ΑρχικήΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΕΥΝΑΟυκρανία: Υποχωρεί ο Πούτιν -Αποχωρούν από τη Χερσώνα τα ρωσικά στρατεύματα

Ουκρανία: Υποχωρεί ο Πούτιν -Αποχωρούν από τη Χερσώνα τα ρωσικά στρατεύματα

Ουκρανία: Υποχωρεί ο Πούτιν -Αποχωρούν από τη Χερσώνα τα ρωσικά στρατεύματα

Σε ταπεινωτική υποχώρηση υποχρεώθηκε ο Πούτιν: Ο ρωσικός στρατός έλαβε εντολή να αποσυρθεί από τη Χερσώνα, στην Ουκρανία, τη μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα που καταλήφθηκε από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο.

Ο διοικητής της Ρωσίας στην Ουκρανία, στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, δήλωσε ότι δεν είναι πλέον δυνατό να διατηρηθούν οι προμήθειες στην πόλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Νεκρός σε τροχαίο ο Ρώσος αναπληρωτής διοικητής της Χερσώνας, Κίριλ Στρεμούσοφ

 

 

Σε αποσύνθεση ο στρατός του Πούτιν; Διοικητής αναφέρει ότι οι περισσότεροι στρατιώτες πεθαίνουν από φίλια πυρά

 

Η υποχώρηση σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις (περίπου 40.000 άνδρες) θα αποχωρήσουν εξ ολοκλήρου από την περιοχή στη δυτική όχθη του ποταμού Ντνίπρο. Πρόκειται για σημαντικό πλήγμα, καθώς η Ρωσία αντιμετωπίζει την ουκρανική αντεπίθεση.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η πιο λογική επιλογή είναι να οργανωθεί η άμυνα κατά μήκος του ποταμού Ντνίπρο», είπε ο στρατηγός Σουροβίκιν σε συνάντηση ανώτερων στρατιωτικών ηγετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση ήρθε λίγο αφότου ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο αναπληρωτής διοικητής της Χερσώνας, Κιρίλ Στρεμούσοφ, σκοτώθηκε σε τροχαίο. Ο Στρεμούσοφ, ο οποίος ήταν ένας από τους κύριους υποστηρικτές της κατάληψης της Χερσώνας, είχε προειδοποιήσει μόλις πριν από έξι ημέρες ότι το πιθανότερο ήταν οι ρωσικές δυνάμεις να κληθούν να περάσουν στην ανατολική όχθη.

Ρώσοι: «Μαύρη και τραγική σελίδα στην Ιστορία του ρωσικού στρατού και του ρωσικού κράτους η αποχώρηση από τη Χερσώνα»

Λογαριασμός στο Telegram, που κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στη ρωσική πλευρά, είχε δημοσιεύσει από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης πληροφορίες για την αποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα.

Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός WarGonzo ανέφερε ότι δεν δημοσιεύθηκαν όλες οι πληροφορίες από τη συνάντηση μεταξύ Σοϊγκού και Σουροβίκιν και συγκεκριμένα αυτή για την εγκατάλειψη της στρατηγικής σημασίας πόλης από τα ρωσικά στρατεύματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του ρωσικού λογαριασμού στο Telegram:

«Με βάση τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων, πιθανότατα θα ενημερωθούμε στο εγγύς μέλλον για τις πολύ δύσκολες αποφάσεις για τη Χερσώνα που ανακοινώθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες. Απ’ ό,τι φαίνεται, θα φύγουμε από την πόλη -όσο επίπονο κι αν είναι να γράφουμε γι’ αυτό τώρα. Τα κίνητρα είναι τα εξής. Με απλά λόγια, η Χερσώνα δεν μπορεί να κρατηθεί με γυμνά χέρια. Μπορείτε να στείλετε κλιμάκια επιστρατευμένων, αλλά το πρόβλημα της πείνας δεν μπορεί να λυθεί έτσι, ενώ ολόκληρο το μπλοκ του ΝΑΤΟ (συμπεριλαμβανομένης της «ουδέτερης» Τουρκίας, της νότιας Ευρώπης και, φυσικά, της Γηραιάς Αλβιώνας μαζί με την Αμερική) είναι ενεργό βοηθώντας τον εχθρό σε αυτό το ζήτημα.

