Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ζωγράφισαν τη μορφή του και σε γήπεδο της Νιγηρίας

0
23

Η μορφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν είναι ζωγραφισμένη μόνο στο γήπεδο μπάσκετ των Σεπολίων, όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα.

Όπως έκανε γνωστό η FIBA, υπάρχει ένα ανοιχτό γήπεδο στη Νιγηρία, τη χώρα καταγωγής των γονιών του Γιάννη Αντετοκούνμπο, το οποίο είναι αφιερωμένο στον σούπερ σταρ του ΝΒΑ, που αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη για λογαριασμό των Μιλγουόκι Μπακς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπεύθυνος» για τη δημιουργία αυτή είναι ο Αφρικανός καλλιτέχνης Μπαμπαλόλα Ολουβαφέμι, ο οποίος διαμόρφωσε το γηπεδάκι στην πόλη Αμπούτζα και ζωγράφισε στον αγωνιστικό χώρο το πρόσωπο του «Greek Freak». Πρόκειται για μια πολύ όμορφη κίνηση, αφιερωμένη στον πρωταθλητή για το 2021 και δις πολυτιμότερο παίκτη του NBA.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Λατρεύεται στη γειτονιά που ξεκίνησε το μπάσκετ

Πριν από πέντε χρόνια, στριτ άρτιστ είχαν σχεδιάσει την εικόνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο γήπεδο των Σεπολίων, όπου ο «Greek Freak» δοκίμασε τα πρώτα του σουτ πριν ξεκινήσει τη λαμπρή πορεία στην Αμερική.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λατρεύεται στη γειτονιά στην οποία μεγάλωσε και είναι χαρακτηριστικό ένα βίντεο που είχαν δημιουργήσει οι Μπακς τον Ιούνιο του 2019, στο οποίο τα παιδιά των Σεπολίων δήλωναν στην κάμερα πως ο σταρ του NBA είναι το πρότυπό τους και η έμπνευση να ασχοληθούν και εκείνοι με το μπάσκετ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο δικός μας MVP», έλεγαν όλοι όσοι εμφανίζονται στο βίντεο.

Το «ευχαριστώ» Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα -Δεν ξεχνά τη Νιγηρία

«Ευχαριστώ τους Ελληνες και τους Νιγηριανούς που με στηρίζουν. Είναι 6 το πρωί στην Ελλάδα, αλλά ξέρω ότι είναι δίπλα μου γιατί μου στέλνουν μηνύματα», είχε πει παραλαμβάνοντας το βραβείο του MVP για τη χρονιά εκείνη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Άλλωστε, ο «Giannis» -όπως τον γνωρίζουν άπαντες στον πλανήτη- δεν έχει σταματήσει ποτέ να αναδεικνύει τις ρίζες του και να ευχαριστεί Ελλάδα και Νιγηρία γι’ αυτό που έχει γίνει σήμερα. Έτσι, και η χώρα καταγωγής του πατέρα του, μετά από αυτήν στην οποία γεννήθηκε, τίμησε με αυτόν τον τρόπο τον Αντετοκούνμπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή