“Έφυγε” ο πρώην Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Αντώνης Κουζούνης

0
7

“Έφυγε” ο πρώην Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Αντώνης Κουζούνης

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 85 ετών, ο πρώην Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ και δραστήριος ομογενής του Τέξας, Αντώνιος Κουζούνης (Anthony D. Kouzounis), σκορπώντας θλίψη στην οργάνωση αλλά και σύσσωμη την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Η είδηση της εκδημίας του Αντωνίου Κουζούνη, ο οποίος είχε εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα της ΑΧΕΠΑ τον Αύγουστο του 2013, ανακοινώθηκε στις σελίδες κοινωνικών δικτύων, με τα μέλη να εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

“Η οικογένεια της ΑΧΕΠΑ θρηνεί την απώλεια του πρώην Υπάτου Προέδρου και μέλος του ΔΣ της οργάνωσης, Αντωνίου Κουζούνη, από το Χιούστον του Τέξας.  Ο αδερφός Κουζούνης έφυγε νωρίτερα το πρωί και θα μας λείψει πολύ.  Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στην σύζυγό του, Μάιλι, την οικογένεια και τους φίλους του και θα παρέχουμε πληροφορίες για την κηδεία όταν τις έχουμε.  Αιωνία του η μνήμη”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΧΕΠΑ.

Γεννημένος στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1937, ο Αντώνιος Κουζούνης αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον, ενώ διετέλεσε Διευθυντής Πωλήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας στις Νοτιοδυτικές ΗΠΑ, ενώ ήταν επικεφαλής μιας σημαντικής κτηματομεσιτικής φίρμας στο Χιούστον για περισσότερα από 35 χρόνια.

Υπήρξε μέλος της ΑΧΕΠΑ για 64 ολόκληρα χρόνια και πέρασε από διάφορες θέσεις, τόσο στον Τομέα του, όσο και στην Περιφέρεια αλλά και το Ύπατο Συμβούλιο.  Παράλληλα, ήταν ένα εν γένει δραστήριο στέλεχος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ενώ είχε λάβει και το Μετάλλιο Κοινωνικής Προσφοράς “Άγιος Ανδρέας” από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής κυρό Ιάκωβο.

Επιπλέον, είχε ενεργό συμμετοχή στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ ήταν εμπλεκόμενος και με άλλους ελληνικούς συλλόγους.

Δείτε Επίσης:Σάββας Τσίβικος: Η έγκριτη σφραγίδα της ΑΧΕΠΑ στο νέο νοσοκομείο της Λευκωσίας

Πηγή