ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΚρήτη: Στοιχεία ρεκόρ για την αρχή της τουριστικής σεζόν - Βαριά η...

Κρήτη: Στοιχεία ρεκόρ για την αρχή της τουριστικής σεζόν – Βαριά η σκιά της οικονομική και ενεργειακής κρίσης – ΚρήτηΑπό 27 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου, πάνω από 1,8 εκατομμύρια τουρίστες θα απολαύσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, με την πολύ καλή εικόνα να είναι αντίστοιχη και στην Κρήτη

Απογείωση του ελληνικού Τουρισμού φωτογραφίζουν τα στοιχεία των αφίξεων, με τα μηνύματα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και για την Κρήτη. 

Από 27 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου, πάνω από 1,8 εκατομμύρια τουρίστες θα απολαύσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, με την πολύ καλή εικόνα να είναι αντίστοιχη και στην Κρήτη. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» καταλαμβάνει δυναμικά τη δεύτερη θέση σε επιβατική κίνηση και προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις, μετά το Ελευθέριος Βενιζέλος

 Ενώ μόνο για τον μήνα Ιούνιο στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου καταγράφεται μέχρι στιγμής 0.5% αύξηση σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, οπότε ήταν χρονιά ρεκόρ για το νησί μας. 

Σημαντική τονωτική ένεση στον Τουρισμό αποτελούν και οι νέες αεροπορικές πτήσεις από Καζακστάν και από το Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

Ωστόσο, η οικονομική και ενεργειακή κρίση αναπόφευκτα επηρεάζει και τον τουριστικό χάρτη καθώς οι τουρίστες κάνουν οικονομία παντού, όπως σημειώνουν επαγγελματίες σε μεγάλα τουριστικά θέρετρα της Κρήτης. 

Την ικανοποίηση του αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζει η τουριστική κίνηση εξέφρασε ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος

Την ίδια ώρα, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα προβλήματα που καταγράφονται σε αρκετά διεθνή αεροδρόμια λόγω της έλλειψης προσωπικού με συνέπεια να καταγράφονται καθυστερήσεις και στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου. 

Τουρισμός: H Κρήτη ανάμεσα στα «Καλύτερα νησιά της Ευρώπης»

Κορυφαίες διακρίσεις πέτυχε η Ελλάδα στα αμερικανικά τουριστικά βραβεία της FXExpress 2022, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Υψηλό το ενδιαφέρον των Αμερικανών για την Ελλάδα

Μάλιστα, η αμερικανική αγορά επανακάμπτει εντυπωσιακά, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέτος αναμένονται στην χώρα μας περισσότεροι από 500.000 ταξιδιώτες από την Αμερική

Το υψηλό ενδιαφέρον των Αμερικανών για την Ελλάδα επιβεβαιώνεται και από τις κορυφαίες διακρίσεις που απέσπασε η χώρα μας στα Leisure Lifestyle Awards και στα Wherever Awards, τα οποία φέτος διοργανώνουν από κοινού το κορυφαίο περιοδικό «Global Traveler’s & Leisure Lifestyle» και η τουριστική ιστοσελίδα με ειδίκευση στις οικογενειακές διακοπές Whereverfamily.com που ανήκουν στην αμερικανική εκδοτική εταιρεία FXExpress Publications Inc.

Συγκεκριμένα, με βάση τις επιλογές του αναγνωστικού κοινού των δύο μέσων, στα Leisure Lifestyle Awards:

 η Ελλάδα κέρδισε το βραβείο «Καλύτερα Ιστορικά Αξιοθέατα Διεθνώς» (Best Historical Attractions International), ενώ

 η Σαντορίνη αναδείχθηκε για ένατη συνεχόμενη χρονιά ως το «Καλύτερο νησί στην Ευρώπη» (Best Island in Europe).

Στα ίδια βραβεία, η Μύκονος κατέλαβε την  θέση στην κατηγορία «Καλύτερο νησί στην Ευρώπη» και την  θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Καλύτερες παραλίες» (Best beaches), ενώ η Κρήτη την 8η θέση στην κατηγορία «Καλύτερο νησί στην Ευρώπη».

Ταυτόχρονα, στα Wherever Awards η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 2η θέση της κατηγορίας «Καλύτερος προορισμός της χρονιάς για διαγενεακές οικογενειακές διακοπές» (Best Family-Friendly Multigenerational Destination of the Year), με πρώτη την Ιρλανδία και τρίτη την Ιταλία.

Οι ψηφοφορίες και για τα δύο βραβεία ξεκίνησαν στις 14 Δεκεμβρίου 2021, με αυτήν για τα Leisure Lifestyle Awards να ολοκληρώνεται στις 30 Μαρτίου 2022.

Οι νικητές θα τιμηθούν σε εορταστική δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 7 Ιουνίου 2022, ενώ τα ελληνικά βραβεία θα παραλάβει ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Βόρειας Αμερικής, Κωνσταντίνος Χαροκόπος.Πηγή

Must Read