Κωνσταντίνος (Gus) Λαμπρόπουλος: Τώρα είναι ευκαιρία να επενδύσετε σε ακίνητα στην Ελλάδα

0
26

Θα τον έχετε σίγουρα ακούσει να κάνει χρηματοοικονομικές αναλύσεις στο «Cosmos FM», όπου συχνά τον καλούν, για να σχολιάσει τη ροή της παγκόσμιας αγοράς και τις εναλλακτικές στρατηγικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και αν όχι από εκεί, σίγουρα τον ξέρετε από το κοινοτικό του έργο, για το οποίο έχει βραβευτεί από βουλευτές, γερουσιαστές και τοπικούς αξιωματούχους στη Νέα Υόρκη.

Ο Κωνσταντίνος (Gus) Λαμπρόπουλος είναι ένας παγκόσμιος σύμβουλος επιχειρήσεων και ακινήτων (global business and real estate advisor), που συνεργάζεται με μεμονωμένα άτομα, ιδρύματα και επιχειρήσεις όλων των μεγεθών -στο εμπόριο και τη φιλανθρωπία- για την επέκταση των οργανισμών, την αύξηση των κερδών, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και τη βελτίωση της κοινότητας και της ζωής των ανθρώπων. Με περισσότερο από 20 χρόνια εμπειρίας σε χρηματοοικονομικά, τραπεζικά, ασφαλιστικά, ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων και επιχειρηματικές συμβουλές, ο Gus βοηθά τους πελάτες του να συγκεντρώσουν κεφάλαια, να οραματιστούν, να σχεδιάσουν, να χρηματοδοτήσουν έργα και να επιβλέπουν την υλοποίηση μιας μεγάλης ποικιλίας εγχειρημάτων. Μέσα από ένα ευρύ δίκτυο, συναδέλφων, επενδυτών, και ιδιοκτητών ακινήτων και επιχειρήσεων, που βασίζονται στην εντιμότητα και την ευαισθησία του, έχει καταφέρει να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και αξιόπιστους επαγγελματίες, που μπορούν να σας καθοδηγήσουν από την πιο απλή αγορά ακινήτου, μέχρι την πιο μεγαλεπήβολη επένδυση που σκοπεύετε να κάνετε. Ο Gus είναι κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο Adelphi και BBA από το CUNY Baruch College. Εχει κερδίσει τον τίτλο FSCP από το Αμερικανικό Κολλέγιο Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα Chartered Financial Analyst της Fitch Learning. Τώρα κάνει το διδακτορικό του στο CUNY Baruch College.

Κύριε Λαμπρόπουλε, η Ελλάδα έχει γίνει πόλος έλξης των πολυεθνικών κολοσσών, μέσα σε μια κρίση. Πόσο κατάλληλη θεωρείτε αυτή την εποχή, για να κάνουν αγορές οι Ελληνοαμερικανοί;

Αυτή η εποχή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για να αγοράσουν οι Ελληνοαμερικανοί ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, ή να επενδύσουν σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Και αυτό γιατί, πριν έξι χρόνια το ευρώ ήταν πολύ υψηλότερο από το δολάριο και δεν ήταν προσιτές οι αγορές. Σήμερα όμως, εν έτει 2022, είναι ισότιμο με το δολάριο και αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μια αγορά όπως η ελληνική, η οποία κατάφερε να αναβαθμίσει το τουριστικό μας προϊόν και να προσελκύσει high spenders επισκέπτες, που κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας και ξοδεύουν πολλά χρήματα ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες και παράλληλα δίνοντας σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί γενικά την ανάπτυξη και κάνει πολλούς στρατηγικούς σχεδιασμούς ανοίγοντας προοπτικές για τη χώρα μας, που διαγράφονται πιο αισιόδοξες από ποτέ. Ηδη εταιρείες – κεφάλαια, όπως η Microsoft, η Yahoo, η Pfizer επενδύουν στην Ελλάδα σαν ένα πολύ καλό γεωγραφικό σημείο, για να μπορούν και διευρύνουν τις επιχειρήσεις τους.

