ΑρχικήΜάχη με τον χρόνο για την παρέλαση της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη...
Array

Μάχη με τον χρόνο για την παρέλαση της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη (Φωτογραφίες)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην ανάγκη να ενταθούν άμεσα οι προσπάθειες για την προετοιμασία και οικονομική ενίσχυση της παρέλασης, την στιγμή που ορισμένες από τις επιτροπές εργασίας δεν έχουν ακόμη συμπληρωθεί, εστίασε η πανομογενειακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Κατά την τοποθέτησή του, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Νίκος Μπάρδης, επεσήμανε ότι οι 84 ημέρες που απομένουν για την παρέλαση, με δεδομένο το Πάσχα και τις αργίες, είναι, στην πραγματικότητα, πολύ μικρότερος χρόνος.

«Πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια ψηλά για να φέρουμε εις πέρας την παρέλαση. Εγώ είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω όλες τις Επιτροπές, φυσικά είμαι πιο πολύ στο Λεύκωμα, έχω ξεκινήσει να δουλεύω εκεί, στο λαχείο πάμε καλά. Ολοι είμαστε ενωμένοι, μην ακούτε ή διαβάζετε, το τι θα κάνουμε οι δυο πλευρές είναι άλλο θέμα», τόνισε ο κ. Μπάρδης.

Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έτερος αντιπρόεδρος, Δημήτριος Καλαμαράς, ο οποίο κάλεσε την AHEPA και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής να συνδράμουν στο έργο της οικονομικής ενίσχυσης.

«Θα πρέπει η AHEPA και η Αρχιεπισκοπή να στείλουν εγκυκλίους σε Τμήματα και Κοινότητες. Να αποστείλουμε κι εμείς, με την σειρά μας, έναν φάκελο με λαχεία και για το λεύκωμα. Να τονιστεί ότι φέτος, επειδή γιορτάζουμε τις επετείους της AHEPA και της Αρχιεπισκοπής, είναι ένας επιπλέον λόγος να συνεισφέρουν για να γίνει η παρέλαση καλύτερη», τόνισε ο κ. Καλαμαράς.

Αναφορικά με το λαχείο και το λεύκωμα, ο Αναστάσιος Καραγκούνης, εκ των επικεφαλής της Επιτροπής Λαχείου, τόνισε ότι οι προσφορές έχουν ληφθεί και σύντομα θα γίνει η εκτύπωση, με βασική τιμή τα 20 δολάρια. Από την πλευρά της, η Σοφία Στρουμπάκη, που τοποθετήθηκε για το Λεύκωμα, στάθηκε στην ανάγκη ενισχυτικής προσπάθειας από την AHEPA και την Αρχιεπισκοπή.

Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Στην αντίπερα όχθη, ο Δημήτριος Α. Γωνιάς, ο οποίος, εκτός από το Λεύκωμα, έχει οργανωτικό ρόλο και στην Επιτροπή του «Χίλτον», τόνισε ότι η αίθουσα του «Grand Ballroom» έχει ουσιαστικά κατοχυρωθεί για τις 4 Ιουνίου και το μόνο που απομένει είναι η μελέτη και υπογραφή του συμβολαίου από πλευράς της Ομοσπονδίας, αλλά και η πληρωμή της προκαταβολής των 5000 δολαρίων, έως την προσεχή Δευτέρα. Παράλληλα, ανέφερε πως το μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει την κυρίως εκδήλωση θα είναι ελκυστικό για τη νεολαία, προσθέτοντας πως ήδη καταρτίζεται ο κατάλογος των επισήμων και πολιτικών που θα προσκληθούν.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Χρήστος Βουρνάς, που έχει την ευθύνη του Ταμείου μαζί με την Σπυριδούλα Τσουκαλά, κάλεσε όλες τις Επιτροπές να προχωρήσουν στην σύνταξη προϋπολογισμού. Μεταξύ αυτών και την Πολιτιστική Επιτροπή, η οποία, σύμφωνα με τη Νομική Καστανά, σχεδιάζει την διοργάνωση συναυλίας για την οικονομική ενίσχυση της παρέλασης.

Τέλος, ο Πολ Κοτρώνης, που είναι υπεύθυνος για την πρωινή δεξίωση, εξέφρασε την άποψη πως είναι προτιμότερο η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο «Αύρα», έστω και με περιορισμένη προσέλευση, αφού η αίθουσα είναι πληρωμένη από την περίοδο της ακυρωθείσας παρέλασης του 2020.

Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Νίκος Μπάρδης. Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Δημήτρης Α. Γωνιάς. Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Δημήτριος Καλαμαράς. Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Λου Κάτσος. Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Πηγή

Must Read