αυτή είναι η πιο δημοφιλής ομάδα στην Ελλάδα. Ποια η θέση των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο;

0
46

• Μια νέα μελέτη από το Bookies.com αποκαλύπτει τις πιο δημοφιλείς αθλητικές ομάδες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.
• Οι Golden State Warriors αναγνωρίζονται ως η πιο δημοφιλής ομάδα στον κόσμο, κατέχοντας την πρώτη θέση σε 56 χώρες.
• Οι Milwaukee Bucks ανακηρύχθηκαν ως η κορυφαία ομάδα πρωταθλήματος στην Ελλάδα

Το άθλημα της μεγάλης λίγκας ακολουθείται από εκατομμύρια αφοσιωμένους οπαδούς σε όλη την Αμερική, είτε είναι NFL, NBA, MLB, NHL ή MLS. Αλλά τι θα λέγατε για τον υπόλοιπο κόσμο – ποιες αθλητικές ομάδες μεγάλων πρωταθλημάτων έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση εκτός Αμερικής;

Μια νέα αναφορά από το Bookies.com αποκαλύπτει την πιο δημοφιλή αθλητική ομάδα των ΗΠΑ σε 155 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μέσω της χρήσης των δεδομένων αναζήτησης Google, εξερευνήθηκαν όλες οι μεγάλες ομάδες πρωταθλημάτων, για να επισημανθούν ποιες αναζητήθηκαν περισσότερο σε κάθε χώρα και στέφθηκαν οι πιο δημοφιλείς.

Επιπλέον, με την πρόσβαση στις 10 πιο δημοφιλείς ομάδες σε κάθε χώρα, υπολογίστηκε μια συνολική κατάταξη. Αυτό έγινε με την κατάταξη στην 1η θέση με 10 βαθμούς, 2η με 9 βαθμούς, 3η με 8 βαθμούς κ.ο.κ. Αυτό πραγματοποιήθηκε και για τις 155 χώρες και αθροίστηκαν οι βαθμοί για κάθε αθλητική ομάδα σε όλες τις χώρες.

Αυτή η ομάδα του NBA κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο

Το στέμμα ως η πιο δημοφιλής αθλητική ομάδα των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο είναι η Golden State Warriors του NBA. Κατέχοντας την πρώτη θέση σε 56 χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι προφανές ότι ο γίγαντας του μπάσκετ υποστηρίζεται σε κάθε ήπειρο, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας (Ευρώπη), του Μπαγκλαντές (Ασία), της Κένυας (Αφρική), του Ισημερινού (Νότια Αμερική), της Δομινικανής Δημοκρατίας (Βόρεια Αμερική) και της Νέας Ζηλανδία (Ωκεανία).

Φαίνεται ότι το NBA είναι το πιο δημοφιλές αθλητικό πρωτάθλημα εκτός των ΗΠΑ, με 15 ομάδες να βρίσκονται στη λίστα των 20 κορυφαίων. Ομάδες όπως οι Miami Heat ήταν πιο δημοφιλείς σε 16 χώρες (π.χ. Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία και Βραζιλία), ενώ οι Chicago Bulls (π.χ. Πολωνία, Ρωσία και Μαρόκο) και Milwaukee Bucks (π.χ. Βέλγιο, Ελλάδα και Γκάνα) αγαπήθηκαν περισσότερο σε 12 χώρες. και 10, αντίστοιχα.

Ενώ ήταν μόλις 16η στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς στον κόσμο, οι Dallas Cowboys βραβεύτηκαν με το πιο σημαντικό βραβεία: την κορυφαία ομάδα στις ΗΠΑ. Ξεπερνώντας τις επιδόσεις όπως οι Green Bay Packers (2η) και οι Chicago Bears (3η), οι Cowboys ήταν επίσης πιο δημοφιλείς στο Μεξικό και την Ιορδανία.

Με δυο Έλληνες παίκτες στους Milwaukee Bucks δεν είναι περίεργο πως αυτή η ομάδα είναι η πιο δημοφιλής για τους Έλληνες. Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έγιναν μέλος των Milwaukee Bucks το 2013 και 2019 αντίστοιχα.

Ο παρακάτω πίνακας κατατάσσει τις 20 κορυφαίες αθλητικές ομάδες των ΗΠΑ κατά δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο

Κατ. Ομάδα League Συν. βαθμολογία
1 Golden State Warriors NBA 1080
2 Miami Heat NBA 704
3 Chicago Bulls NBA 585
4 Boston Celtics NBA 554
5 Brooklyn Nets NBA 523
6 Milwaukee Bucks NBA 453
7 Los Angeles Lakers NBA 368
8 Houston Rockets NBA 298
9 Dallas Mavericks NBA 263
10 Toronto Raptors NBA 245
11 Cleveland Cavaliers NBA 244
12 Denver Nuggets NBA 187
13 Utah Jazz NBA 184
14 Phoenix Suns NBA 166
15 San Antonio Spurs NBA 142
16 Dallas Cowboys NFL 121
17 Tampa Bay Buccaneers NFL 120
18 LA Galaxy MLS 118
19 New England Patriots NFL 111
20 Green Bay Packers NFL 88

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε την πιο δημοφιλή ομάδα κάθε χώρας, επισκεφτείτε τον ιστότοπο εδώ:

Μεθοδολογία

Για τη συλλογή των δεδομένων, κάθε ομάδα από το NFL, το NBA, το NHL, το MLB και το MLS διεξήχθη μέσω του Ahrefs Keyword Explorer. Αυτό έγινε για να δείτε μια εκτίμηση του μέσου μηνιαίου αριθμού αναζητήσεων που λαμβάνει κάθε ομάδα στο Google. Χρησιμοποιώντας το φίλτρο για κάθε χώρα, συλλέχθηκαν δεδομένα από 155 χώρες και συγκεντρώθηκαν οι 10 κορυφαίες ομάδες με τις περισσότερες αναζητήσεις. Όσο μεγαλύτερος ήταν ο όγκος των αναζητήσεων, τόσο πιο δημοφιλής ήταν η ομάδα.

Αυτό μας επέτρεψε να προσδιορίσουμε ποια αθλητική ομάδα των ΗΠΑ ήταν πιο δημοφιλής σε κάθε χώρα και υπογράμμισε ποιες ομάδες ήταν πρώτες πιο συχνά σε όλο τον κόσμο.

Η συλλογή των 10 κορυφαίων ομάδων σε κάθε χώρα επέτρεψε επίσης τη συνολική κατάταξη των ομάδων. Για αυτό, δημιουργήθηκε ένας πίνακας αναζήτησης που απαριθμούσε κάθε χώρα και τις 10 πιο δημοφιλείς αθλητικές ομάδες της. Εάν μια ομάδα κατετάγη 1η, δίνονταν 10 βαθμοί, 2η, 9 βαθμοί, 3η, 8 βαθμοί κ.ο.κ. Αυτό έγινε και για τις 155 χώρες και οι βαθμοί για κάθε αθλητική ομάδα σε όλες τις χώρες αθροίστηκαν. Στη συνέχεια, οι αθλητικές ομάδες ταξινομήθηκαν με βάση αυτό το τελικό σύνολο.

Πηγή