ΑρχικήΟΜΟΓΕΝΕΙΑΤο Άλφα – Ωμέγα της Βοστώνης τίμησε την εκατοστή επέτειο της AHEPA

Το Άλφα – Ωμέγα της Βοστώνης τίμησε την εκατοστή επέτειο της AHEPA

Το Άλφα – Ωμέγα της Βοστώνης τίμησε την εκατοστή επέτειο της AHEPA

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ελληνο-Αμερικανική Οργάνωση «Αλφα – Ωμέγα» της Βοστώνης, τίμησε την μεγάλη Ομογενειακή Οργάνωση της AHEPA για τη συμπλήρωση εκατό ετών από την ίδρυση της, με επίσημο δείπνο που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου στην Βιβλιοθήκη Κένεντι, γνωστή ως John F. Kennedy Presidential Library στη Βοστώνη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή την οποία ανέπεμψε ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Μπάρμπας, πρωτοσυγκελεύων της Μητρόπολης Βοστώνης, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο ύπατος Πρόεδρος της AHEPA Δημήτρης Κόκοτας, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Βοστώνη, Συμεών Τέγος, αξιωματούχοι οργανισμών και σωματείων ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Βασίλης Καυκάς πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και ο Δημήτρης Ματθαίος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου Βοστώνης.

Μηνύματα απηύθυναν ο απερχόμενος πρόεδρος του «Αλφα – Ωμέγα», Κώστας Σιδερίδης και ο τωρινός πρόεδρος Απόστολος Τσιτσόπουλος, ενώ ομιλητής ήταν ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Δημήτρης Κόκοτας, ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο εκ μέρους της Οργάνωσης. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην πρόεδρος του «Αλφα – Ωμέγα» Πίτερ Λεμονιάς.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε και η απονομή υποτροφιών σε Ελληνοαμερικανίδες φοιτήτριες, οι οποίες σπουδάζουν δημοσιογραφία σε διάφορα πανεπιστήμια και κολέγια της Αμερικής, από το Ταμείο Υποτροφιών Agris Journalism Scholarship το οποίο ίδρυσε ο αείμνηστος Παναγιώτης Αγριτέλλης, εκδότης της Αγγλόφωνης Εφημερίδας The Hellenic Chronicle της Βοστώνης, η οποία έκλεισε πριν από αρκετά χρόνια. Το πρόγραμμα των υποτροφιών το συνεχίζει η κόρη του Nancy Agris Savage.

Σημειώνεται ότι έχουν εμπνευσθεί και υποστηριχθεί 141 δημοσιογράφοι κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια από το Ταμείο Υποτροφιών Agris Journalism Scholarship με συνολικό ποσό υποτροφιών πάνω από διακόσιες πενήντα χιλιάδες δολάρια.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Πίτερ Ηλιόπουλος του Τηλεοπτικού Σταθμού WCVB – 5 της Βοστώνης.

Το «Αλφα – Ωμέγα» ιδρύθηκε το 1976 είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός και έχει κάνει δωρεές ύψους πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια.

 

Πηγή

Must Read