφθεί συμφωνίες με περισσοτέρους από 40 διεθνείς τηλεοπτικούς σταθμούς και όλη η δράση θα μεταδίδεται σε περισσότερες από 150 χώρες!

Συγκεκριμένα, εικόνα παίρνουν η Ευρώπη, η Αμερική, η Ασία, η Αφρική και η Ωκεανία, γεγονός που μετατρέπει αυτόματα το Γύρο Ελλάδας σε ένα από τα κορυφαία τηλεοπτικά αθλητικά γεγονότα που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, εφάμιλλο παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Στην Ελλάδα, εκτός από το live streaming που μεταδίδεται στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook θυμίζουμε η EΡΤ Sports μεταδίδει ζωντανά τα τελευταία 90 λεπτά για κάθε ένα από τα 5 ετάπ και ο Alpha προβάλλει ημίωρη ανασκόπησή τους, κάθε βράδυ.

Ο Alpha θα μεταδώσει και σε 54′ την ανασκόπηση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου μετά το τέλος της διοργάνωσης,

Το κατ’ εξοχήν κανάλι της ποδηλασίας, το Eurosport, μέσα από τις δύο συχνότητές του, μεταφέρει ήδη σε όλον τον κόσμο τα τεκταινόμενα στον Γύρο και η παραγωγή περιλαμβάνει καθημερινές ημίωρες ανασκοπήσεις των ετάπ και πλήρη ανασκόπηση της διοργάνωσης, με τις καλύτερες στιγμές, δηλώσεις και όμορφα πλάνα, μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωσή του.

Για σχεδόν δύο εβδομάδες, δηλαδή, η επιστροφή του ιστορικού αγώνα θα βρεθεί στο επίκεντρο και θα διαφημίσει τη χώρα μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Περαιτέρω συμφωνίες έχουν εξασφαλιστεί με παγκόσμια δίκτυα, μεταξύ των οποίων τα:

  • CNBC (στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική),
  • SPOTV Pan Asia, (ESPN καιZHIMBO SPORTS στην Κίνα),
  • Fox Sports (σε Κεντρική Αμερική και Αυστραλία),
  • BEIN Sports (σε ΗΠΑ, Καναδά, Τουρκία, Μέση Ανατολή και Ασία),
  • J-SPORTS (Ιαπωνία),
  • Flow Sports (Καραϊβική),
  • SONY – Ten sports (Ινδία),
  • SuperSport (Νότια Αφρική),
  • Dubai Sports και CNBC (στην περιοχή MENA),
  • TV5 Monte (Γαλλικό και παγκόσμιο),
  • Sport TV καιSpiler TV (Ουγγαρία),
  • SPTV (Κροατία),
  • RTBF (Βέλγιο),
  • Sport TV (Σλοβενία),
  • A Bola TV – Benfica TV (Πορτογαλία),
  • Alpha TV (Φιλανδία),
  • Prime Tel (Κύπρο).

Η συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στην αποκατάσταση του δρόμου της Κατάρας

Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης ανταποκρίθηκε άμεσα στις επισημάνσεις των ανθρώπων της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece για την αποκατάσταση του ιστορικού δρόμου της «Κατάρας» τον οποίο θα διατρέξουν οι ποδηλάτες.

Άμεση ήταν και η αντίδραση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που επίσης επικοινώνησε με τον κ. Καχριμάνη για να λάβει την απάντηση πως όλα είχαν ήδη δρομολογηθεί.

Μέσα σε δύο μόλις μέρες στην «Κατάρα» διορθώθηκαν στο έπακρο όλες οι ατέλειες, με αποτέλεσμα αύριο οι διεθνούς φήμης ποδηλάτες να περάσουν από εκείνο το σημείο με ασφάλεια.

Ποδηλατικές δράσεις και εκδηλώσεις στον Δήμο Ιωαννιτών

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ο Δήμος Ιωαννιτών εγκαινίασε το Κέντρο Ενημέρωσης για το Ποδήλατο στο αθλητικό συγκρότημα Κιάφας την Τετάρτη 27 Απριλίου που ως στόχο έχει την ενημέρωση για την ένταξη του ποδηλάτου στον αστικό ιστό της πόλης και την υιοθέτηση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης και ψυχαγωγίας καθώς και τη χρήση εναλλακτικών, μη ρυπογόνων και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων μετακίνησης μέσα στην πόλη.

Παράλληλα, η Σχολή Κλασικού & Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου διοργανώνει παράσταση χορού την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Απριλίου στις 21.00 στην αίθουσα “Βασίλειος Πυρσινέλλας” του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων με τίτλο “Ζωή σε κίνηση”. Η κεντρική ιδέα και η θεματική της παράστασης   περιστρέφεται γύρω από την κίνηση ως δράση: «Η κίνηση είναι δράση. Στην αποξένωση, στις αποστάσεις ασφαλείας καθώς και στον καταναγκαστικό εγκλεισμό που βιώσαμε, η αντίδραση είναι η συμπαράσταση, η προσαρμογή, η κινητοποίηση».

Την Κυριακή 1 Μαΐου κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για τον τερματισμό του Ποδηλατικού Γύρου στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννιτών και χορευτική παράσταση του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δημήτρης Χατζής” και ώρα 13.00 με 14.30.

Ολες οι πληροφορίες αναλυτικά για κάθε παράλληλη εκδήλωση σε κάθε πόλη του ΔΕΗ Ποδηλατικου γύρου ελλάδας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης

https://www.hellas-tour.gr/portal/el/paralliles-draseis

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ.
Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας.
Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

Πηγή