Προκειμένου να συνεχιστούν οι μάχιμες επιχειρήσεις με επάρκεια απέναντι στις τρέχουσες προκλήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, είναι απαραίτητο, πρώτα από όλα, να φτάσουμε στη γραμμή του μετώπου. Αυτό πιστεύει ο στρατός. Νομίζω ότι έχουν λόγους να το σκέφτονται και είναι απίθανο οι εκτιμήσεις τους να έχουν ως κίνητρο την επιθυμία να κρεμάσουν νέα μετάλλια και αστέρια στις στολές τους. Για απομάκρυνση από τις πόλεις δεν έχουν δοθεί εντολές. Ο Σουροβίκιν το γνωρίζει καλά και οι εκτιμήσεις του δύσκολα υπαγορεύονται από ματαιοδοξία ή ανικανότητα.

Κανείς δεν είχε αυταπάτες. Το θαύμα δεν έγινε. Όσον αφορά τους πολιτικούς κινδύνους, δεν εναπόκειται σε αυτόν να τους αξιολογήσει και είμαι βέβαιος ότι αυτή τη φορά οι πληροφορίες για τη Χερσώνα ελήφθησαν από το κέντρο λήψης αποφάσεων χωρίς διαστρέβλωση. Τουλάχιστον όσον αφορά τη στρατιωτική συνιστώσα. Είχαμε επιλογή; Φοβάμαι ότι δεν ήταν στο χέρι μας. Κυρίως λόγω της λογικής με την οποία αγωνιστήκαμε όλους τους προηγούμενους μήνες. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να το αναγνωρίσουμε και να ανασυνταχθούμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί με το στρατιωτικο-βιομηχανικό συγκρότημα, να αποκαταστήσουμε τη μαχητική ικανότητα του στρατού, να δημιουργήσουμε δυνάμεις και πόρους. Και, φυσικά, να τιμωρηθούν όσοι είναι ένοχοι για το τρέχον έλλειμμα αυτών. Να καταλάβουμε πού συνέβη η άμεση προδοσία. Και πού είναι η εγκληματική αμέλεια. Η λειτουργική παύση, η οποία φυσικά θα συμβεί αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Ναι, αυτή είναι μια μαύρη, τραγική σελίδα στην Ιστορία του ρωσικού στρατού και του ρωσικού κράτους. Αλλά από πολλές απόψεις θα εξαρτηθεί από εσάς και από εμένα με το τι και πώς θα ξεκινήσουμε την επόμενη».

Γέφυρα ανατινάχθηκε καθώς η Ουκρανία συνεχίζει την προέλαση στη Χερσώνα

Νωρίτερα, ανατινάχθηκε η κύρια γέφυρα σε έναν δρόμο έξω από την Χερσώνα, προκαλώντας περισσότερη αναταραχή στις ρωσικές δυνάμεις λόγω της προέλασης της Ουκρανίας.

Εικόνες στο διαδίκτυο έδειξαν ότι το άνοιγμα της γέφυρας Darivka στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο ανατολικά έξω από τη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, βυθίστηκε στα νερά του ποταμού Inhulets, ενός παραπόταμου του ποταμού Dnipro, που διχοτομεί τη χώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Ουκρανοί που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες υπέθεσαν ότι είχε ανατιναχθεί από τα ρωσικά στρατεύματα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για υποχώρηση, αλλά ο Oleh Zhdanov, ένας Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής, είπε στο Reuters ότι θα μπορούσε να είχε καταστραφεί από Ουκρανούς σαμποτέρ για να απομονωθούν οι ρωσικές δυνάμεις και από τις δύο πλευρές και να «περικόψουν τη μονάδα μάχης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή

Must Read