ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆλμα 31% στις τουριστικές εισπράξεις το 1ο πεντάμηνο του 2023

Άλμα 31% στις τουριστικές εισπράξεις το 1ο πεντάμηνο του 2023

Οι χώρες που φαίνεται να προτιμούν περισσότερο την Ελλάδα είναι οι παραδοσιακές αγορές της Αγγλίας και Γερμανίας, οι οποίες ακολουθούνται από τη Γαλλία, την Αμερική και τις σκανδιναβικές χώρες

Δεκαπλάσιες σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2021 ήταν οι τουριστικές εισπράξεις στο πρώτο πεντάμηνο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες Παρασκευή 21 Ιουνίου, στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, οι τουριστικές εισπράξεις ανήλθαν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2023 στα 3,2 δισ. ευρώ και ήταν αυξημένες κατά 769 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, όταν και είχαν διαμορφωθεί σε 2,4 δισ. ευρώ.

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο πρώτο πεντάμηνο του 2021 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είχαν διαμορφωθεί σε μόλις 387 εκατ. ευρώ, ήταν δηλαδή δέκα φορές μικρότερες σε σχέση με τις εισπράξεις που έχουν επιτευχθεί εφέτος.

Τα στοιχεία λοιπόν της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι υπό προϋποθέσεις η φετινή τουριστική σεζόν θα μπορούσε να εισφέρει σε έσοδα ό,τι ακριβώς είχε εισφέρει και η περυσινή.

Οι χώρες που φαίνεται να προτιμούν περισσότερο την Ελλάδα είναι οι παραδοσιακές αγορές της Αγγλίας και Γερμανίας, οι οποίες ακολουθούνται από τη Γαλλία, την Αμερική και τις σκανδιναβικές χώρες, ενώ αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης και η Ρουμανία, η Σερβία και η Πολωνία.

Πηγή

Must Read