ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΕΡΑ – Η φωνή της Ελλάδας: 24ωρο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για την 28η...

ΕΡΑ – Η φωνή της Ελλάδας: 24ωρο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για την 28η Οκτωβρίου με τους Έλληνες του κόσμουΈνα 24ώρο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην επέτειο του ΟΧΙ. Η «Φωνή της Ελλάδας» προσαρμόζει το πρόγραμμά της, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 και μεταδίδει ειδικές αφιερωματικές εκπομπές με τη συμβολή των Ελλήνων της Διασποράς.

Οι ακροατές της «Φωνής της Ελλάδας» θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν το χρονικό της ημέρας, την ιστορία των πρωτοετών Ευελπίδων του 1940, άγνωστες ιστορίες της αντίστασης του ελληνικού λαού που οδήγησαν στην Απελευθέρωση της Αθήνας καθώς και να «ξεναγηθούν» στα υπόγεια καταφύγια της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ακόμη, θα ενημερωθούν για τη συμβολή της Ομογένειας στον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο καθώς και για τις εορταστικές εκδηλώσεις των ξενιτεμένων Ελλήνων στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Κίνα και την Ιαπωνία. Έμφαση θα δοθεί στη νεοϊδρυθείσα κοινότητα στο βορειότερο άκρο της Σουηδίας και στις εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από τη μάχη του Ελ Αλαμέϊν στην Αίγυπτο.

Επιπλέον οι εκπομπές θα διανθιστούν με σπάνιες ηχογραφήσεις τραγουδιών από τη δεκαετία του ΄40 καθώς και σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα από το αρχείο της ΕΡΤ με τη φωνή του εκφωνητή του ραδιοφώνου Κώστα Σταυρόπουλου και με τις ιστορικές μαρτυρίες των βραβευμένων με Νόμπελ ποιητών Γιώργου Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη.

Τέλος, για πρώτη φορά, θα μεταδοθούν ελληνικά πατριωτικά τραγούδια και η ιστορία τους στην αγγλική γλώσσα.

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE
Πηγή

Must Read