Το αμερικανικό δολάριο δυναμώνει, όπως λέτε, αλλά και ο πληθωρισμός, επίσης δυναμώνει…

Στην Αμερική ο πληθωρισμός ανεβαίνει μαζί με τα επιτόκια και δεν είναι εύκολο να πάρουν οι άνθρωποι δάνεια για αγορά ακίνητης περιουσίας. Το Χρηματιστήριο πέφτει λίγο και οι ευκαιρίες στην Αμερική είναι περιορισμένες. Οι τιμές ανεβαίνουν πολύ ψηλά, οι φόροι ανεβαίνουν και θα είναι πολύ σκληρά τώρα για τους ανθρώπους εδώ. Αλλά η δική μου πρόταση είναι, να βρουν άλλο δρόμο να κάνουν χρήματα. Να βγούνε έξω από την Αμερική, γιατί με το δολάριο τώρα μπορούν να αγοράσουν πολύ πιο εύκολα στη δική μας αγορά. Μπορούν να αγοράσουν και στην Ευρώπη γενικά, αλλά εμείς μιλάμε τώρα για τη χώρα μας, που έχει ανάγκη την υποστήριξή μας.
Είναι καλό να πάρουμε ένα σπίτι στην Ελλάδα όχι μόνο για το δικό μας όφελος, αλλά γιατί θα βοηθήσουμε τη χώρα μας και τους ανθρώπους μας. Βλέπουμε ότι οι 8 στις 10 επενδύσεις που γίνονται είναι τουριστικές και όσοι επενδύουν στην Ελλάδα ανοίγουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η φετινή επιτυχία της Ελλάδας με τον τουρισμό την ενέταξε στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού και για τα επόμενα χρόνια.

Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα να στηρίξει αυτό το επενδυτικό και τουριστικό ενδιαφέρον από πλευράς γραφειοκρατίας και τεχνολογίας;

Στην Ελλάδα υπάρχουν δυσκολίες σε πολλούς τομείς, εξ αιτίας μιας πολύχρονης γραφειοκρατίας με γερές ρίζες. Επιπλέον πολλοί εργάζονται με τον παλιό τρόπο ακόμα, αλλά έχει δημιουργηθεί πολύ γερή τεχνολογική υποδομή τα τελευταία χρόνια. Οι δε νεώτεροι που αντικαθιστούν τους παλαιότερους είναι πολύ έξυπνοι, αλλά πολλές φορές δεν έχουν έμπνευση ή ίσως είναι πιο συντηρητικοί, ή δεν έχουν την τεχνογνωσία, ώστε να προσφέρουν πιο δημιουργικές λύσεις.
Η δική μου δουλειά είναι ακριβώς να εμπνεύσω αυτούς τους ανθρώπους και να εκμαιεύσω το καλύτερο από αυτούς, ώστε να πάνε στο επόμενο επίπεδο και να μπορούν να αντιληφθούν και να εκμεταλλευτούν την κάθε καινούργια πρόκληση.

Ποιες είναι οι μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις σήμερα στην Ελλάδα, και αν θέλετε να μας αναφέρετε κάποιες που έχετε στο portfolio σας…

Οταν πήγα το καλοκαίρι στην Ελλάδα, για ενάμιση μήνα με την οικογένειά μου, διαπίστωσα για ακόμα μια φορά, πόσο ιδανική χώρα είναι, με τα υπέροχα νησιά της, τα καταγάλανα νερά, το νόστιμο φαγητό, τις προσιτές τιμές στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια και πιστεύω ότι Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη αξία τώρα για να κάνεις επένδυση σε ξενοδοχείο. Ενα κομμάτι της δουλειάς μου είναι το Real Estate. Στο portfolio έχω πολλές υποθέσεις, αλλά σαν παράδειγμα θα σας φέρω το ότι υπάρχουν 100 στρέμματα που πουλιούνται αυτή τη στιγμή στη Μύκονο και που μπορεί κάποιος να τα αγοράσει και να κάνει μια εξαιρετική ξενοδοχειακή εγκατάσταση, 7 εκτάρια στη Βάρη μια πλούσια περιοχή που διαρκώς αναπτύσσεται και πολλά άλλα. Αυτό όμως που θέλω να τονίσω είναι να μην διστάσετε να κάνετε αγορά ή επένδυση στην Ελλάδα με το φόβο της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία. Να έχετε στο νου σας, ότι η Ελλάδα μέσα στην πενταετία θα έχει επανακάμψει δυναμικά και θα περιληφθεί στους οριστικά και χωρίς πισωγυρίσματα στις πρωτιές των διεθνών τουριστικών αγώνων.

Gus Lambropoulos, MBA, FSCP-Global Real Estate Advisor & Global Business Advisor
Διεύθυνση: 85 Broad Street, 16th FL New York, NY 10004
P. 1-(917)599-1122 F. 212-656-1113 E:GusLambropoulos@mac.com

 

Πηγή