ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠάει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ ο Τσαβούσογλου (vids)

Πάει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ ο Τσαβούσογλου (vids)

Πάει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ ο Τσαβούσογλου (vids)

Θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών έθεσε ο Τσαβούσογλου και θέλει να πάει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ…

Μάλιστα, οι Τούρκοι ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν από την Ελλάδα να εγκαταλείψει την υπεράσπιση των συνόρων της.

Πριν από λίγη ώρα, ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία και μίλησε σχετικά με το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και συγκεκριμένα παραπονέθηκε για την Ελλάδα και τον εξοπλισμό των νησιών, αλλά και αυτόν από την Αμερική και τις βάσεις, που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Ακόμη, σύμφωνα με το  CNN Turk, ο Τσαβούσογλου είπε στον Στόλτενμπεργκ ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στη συμμαχία, με ότι αυτό σημαίνει.

«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός του ΝΑΤΟ και συμβάλλει σημαντικά στην κοινή μας ασφάλεια», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, από την πλευρά του και σημείωσε πως η Φινλανδία και η Σουηδία θα ικανοποιήσουν τις ανησυχίες της Τουρκίας όσον αφορά το θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Παράλληλα, αναμένεται κάποια κοινή δήλωση που πρόκειται να κάνει ο Ταγίπ Ερντογάν με τον γενικό γραμματέα Στόλτενμπεργκ με το μόνο σίγουρο πως και ο σουλτάνος τα ίδια θέματα θα θέσει στον ΓΓ τους ΝΑΤΟ και μένει να δούμε τι ακριβώς ανταλλάγματα θα του δοθούν και πως αυτά θα επηρεάσουν την Ελλάδα.

Νίκος Δένδιας: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή

Συνεχίζει τις απειλές ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας πως…

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία», ενώ την ίδια ώρα, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε πως είναι αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας μίλησε στην διεθνή σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενέργεια και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Πριν από λίγες εβδομάδες, η κυβέρνηση της Τρίπολης υπέγραψε με την Τουρκία «μνημόνιο», για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο.

Αυτό το μνημόνιο, βασίζεται σε ένα προηγούμενο που αψηφούσε όχι μόνο το βασικό Διεθνές Δίκαιο, αλλά και θεμελιώδεις αρχές της γεωγραφίας.

Με χαρά είδαμε ότι πολλά κράτη βγήκαν να το καταγγείλουν αμέσως», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Ακολούθησε το mynews.gr στο Google News για να ενημερώνεσαι άμεσα για όλες τις ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Πηγή

Must Read