Έκλεισε το θρυλικό Rebound, μετά από τουλάχιστον 35 χρόνια αδιάκοπης…

0
31

Το Rebound, το night club που θεωρείται το νυκτερινό κέντρο το οποίο έφερε την ηλεκτρονική gothic μουσική στην Ελλάδα και για δεκαετίες στεγαζόταν στην πλατεία Αμερικής, έκλεισε πριν από λίγες ημέρες, μετά από τουλάχιστον 35 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας.

Τα τελευταία χρόνια και πριν την πανδημία λειτουργούσε κάθε Σάββατο μετά τις 11μ.μ.. Από το 1986 έπαιζε αποκλειστικά gothic μουσική και ήταν ένα από τα μαγαζιά που καθόρισαν την σκοτεινή ηλεκτρονική σκηνή της Ελλάδας.

Έκλεισε το θρυλικό Rebound, μετά από τουλάχιστον 35 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας στην πλατεία Αμερική [Εικόνες]

Άνοιξε το 1968 από τον Hλία Γεωργουλέα ο οποίος υπήρξε στενός φίλος και συμμαθητής του Παύλου Σιδηρόπουλου και του Αλέξη Γκόλφη (τελείωσαν μαζί το Όγδοο Γυμνάσιο Αθηνών). Τότε λειτουργούσε με το όνομα Blueberry Hill. Εκεί έπαιζαν συγκροτήμα όπως οι Stormies και οι Storm (οι Aphrodite’s Child, πριν φύγουν από την Ελλάδα).

Διαβάστε Επίσης

Έκλεισε το θρυλικό Rebound, μετά από τουλάχιστον 35 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας στην πλατεία Αμερική [Εικόνες] - εικόνα 2

Το 1969, αλλάζει το όνομα σε Problem και γίνεται ροκάδικο κλαμπ και μέτσι μέχρι το 1986 όπου αλλάζει μουσικό ύφος και όνομα και μένει στην ιστορία ως Rebound.

Διαβάστε Επίσης

Έκλεισε το θρυλικό Rebound, μετά από τουλάχιστον 35 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας στην πλατεία Αμερική [Εικόνες] - εικόνα 3
rebound club

Η είδηση τηε διακοπής λειτουργίας του προκάλεσε θλίψη στο μεγάλο μουσικό κοινό της “σκοτεινής” gothic σκηνής στην Ελλάδα, το οποίο ήταν σχεδόν βέβαιο ότι είχε κατεβεί τουλάχιστον μία φορά τα σκαλιά προς το υπόγειο του κτιρίου στην οδό Μηθύμνης, όπου δέσποζε για δεκαετίες το Rebound.

rebound club
rebound club

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή