ΑρχικήΟΜΟΓΕΝΕΙΑΗ AHEPA γιόρτασε την 100ή επέτειο με δείπνο βράβευσης στην Αθήνα

Η AHEPA γιόρτασε την 100ή επέτειο με δείπνο βράβευσης στην Αθήνα

Η AHEPA γιόρτασε την 100ή επέτειο με δείπνο βράβευσης στην Αθήνα

ΑΘΗΝΑ. Οι ηγέτες του Τάγματος της AHEPA στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά ενώθηκαν με τους αδελφούς και τις αδελφές τους Ahepans καθώς και τους αρχηγούς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυβερνητικούς αξιωματούχους στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» στην Κεντρική Αθήνα για δείπνο βράβευσης για τον εορτασμό της 100ής επετείου ίδρυσης του Τάγματος της AHEPA στην Ατλάντα.

Η αίθουσα χορού του ξενοδοχείου ήταν κατάμεστη στις 15 Νοεμβρίου –τα τραπέζια στήνονται επίσης από τη μεγάλη σκάλα– κάτι που ήταν ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδεται στην Ελλάδα στον ένα αιώνα της υπηρεσίας που πρόσφεραν οι Ahepans για τις τοπικές ελληνικές κοινότητές τους και για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τα κυριότερα σημεία της βραδιάς ανάμεσα σε μια σειρά από ενθουσιώδεις ομιλίες γεμάτες ευχαριστίες και εκτίμηση ήταν οι παρουσιάσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γιώργου Τσούνη, ο οποίος τιμήθηκε με το περίφημο βραβείο «Περικλής» για το 2022, και του ύπατου προέδρου της AHEPA, Τζίμι Κόκοτας.

Η συγκινητική ομιλία του πρέσβη τόνισε τη σημασία της ενότητας εν όψει της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Επίσης, επαίνεσε και αναγνώρισε τις θυσίες για χάρη των παιδιών τους και των κοινοτήτων των γονιών του και όλων των μεταναστών.

Από αριστερά, ο πρώην ύπατος πρόεδρος Νικόλαος Καρακώστας, ο νυν ύπατος πρόεδρος Τζίμι Κόκοτας και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γεώργιος Τσούνης στο βήμα. Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Κωνσταντίνος Συρίγος

Ο κ. Κόκοτας παρουσίασε μια συγκινητική επισκόπηση της ιστορίας του Τάγματος και της σχέσης του με την πατρίδα, αλλά οι εκατοντάδες καλεσμένοι συγκινήθηκαν ιδιαίτερα από την έμφαση που έδωσε στη σημασία του έργου της AHEPA και άλλων με τη νεολαία των κοινοτήτων της Διασποράς και της Ελλάδας, την οποία ονόμασε το μέλλον όχι μόνο της οργάνωσης, αλλά του Ελληνικού Εθνους.

Ο κ. Βασίλης Πετκίδης ως υπεύθυνος της εκδήλωσης διατήρησε ευγενικά το μεγάλο πρόγραμμα σε κίνηση, ξεκινώντας με συναρπαστικές ερμηνείες των εθνικών ύμνων από την Αναστασία Ζαννή – η οποία είναι μια περήφανη «Κόρη της Πηνελόπης». Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό η Ζωρζέτ Μπουλεγέρη, η ύπατη πρόεδρος της οργάνωσης «Κόρες της Πηνελόπης».

Το βραβείο «Θεμιστοκλής 2022» απονεμήθηκε μετά θάνατον στον πλοίαρχο Βασίλειο Κωστακόπουλο –του φημισμένου θέρετρου Costa Navarino– για τις «συνεισφορές του στην Ελλάδα», ενώ ένα άλλο αποκορύφωμα ήταν η απονομή του Βραβείου «Vanguard 2022» στις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις – Ελληνικός Στρατός, Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία και Εθνοφρουρά Κύπρου. Εκπρόσωποι κάθε υπηρεσίας απευθύνθηκαν στον προσκεκλημένο και εξέφρασαν τα συγχαρητήρια και τις εκτιμήσεις τους στους Ahepans.

Τον τελευταίο λόγο έλαβε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, για τον οποίο στην εκδήλωση ειπώθηκε ότι λόγω της υπηρεσίας του, οι Ελληνες του εσωτερικού και του εξωτερικού μπορούν να κοιμούνται καλά το βράδυ. Με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους τους Ahepans για το έργο και την υποστήριξή τους, σκέψεις που απηχούσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Νικόλαος Γ. Χαρδαλιάς.

Τα Chotas Philanthropic Awards απονεμήθηκαν στον Ανδρέα Παπαδάκο, καθώς και στον Μάριο Ηλιόπουλο, ιδρυτή της SeaJets, δύο άτομα που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία του Ανώτατου Συνεδρίου της AHEPA που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το 2021.

Ο Ελληνας υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επαίνεσε την AHEPA όχι μόνο για τη συμβολή της στην κατασκευή των γνωστών νοσοκομειακών εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αλλά και για τη συμβολή της με πολλούς τρόπους στο ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κυβερνήτης της Περιφέρειας 25 της Ελλάδας Κωνσταντίνος Βαρσάμης αναγνώρισε την καλή δουλειά των στελεχών και των ηγετών της AHEPA Greece, τους οποίους κάλεσε στη σκηνή για να χειροκροτήσουν τα αδέλφια και τις αδελφές. Χαιρετισμούς απηύθυνε και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της AHEPA Βασίλειος Μωσαΐδης.

 

Πηγή

Must Read