ΑρχικήΟΜΟΓΕΝΕΙΑΦραγκογιάννης: Στο «τραπέζι» απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας -Σαν Φρανσίσκο

Φραγκογιάννης: Στο «τραπέζι» απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας -Σαν Φρανσίσκο

Φραγκογιάννης: Στο «τραπέζι» απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας -Σαν Φρανσίσκο

Στην προοπτική λειτουργίας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας – Σαν Φρανσίσκο αναφέρθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

«Συναντηθήκαμε με στελέχη του δήμου του Σαν Φρανσίσκο που ελέγχουν το αεροδρόμιο της πόλης και τους ενημερώσαμε για την πρόθεσή μας να ξεκινήσουν απευθείας γραμμή με την Αθήνα», αποκάλυψε ο κ. Φραγκογιάννης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με αφορμή τη συμμετοχή του στην ελληνική κυβερνητική αποστολή στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και στη Σίλικον Βάλεϊ, όπου αυτές τις ημέρες ελληνικές επιχειρήσεις σπεύδουν να προωθήσουν την εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Η «Μέκκα της καινοτομίας»

«Το Σίλικον Βάλεϊ είναι η “Μέκκα της καινοτομίας”. Εδώ δημιουργούνται οι υψηλότερες τεχνολογίες στον κόσμο. Είχαμε την ευκαιρία με ελληνικές start ups να επισκεφθούμε επιχειρηματικά κεφάλαια τα οποία “ανοίγουν τα φτερά” στις μικρές και μεγάλες ιδέες και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσουν τη σύνδεση με τις ελληνικές start ups που μας συνόδευσαν», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Επισκεφθήκαμε ελληνικές εταιρείες, εταιρείες, επιστήμονες και επιχειρηματίες δηλαδή που ανήκουν σε Έλληνες, που διαπρέπουν επιστήμονες και επιχειρηματίες στην περιοχή μας. Μία από αυτές φτιάχνει δρόμους και συνεργάζεται ήδη με την Ολυμπιακή και παραδίδει πακέτα με drones για μεταφορά ιατρικού εξοπλισμού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που λαμβάνει αδειοδότηση από την Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Συναντηθήκαμε με στελέχη του δήμου του Σαν Φρανσίσκο που ελέγχουν το αεροδρόμιο της πόλης και τους ενημερώσαμε για την πρόθεσή μας να ξεκινήσουν απευθείας γραμμή με την Αθήνα.

Σας θυμίζω ότι πριν από 10 χρόνια δεν υπήρχαν πτήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αμερική. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεκάδες πτήσεις κάθε εβδομάδα σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, σε Βοστώνη, στην Ατλάντα, στο Σικάγο και θέλουμε να ξεκινήσουμε και μια στο Σαν Φρανσισκο. Υπάρχει η πρόθεσή μας, υπάρχει πρόθεση όμως είναι θέμα υπηρεσίας πολιτικής Αεροπορίας και αεροδρομίου να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Ελπίζουμε ότι από την επόμενη σεζόν το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε και μία απευθείας πτήση εκεί».

Ενίσχυση εξωστρέφειας

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να ενισχυθεί η εξωστρέφεια για τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, υπογράμμισε:

«Υπάρχει μια μεγάλη ελληνική κοινότητα από περήφανους Έλληνες, οι οποίοι διαπρέπουν τόσο επιστημονικά όσο και επιχειρηματικά. Είναι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να στηρίξουν τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις.

Αλλά το ελληνικό μυαλό, η ελληνική επιχειρηματικότητα, η ελληνική τεχνική κατάρτιση, βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους προκειμένου να “ανοίξουν τα φτερά τους” μέσα από τις δυνατότητες που τους δίνει η δική μας παρουσία.

Ως ελληνική κυβέρνηση με την παρουσία μας στη δυτική ακτή, μέσα από τις επαφές που δημιουργούμε με το Σίλικον Βάλεϊ, αλλά και με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις που βάζουν επιχειρηματικά κεφάλαια, ουσιαστικά συναποτελούμε έναν επιταχυντή των μικρών νεοφυών επιχειρήσεων».

Οι απολύσεις σε τεχνολογικούς κολοσσούς

Για τις απολύσεις, αυτή την περίοδο, στις εταιρείες – κολοσσούς της τεχνολογίας, ο κ. Φραγκογιάννης σημείωσε:

«Υπάρχουν αντίστοιχες συζητήσεις και στην Αμερική. Υπάρχει στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μικρή διορθωτική κίνηση, διότι μπορεί να υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλές απολύσεις, θα υπήρχαν και πάρα πολλές προσλήψεις. Νομίζω ότι η οικονομία μερικές φορές διορθώνει την κατάσταση που επικρατεί.

Στην πραγματικότητα δεν φοβούνται κάποια ύφεση. Υπάρχει τρομερή ανάπτυξη και αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι δεν θα επηρεάσουν αυτές οι απολύσεις την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας, σε θέματα ασφάλειας, θέματα ενέργειας, θέματα πολιτικής προστασίας, θέματα άμυνας και ούτω καθεξής».

Αισιόδοξος για επενδύσεις

Επίσης ο κ. Φραγκόγιάννης τόνισε πως «είμαι πολύ πιο αισιόδοξος αφενός μεν για τις δυνατότητες που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις μέσα από τις επαφές τις οποίες κάναμε στην Δυτική Ακτή και το Σίλικον Βάλεϊ, αλλά και πιο αισιόδοξος για τις επαφές τις οποίες είχα εγώ σε ό,τι αφορά επενδύσεις στις οποίες ενδιαφέρονται αμερικανικοί κολοσσοί να κάνουν στην Ελλάδα, όπως η Microsoft και η Pfizer, όπως η Scisco και η Deloitte, όπως επίσης και διάφορες άλλες επιχειρήσεις.

Bλέπουν αυτήν την “άνοιξη” της επενδυτικής δραστηριότητας η οποία, θυμίζω, το A’ εξάμηνο του 2022 είχε μια αύξηση της τάξεως του 78%»,

Πηγή: ertnews.gr, ΕΡΤ

Φωτογραφία αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολυμπιακός: Βαριά «καμπάνα» σε Καραπαπά-Βρέντζο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ν. Δένδιας: Η Τουρκία επιδιώκει προκλήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με το Διεθνές Δίκαιο (VIDEO) 

Nord Stream: Νέα στοιχεία για τις εκρήξεις-Εντοπίστηκαν δύο πλοία χωρίς ραδιοφάρους λίγες μέρες πριν τη διαρροή

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 6χρονη μετά από απανωτές ανακοπές καρδιάς

Ζελένσκι: Η Χερσώνα είναι δική μας, αυτή είναι μια ιστορική μέρα

Πηγή

Must Read