ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΤρεις εβδομαδιαίες πτήσεις Αθήνα-Αντίς Αμπέμπα

Τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις Αθήνα-Αντίς Αμπέμπα

Ο μοναδικός αερομεταφορέας που συνδέει την Ελλάδα με την Υποσαχάρια Αφρική παραμένει η Ethiopian Airlines, η οποία επανεκκίνησε την περασμένη εβδομάδα το δρομολόγιο Addis Ababa – Αθήνα, με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, οι οποίες εκτελούνται με αεροσκάφος τύπου B737-800.

Μετά από 18 χρόνια απουσίας από την αθηναϊκή αγορά, η Ethiopian ξεκίνησε το δρομολόγιο Addis Ababa – Αθήνα στα τέλη του 2019 (προ Covid περίοδος). Κατά τη διάρκεια των δύο ετών της πανδημίας, η Ethiopian συνέχισε τις πτήσεις της καθ’ όλη την περίοδο Ιουλίου 2020 – Φεβρουαρίου 2022 και πλέον από 23 Ιουνίου 2022. Η Ethiopian Airlines (Ethiopian) ιδρύθηκε το 1945 και ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 8 Απριλίου 1946 με πέντε αεροπλάνα DC-3/c-47. Έκανε την παρθενική της πτήση στο Κάιρο μέσω Asmara, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αεροπορίας της Αφρικής.

 Η Ethiopian ξεκίνησε τα προγραμματισμένα δρομολόγια της προς την Αθήνα τον Απρίλιο του 1954, καθιστώντας την πόλη μεταξύ των πρώτων ευρωπαϊκών προορισμών της. Το δρομολόγιο συνέδεε το Ναϊρόμπι και την Αθήνα μέσω της Addis Ababa, επιπροσθέτως της υπερατλαντικής σύνδεσης της Trans World Airline τόσο στο Κάιρο όσο και στην Αθήνα.

 Σήμερα, η Ethiopian Airlines έχει γίνει ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Αφρική, εξυπηρετώντας 128 διεθνείς προορισμούς για τη μεταφορά επιβατών και φορτίου παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 63 στην Αφρική, 12 στη Μέση Ανατολή, 19 στην Ευρώπη, 22 στην Ασία και 12 στην Αμερική και τον Καναδά.Πηγή

Must Read