Δείπνο προς τιμήν του νέου Γενικού Προξένου από το HACC

0
4

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με ευχές για μια παραγωγική και ποιοτική θητεία, αλλά και κοινή έκφραση προθέσεων για στενή και ειλικρινή συνεργασία, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαϊας (Hellenic American Chamber of Commerce – HACC), οι επαγγελματικοί σύλλογοι της ομογένειας και ελληνοαμερικανικές οργανώσεις καλωσόρισαν το νέο Γενικό Πρόξενο, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, σε δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του στο Μανχάτταν.

(Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με οργανωτική μέριμνα και πρωτοβουλία της προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής – και προέδρου της Atlantic Bank – Νάνσυς Παπαϊωάννου, είχε ως στόχο να δώσει την δυνατότητα στους εκπροσώπους των συλλογικών οργάνων της ομογένειας να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον Έλληνα διπλωμάτη, να ανταλλάξουν απόψεις και να εκφράσουν την συμπαράστασή τους.

Με την έναρξη του δείπνου, η κ. Παπαϊωάννου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έδωσε τις δικές της ευχές στο νέο Γενικό Πρόξενο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συνεργαστούν αποτελεσματικά κατά την διάρκεια της θητείας του στη Νέα Υόρκη.

Η πρόεδρος της Atlantic Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του HACC, Άθας Ιωάννου, ο οποίος τόνισε ότι ο νέος Γενικός Πρόξενος “είναι ένας πραγματικός κύριος και ένας εξαιρετικός επαγγελματίας”, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι θα αγκαλιαστεί από την ομογένεια και θα φέρει αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αθας Ιωάννου, καλωσορίζει το νέο Γενικό Πρόξενο (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, αφού ευχαρίστησε τη Νάνσυ Παπαϊωάννου και το HACC για το πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύει με τις προξενικές αρχές, μίλησε με θερμά λόγια για το νέο Γενικό Πρόξενο, με τον οποίο συνεργάζονται τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

“Θέλω να ευχαριστήσω τη Νάνσυ Παπαϊωάννου, η οποία μας υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή που βρισκόμαστε εδώ.  Με τον κ. Κωνσταντίνου συνεργάζομαι εδώ και λίγες μόνο εβδομάδες, αλλά με εμπνέει το πάθος του, η αγάπη του για τον ελληνικό πολιτισμό αλλά και η θέλησή του να προωθήσει τον ελληνισμό”, τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου, που καλωσόρισε και επίσημα το νέο Γενικό Πρόξενο.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου ευχαρίστησε άπαντες για την υποδοχή που του επεφύλαξαν και τους κάλεσε να συνεργαστούν προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι όλων, που αφορούν στην προώθηση του ελληνισμού.

“Όλοι μας σε αυτήν την αίθουσα έχουμε κάτι κοινό: Δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα, αλλά την αγάπη που νοιώθουμε για την Ελλάδα.  Ο θαυμασμός που έχουμε για την Ελλάδα.  Αυτή είναι η υπερηφάνεια μου.  Η υπερηφάνεια όλων μας.  Με ρωτάνε: Ποιοι είναι οι στόχοι σου για αυτά τα 4-5 χρόνια.  Απαντάω ότι δεν είναι οι στόχοι μου, αλλά οι στόχοι μας.  Πρέπει να τα καταφέρουμε, για την Ελλάδα, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και πολύ δύσκολη δεκαετία”, ήταν τα λόγια του νέου Γενικού Προξένου, που επανέλαβε την σημασία που δίνει στον τομέα του πολιτισμού.  

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

“Ο πολιτισμός για εμένα είναι πολύ σημαντικός.  Είναι ένα βασικό όχημα μέσω του οποίου μπορούμε να καταφέρουμε πολλά”, είπε στην συνέχεια.

Στο δείπνο παρέστησαν εκπρόσωποι της ΑΧΕΠΑ, του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Δικηγόρων, του Συλλόγου Ελλήνων Τραπεζιτικών (HABA), του Πανγκρεγκόριαν, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, της ΕΜΚΑ, του Κυπρο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και άλλων φορέων.

Το δείπνο παρατέθηκε στο εστιατόριο Νεράι, ιδιοκτησίας Σπύρου Μενεγάτου.

 

Πηγή