ΑρχικήΟΜΟΓΕΝΕΙΑΜηνύματα ενότητας στην πίτα των Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων

Μηνύματα ενότητας στην πίτα των Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με την ευχή για υγεία, αλλά και ενότητα, την οποία έχει ιδιαίτερη ανάγκη η Ομογένεια σε όλα τα επίπεδα, πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, η καθιερωμένη κοινή τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας των Ελληνοαμερικανικών Συλλόγων, στην αίθουσα Χιώτη του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας.

Με την προσέλευση των μελών αλλά και του κοινού να είναι μαζική και χωρίς περιορισμούς, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, άπαντες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την φετινή χρονιά, με την ταυτόχρονη παρουσία των νεότερων γενεών στο «τιμόνι» πολλών εκ των επαγγελματικών σωματείων να αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για θετική σκέψη.

Εκ μέρους του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η Νάνσυ Παπαϊωάννου ανέλαβε τον συντονισμό του προγράμματος, καλώντας έναν προς έναν τους προέδρους των Σωματείων να απευθύνουν χαιρετισμό και την δική τους ευχή προς το κοινό. Μεταξύ αυτών που ανέβηκαν στο βήμα ήταν οι Αθας Ιωάννου (Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο), η Μαρία Πάππας (Κυπροαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο), η Πωλέτ Πούλος (Ηγεσία των 100), ο Δημήτρης Κόκοτας (AHEPA), ο Κώστας Κέλλας (HABA), ο Νίκος Μπάρδης (Pangregorian), ο Γιώργος Ζαπάντης (Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Δικηγόρων), Νίκολας Κουρίδης (Ιδρυμα Ελληνοαμερικανικού Πολιτισμού), Αντώνης Γάσπαρης (Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης), Καλλιόπη Ζιάγκου (Hellenic Professional Women), Ηλίας Κάτσος (ΕΜΚΑ), Δέσποινα Αξιωτάκη (ΚΟΑ), Γιάννης Παπασπανός (Young Professionals) και Κωνσταντίνος Ουρανίτσας (NHA).

Τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας Ελληνοαμερικανικών Συλλόγων, στην αίθουσα Χιώτη του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023. Ο Γενικός Πρόξενος, Ντίνος Κωνσταντίνου, με
τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο, κατά την κοπή της πίτας. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ευχήθηκε σε όλους υγεία, ενώ τόνισε πως η Ομογένεια θα πρέπει να μείνει ενωμένη, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στα ελληνικά εθνικά θέματα, όπως η ανάγκη διατήρησης της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και η τουρκική κατοχή στην Κύπρο.

«Εσείς είστε το μέλλον των ανθρώπων μας, της εκκλησίας μας, της Ομογένειάς μας, αδελφοί και αδελφές μου. Ιδίως οι νεότερες γενιές που είναι σε αυτήν την αίθουσα. Σας εύχομαι χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος, πάντα με χαρές και επιτυχίες», ανέφερε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προχώρησε στην κοπή της πίτας μαζί με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνο Κωνσταντίνου, ο οποίος, με την σειρά του, έστειλε το δικό του μήνυμα στους Ελληνοαμερικανικούς Επαγγελματικούς Συλλόγους, με τους οποίους έχει δηλώσει εξ αρχής ότι θα επιδιώξει την στενή συνεργασία.

Τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας Ελληνοαμερικανικών Συλλόγων, στην αίθουσα Χιώτη του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023. Ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, Αντώνης Γάσπαρης, ο οποίος ευχήθηκε στα ελληνικά. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

«Θέλω να εκφράσω την μεγάλη ευγνωμοσύνη και χαρά μου προς όλους τους προέδρους και τα μέλη όλων των επαγγελματικών οργανώσεων, που, από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντά μου στα τέλη Αυγούστου, με υποδέχτηκαν με πραγματική αγάπη, πραγματική διάθεση για συνεργασία.  Αυτό το κρατάω πραγματικά στην καρδιά μου. Θέλω να ξέρετε όλες οι οργανώσεις ότι, για όσο διάστημα έχω τα ηνία του Γενικού Προξενείου, θα είμαστε κοντά και θα κάνουμε διάφορα πράγματα ώστε να κρατήσουμε ζωντανή την ελληνική κληρονομιά, την συνείδηση και την υπερηφάνεια μας που είμαστε Ελληνες. Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ μεγάλες και για την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον Κόσμο. Σας έχουμε ανάγκη, μια ελληνοαμερικανική ομογένεια δυνατή όπως είναι τώρα – και ακόμη πιο δυνατή», είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Το «παρών» έδωσαν ακόμη ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτριος Παπαγεωργίου, η διευθύντρια του Ελληνικού Γραφείου Τύπου, Μαρία Βαξεβανίδου, αλλά και γνωστά μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, όπως ο μετεωρολόγος του «FOX», Νικ Γκρέγκορυ.

Τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας Ελληνοαμερικανικών Συλλόγων, στην αίθουσα Χιώτη του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023. O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

 

Πηγή

Must Read