ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΉρθε και στην Ελλάδα το showdown - Ανταγωνιστικό και διασκεδαστικό παιχνίδι για...

Ήρθε και στην Ελλάδα το showdown – Ανταγωνιστικό και διασκεδαστικό παιχνίδι για τυφλούς

Ονομάζεται showdown και παίζεται για χρόνια στο εξωτερικό από άτομα που έχουν οπτική αναπηρία. Στην Ελλάδα δεν είχε κάνει την εμφάνισή του μέχρι τον περασμένο μήνα, οπότε η Αθλητική Ενωση Τυφλών «ΠΥΡΣΟΣ» από τη Θεσσαλονίκη το παρουσίασε στα μέλη της.

«Είναι η πρώτη φορά που το showdown παίζεται στην Ελλάδα», είπε στον «Ε.Τ.» ο πρόεδρος της Ενωσης, Χαράλαμπος Τοκατλίδης. Οπως πρόσθεσε, είναι ένα διασκεδαστικό και γρήγορο παιχνίδι που παίζεται κυρίως από τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης. «Μοιάζει με το air hockey και το πινγκ πονγκ, αλλά εξακολουθεί να έχει τη δική του μοναδική ταυτότητα. Παίζεται σε ορθογώνιο τραπέζι με πλευρικά τοιχώματα ύψους 15 εκατοστών και μία εστία για γκολ σε κάθε άκρο. Στη μέση του τραπεζιού βρίσκεται το φιλέ που αναγκάζει τη διαμέτρου έξι εκατοστών μπάλα, στην οποία έχουν εισαχθεί σφαιρίδια χάλυβα για να ακούγεται, να περάσει από κάτω αλλά όχι από πάνω του. Οι παίκτες, οι οποίοι φορούν μάσκες, στέκονται σε κάθε άκρο του τραπεζιού προσπαθώντας να σκοράρουν στην αντίπαλη εστία, ενώ προστατεύουν τη δική τους. Η πλαστική μπάλα χτυπά δυνατά στα τοιχώματα του τραπεζιού και οι παίκτες φορούν προστατευτικό γάντι στο χέρι που κρατάει τη ρακέτα», είπε.

Το showdown παίζεται σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στον Καναδά, τη Νότια Αμερική, τη Σκανδιναβία και την Ανατολική Ευρώπη. «Είναι ένα ανταγωνιστικό άθλημα για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης. Ηδη περισσότερα από 25 μέλη της Ενωσής μας το έχουν παίξει. Το ίδιο έκαναν και μαθητές από τη Σχολή Τυφλών. Ολοι έχουν ενθουσιαστεί. Ηξεραν την ύπαρξη του αθλήματος, αλλά δεν τους είχε δοθεί η ευκαιρία να παίξουν. Επόμενος στόχος μας είναι η διάδοση του showdown στα υπόλοιπα σωματεία της χώρας, με στόχο τη διαμόρφωση πολλών ομάδων, ώστε να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα πρωτάθλημα showdown», κατέληξε.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Πηγή

Must Read