ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΤο φτάνει στα άκρα η Αμερική με τους χάκερ της Colonial Pipeline...

Το φτάνει στα άκρα η Αμερική με τους χάκερ της Colonial Pipeline – Τους επικήρυξε με 10 εκατ. δολάρια

Η ομάδα κυβερνοεγκληματιών DarkSide εκτιμάται ότι δρα από Ρωσικό έδαφος

H αμερικανική κυβέρνηση προσφέρει αμοιβή έως 10 εκατομμυρίων δολαρίων για οποιονδήποτε προσφέρει πληροφορίες για τους δράστες της κυβερνοεπίθεσης ransomware που στέρησε τα καύσιμα από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Η ομάδα κυβερνοεγκληματιών DarkSide, η οποία εκτιμάται ότι δρα από το έδαφος της Ρωσίας, απαίτησε και έλαβε λύτρα για να ξεκλειδώσει τα συστήματα της εταιρείας Colonial Pipeline, η οποία διαχειρίζεται έναν κρίσιμης σημασίας αγωγό καυσίμων με μήκος σχεδόν 9.000 χιλιόμετρα.

Το δίκτυο της Colonial Pipeline παρέμεινε ανενεργό μέχρι που η εταιρεία πλήρωσε λύτρα 4,4 εκατ. δολαρίων σε bitcoin. Στο μεταξύ, τα πρατήρια καυσίμων είχαν μείνει στεγνά σε όλη την την Ανατολική Ακτή.

Η επικήρυξη αφορά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στην «ταυτοποίηση ή τον εντοπισμό» προσώπων με ηγετικές θέσεις στην ομάδα DarkSide.

Ξεχωριστή επικήρυξη με αμοιβή 5 εκατ. δολαρίων εκδόθηκε για τη σύλληψη προσώπων που «συνωμοτούν για να συμμετάσχουν» σε επιθέσεις με τη χρήση ransomware της DarkSide.

Στις επιθέσεις αυτού του είδους, οι χάκερ κρυπτογραφούν τους υπολογιστές του στόχου και απαιτούν λύτρα για να τους ξεκλειδώσουν.

Η DarkSide πρέπει να έχει λάβει τουλάχιστον 90 εκατ. δολάρια ως λύτρα για επιθέσεις σε 47 στόχους, σύμφωνα με την εταιρεία Elliptic.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης μπόρεσε πάντως να ανακτήσει περίπου 2,3 εκατομμύρια δολάρια από τα λύτρα που κατέβαλε η Colonial Pipeline.

Δείτε επίσης: Ισραηλινό λογισμικό κατασκοπείας χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση Όρμπαν – Άγνωστο ποιους παρακολουθούσε

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.grΠηγή

Must Read