ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΓνωρίστε το νέο fitness trend με τα απίστευτα οφέλη στον οργανισμό! –...

Γνωρίστε το νέο fitness trend με τα απίστευτα οφέλη στον οργανισμό! – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Εάν σας αρέσουν οι προκλήσεις και είστε λάτρεις της γυμναστικής τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το animal flow workout. Είναι ένα νέο fitness trend, το οποίο έχει ξεχωρίσει στην Αμερική και τώρα ήρθε να κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο είδος είναι άκρως διασκεδαστικό και προσφέρει μια αίσθηση «ελευθερίας».

Αποτελεί μια μέθοδο άσκησης που θα σας βοηθήσει να κάψετε το περιττό λίπος, αλλά παράλληλα να αυξήσετε και την μυϊκή σας δύναμη.

Τι ακριβώς είναι το animal flow;

Πρόκειται για ένα είδος γυμναστικής πολλαπλών επιπέδων, το οποίο θεωρείται από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα κινητικότητας. Οι ασκήσεις του βασίζονται στην μίμηση ζώων, γεγονός που εντοπίζεται στην παράδοση ήδη από τις αρχαίες πολεμικές τέχνες. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης εντάσσονται πολλές τεχνικές παρκούρ, capoeira, ακόμη και breakdancing. Οι ρυθμοί του είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και έντονοι, απαιτώντας υψηλή αντοχή, αλλά τα αποτελέσματά του είναι ακόμη το ίδιο αποδοτικά. 

Δημιουργός του animal flow είναι ο MikeFitch, PT, επαγγελματίας προπονητής δύναμης, σύμβουλος διατροφής και με 12 χρόνια πείρας γυμναστής – αρκετά γνωστός στην Αμερική.

Τα οφέλη του:

-Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη

Οι ασκήσεις απαιτούν να στηρίζεστε στο σωματικό σας βάρος. Με αυτόν τον τρόπο, ενεργοποιούνται όλα τα μέρη, γυμνάζοντας την πλάτη, τους κοιλιακούς, τους ώμους, τους γλουτούς κτλ.

-Εξασκεί τον συντονισμό

 Το animalflow workout μας μαθαίνει να διατηρούμε την ισορροπία, επιδρώντας θετικά στον εγκέφαλο, ώστε να καταφέρουμε να παραμείνουμε focus στα βήματα των κινήσεων.

-Ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα του οργανισμού

Μια προπόνηση διάρκειας 30 λεπτών είναι αρκετή για να διατηρήσει την υγεία μας σε ικανοποιητικά επίπεδα. Συγκεκριμένα, είναι εξαιρετική για την καρδιά και τους πνεύμονες. 

-Βελτιώνεται η αθλητική απόδοση

Η προπόνηση αυτή είναι πολυεπίπεδη. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να αξιοποιούνται πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Το σώμα ξεκινάει να συνηθίζει σε άλλους ρυθμούς και τελικά να εξελίσσεστε ραγδαία.

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Must Read